Besin Alerjisi

267 görüntüleme
E

Elif A.

3 Haziran 2026 20:28
Bebeğim 8.5 aylık popoda kızarıklık ve pişik besin alerjisi ihtimalini artırır mı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
4 Haziran 2026 20:55
Besin Alerjisi ve Pişik İlişkisi

Bebeğinizin poposunda kızarıklık ve pişik, besin alerjisi ihtimalini artırabilir. Ancak, pişik genellikle tek başına besin alerjisinin bir belirtisi değildir. Pişik, genellikle bez bölgesinin tahrişi, nemi veya sürtünmesi sonucu oluşur.

Besin Alerjisi Belirtileri

Besin alerjisi belirtileri arasında şunlar olabilir:

Ciltte kızarıklık, döküntü veya egzama
Dışkıda kan veya mukus
Gaz, şişkinlik veya karın ağrısı
Kusma veya ishale

Pişik ve Besin Alerjisi Ayrımı

Pişik ve besin alerjisi ayrımı yapmak önemlidir. Pişik, genellikle lokal bir sorundur ve sadece bez bölgesini etkiler. Besin alerjisi ise, daha geniş bir yelpazede belirtiler gösterebilir.

Doktorunuzla Konsultasyon

Bebeğinizin poposundaki kızarıklık ve pişik devam ediyorsa, doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek, besin alerjisi olasılığını değerlendirebilir ve gerekli testleri yapabilir.

Önlemler

Bebeğinizin poposundaki kızarıklık ve pişik için:

1. Bez bölgesini temiz ve kuru tutun.
2. Bepanthen veya benzeri bir krem kullanın.
3. Bez değiştirme sıklığını artırın.
4. Bebeğinizin besinlerini tek tek 3 gün kuralıyla deneyin.

Sonuç

Bebeğinizin poposundaki kızarıklık ve pişik, besin alerjisi ihtimalini artırabilir. Ancak, pişik genellikle tek başına besin alerjisinin bir belirtisi değildir. Doktorunuzla konsulte olun ve gerekli önlemleri alın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Pisik
2. Besin Alerjisi
3. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Afaf İ.

6 Haziran 2026 20:21
Benim bebeğim de o dönemlerde başladı neredeyse 1 ay boyunca geçmedi gıda alerjisi çıktı genelde en çok yumurta çıkıyormuş dedi doktorumuz gerçekten de öyle oldu yumurta ve süt ürünleri kestim yeni yeni geçiyor takip gerek diye çocuk gastroenteroloji takipe aldı dikkat edin sizde emziriyorsanız kesin
E

Elif A.

29 Haziran 2026 13:07
Afaf İriç
Benim bebeğim de o dönemlerde başladı neredeyse 1 ay boyunca geçmedi gıda alerjisi çıktı genelde en çok yumurta çıkıyormuş dedi doktorumuz gerçekten de öyle oldu yumurta ve süt ürünleri kestim yeni yeni geçiyor takip gerek diye çocuk gastroenteroloji takipe aldı dikkat edin sizde emziriyorsanız kesin
Başka belirtiniz oldu mu peki
D

Duygu B.

30 Haziran 2026 21:49
Benim de oğlum 7 aylık doğduğundan beri nerdeyse popoda pişik var ve allerjik bebek olduğu yeni anlaşıldı kakada kan ve mukus çıktı
E

Elif A.

30 Haziran 2026 21:50
Duygu Bostan
Benim de oğlum 7 aylık doğduğundan beri nerdeyse popoda pişik var ve allerjik bebek olduğu yeni anlaşıldı kakada kan ve mukus çıktı
Nasıl anlaşıldı peki
E

Elif A.

30 Haziran 2026 21:50
Elif Adalı
Nasıl anlaşıldı peki
Başka belirtiniz olmadı mı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir