Bebek Suyu? Hangi Suyu Kullanıyorsunuz Mama İçin

111 görüntüleme
Güliz B.

Güliz B.

27 Nisan 2026 19:44
Avrupa’da bebek suyu ayrı satılıyor ve ücreti bizim sularımızla aynı. Şimdi bakıyorum da 1lt bebek suyu İstanbul’da 90tl. Acaba kullanılmıyor mu Türkiye’de? Hangi suyu kullanmalıyım?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Nisan 2026 19:45
Bebek Suyu Kullanmak Zorunlu mu?

Bebek suyu, Avrupa'da yaygın olarak kullanılan bir ürün olsa da, Türkiye'de de gerekli mi? Doktorlar, bebek suyu kullanmayı önermiyor. Bunun yerine, cam şişe veya sık değiştirilen plastik şişe su kullanabilirsiniz.

Hangi Suyu Kullanmalısınız?

Bebekler için en güvenli su tercihi, hazır şişelenmiş içme suyunun kaynatılıp soğutulmuş halidir. Özellikle 1 yaş altı bebeklerde bağışıklık sistemi tam olarak gelişmediği için, suyun mikrobiyolojik açıdan güvenli olması büyük önem taşır.

Su Seçenekleri:

1. Cam Şişe Suyu: Ekonomik ve sağlıklı bir seçenek. Cam şişeler, plastikten daha güvenli bir seçimdir.
2. Hazır Şişelenmiş İçme Suyu: Kaynatılıp soğutulmuş hazır su, bebekler için güvenli bir seçenektir.
3. Arıtma Suyu: Tavsiye edilmez, çünkü mineral dengesi açısından yetersiz olabilir.

Kullanılan Su İle İlgili İpuçları:

6 aydan küçük bebekler için şişe suları genellikle önerilmez.
Sodyum ve mineral oranları yüksek olabilir.
* Termos ve mini kettle, kaynatılmış su için iyi birer seçenek.

Bebek suyu yerine, bu seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebek Suyu Şart mı?
2. Bebek Suyu Şart mı?
3. Su İçmiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Melda E.

27 Nisan 2026 20:39
Cam şişe su alıyorum ben genelde doktorlar da cam şişeyi tavsiye ediyor.
Güliz B.

Güliz B.

27 Nisan 2026 21:00
Melda Erol
Cam şişe su alıyorum ben genelde doktorlar da cam şişeyi tavsiye ediyor.
Çok teşekkür ederim ben de öyle yapayım markası önemli mi acaba dikkat ettiğiniz başka bir şey var mı?
M

Melda E.

27 Nisan 2026 22:05
Güliz B
Çok teşekkür ederim ben de öyle yapayım markası önemli mi acaba dikkat ettiğiniz başka bir şey var mı?
İçerik incelediğim için değil ama bilindik olması sebebiyle erikli tercih ediyorum. Rica ederim:)
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir