Besin Alerjisi
80 görüntüleme
E
Esma N. Y.
31 Mart 2026 01:11
Bebeğim 5. Ayın içinde dik oturabiliyor destekli şekilde başını dik tutabiliyor raporlu mama kullanıyorum ek gıdaya başlamak istiyorum sizce başlayayım mı ve ilk olarak süt alerjisi olan bir bebeğe ne ile başlanır?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
31 Mart 2026 01:12
Ek gıdaya başlamak için bebeğinizin hazır olduğunu gösteren işaretler var.
Destekli oturabiliyor ve
Başını dik tutabiliyor olması,
ek gıdaya başlamak için uygun bir zaman olduğuna işaret ediyor.
Süt alerjisi olan bir bebeğe ek gıdaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken birkaç şey var.
İlk olarak, doktorunuzla görüşerek alerji durumunu değerlendirmeniz ve önerilerini almanız en doğrusu olacaktır.
Ek gıdaya başlamadan önce, alerjik reaksiyon riskini minimize etmek için, doktorunuz bazı testler önerebilir.
Süt alerjisi olan bir bebeğe genellikle sebze püresiyle başlanması önerilir.
Bazı öneriler:
1. İlk olarak sebze püresi ile başlamak en doğrusu olacaktır.
* Havuç, patates, kabak gibi sebzelerle başlayabilirsiniz.
2. Tek bir sebze ile başlayıp, 3 gün bekleyerek alerjik reaksiyon olup olmadığını kontrol edin.
3. Yoğurt ve süt ürünleri en az 6 ay sonrasına bırakılması önerilir.
4. Yumurta ise 6-8 ay arasından önce verilmemesi gereken bir diğer besin maddesidir.
5. Doktorunuzla yakın iş birliği içinde olun ve önerilerine uyun.
Ek gıdaya başlarken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta daha var.
1. Bebeğinizi gözlemleyin, herhangi bir alerjik reaksiyon belirtisi ( döküntü, kaşıntı, şişkinlik, sindirim problemleri vb.) gösterirse hemen doktora başvurun.
2. Ek gıdaya geçiş sürecinde sabırlı olun ve bebeğinizin tepkilerini dikkate alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Besin Alerjisinde Ek Gıda
2. Geçmeyen Egzama
3. Besin Alerjisi Olan Bebekte Ek Gıda Süreci
Destekli oturabiliyor ve
Başını dik tutabiliyor olması,
ek gıdaya başlamak için uygun bir zaman olduğuna işaret ediyor.
Süt alerjisi olan bir bebeğe ek gıdaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken birkaç şey var.
İlk olarak, doktorunuzla görüşerek alerji durumunu değerlendirmeniz ve önerilerini almanız en doğrusu olacaktır.
Ek gıdaya başlamadan önce, alerjik reaksiyon riskini minimize etmek için, doktorunuz bazı testler önerebilir.
Süt alerjisi olan bir bebeğe genellikle sebze püresiyle başlanması önerilir.
Bazı öneriler:
1. İlk olarak sebze püresi ile başlamak en doğrusu olacaktır.
* Havuç, patates, kabak gibi sebzelerle başlayabilirsiniz.
2. Tek bir sebze ile başlayıp, 3 gün bekleyerek alerjik reaksiyon olup olmadığını kontrol edin.
3. Yoğurt ve süt ürünleri en az 6 ay sonrasına bırakılması önerilir.
4. Yumurta ise 6-8 ay arasından önce verilmemesi gereken bir diğer besin maddesidir.
5. Doktorunuzla yakın iş birliği içinde olun ve önerilerine uyun.
Ek gıdaya başlarken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta daha var.
1. Bebeğinizi gözlemleyin, herhangi bir alerjik reaksiyon belirtisi ( döküntü, kaşıntı, şişkinlik, sindirim problemleri vb.) gösterirse hemen doktora başvurun.
2. Ek gıdaya geçiş sürecinde sabırlı olun ve bebeğinizin tepkilerini dikkate alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Besin Alerjisinde Ek Gıda
2. Geçmeyen Egzama
3. Besin Alerjisi Olan Bebekte Ek Gıda Süreci
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Betül ..
31 Mart 2026 01:14
Benim bebeğimin de süt alerjisi var hatta çoklu besin alerjisi var maalesef. Ben kabak, tatlı patates, havuç, kayısı, armut gibi besinleri verebiliyorum sadece yakında da kuzu kıyma deneyeceğim bakalım
E
Esma N. Y.
31 Mart 2026 01:15
Benim bebeğimin de süt alerjisi var hatta çoklu besin alerjisi var maalesef. Ben kabak, tatlı patates, havuç, kayısı, armut gibi besinleri verebiliyorum sadece yakında da kuzu kıyma deneyeceğim bakalım
B
Betül ..
31 Mart 2026 01:19
Alerji testi yapıldı mı nasıl anladınız bizde sadece kakadan kan geldiği için teşhis konuldu 2 aylıkken test yapılmadı
E
Esma N. Y.
31 Mart 2026 01:21
Kan testi yapıldı ama bebeklerde kan testinde çıkmıyor deri testi yapılması lazımdı yapmadık doktor da deneme yanılma yoluyla ilerlememizi söyledi zaten. Yanaklarında kızarıklık kabarma, gece uyutmayan gaz ve kötü kokulu köpüklü ya da mukuslu yeşil kaka, vücutta egzama ve döküntü oluyordu. Hepsi başka bir besinin etkisi. Ben deneye deneye bir liste oluşturmayı başardım bebeğim için ama hâlâ denememiz gereken çok besin var bakalım
B
Betül ..
31 Mart 2026 01:22
İnşallah bebeklerimiz çabuk atlatır biz sürecin başındayız şu an mama kullandığımız için sadece sorun yok bakalm ek gıdada nasıl ilerlicez
E
Esma N. Y.
31 Mart 2026 01:24
Süt alerjisi varsa nasıl mama kullanıyorsunuz alerji maması mı?
B
Betül ..
31 Mart 2026 01:27
Alerji maması neocate raporlu mama
E
Esma N. Y.
31 Mart 2026 01:29
Anladım o zaman siz süt diyeti falan yapmıyorsunuz en azından o yönden iyi. Benim bebeğim alerji mamasını da kabul etmedi alerjisi olduğu her besini ben de hayatımdan çıkardım maalesef
B
Betül ..
31 Mart 2026 01:32
Bebeğim çok emmedi benim 3 ay emdi anne sütü ve mama olarak gidiyorduk en başından zaten emmeyi tamamen bırakınca ve süt diyetide yapınca sütüm azaldı mamadan devam etmek zorunda kaldık ama alıştı mamaya mecburen