Bebek Reflüsü

152 görüntüleme
R

Reyhan

Premium Üye
26 Mart 2026 23:21
36 günlük bebeğim. Doktor reflü dedi şurup verdi. Sadece anne sütüyle besleniyor. Tek meme veriyorum süt fazla geldiğinden kusuyor sandığımda başlamıştım hala öyle devam ediyorum. 4 gündür ilacı kullanıyor. Kusması tamam bir tık azaldı ama hala kusuyor. Mesela son beslemeden sonra 3 kez küçük küçük 1 kez dolu kustu. Ne yapacağımı bilmiyorum artık ağız gazı çıkarmaya minimum 15 dk uğraşıyorum çıkarmıyor napıyım
G

Gülendam ..

26 Mart 2026 23:47
Benim bebeğim de öyleydi şuan 7 aylık hala gaz sorunu yaşıyoruz ama başlarda bigaia probiyotik içerikli damla kullanmıştık baya azalmıştı stoğu zor bulunan bi damla idi hala var mı bilmiyorum şuanda gastrotuss baby şurup kullanıyoruz.
E

Esra D.

27 Mart 2026 00:05
bebeğim 4,5 aylık reflüsü var hala kusuyor kilo alımı iyiyse gün içinde mümkün olduğunca dik tutmak harici yaptıklarınızdan başka bir şey elden gelmiyor bizim doktorumuz alt gazını da iyi çıkarın bağırsaklar dolu olursa süt basınçtan geri çıkar demişti
R

Reyhan

Premium Üye
27 Mart 2026 00:48
Gülendam
Benim bebeğim de öyleydi şuan 7 aylık hala gaz sorunu yaşıyoruz ama başlarda bigaia probiyotik içerikli damla kullanmıştık baya azalmıştı stoğu zor bulunan bi damla idi hala var mı bilmiyorum şuanda gastrotuss baby şurup kullanıyoruz.
Bigaia bulunmuyormul kuzenim epey aramıştı. Nurse kullanıyorum ben gaz damlası. Şurup olarak da aynı sizinkini verdi. Size şurup yaradı mı hala kusuyor mu sadece gaz sorununuz mu var
R

Reyhan

Premium Üye
27 Mart 2026 00:50
Esra Duman
bebeğim 4,5 aylık reflüsü var hala kusuyor kilo alımı iyiyse gün içinde mümkün olduğunca dik tutmak harici yaptıklarınızdan başka bir şey elden gelmiyor bizim doktorumuz alt gazını da iyi çıkarın bağırsaklar dolu olursa süt basınçtan geri çıkar demişti
Daha çok küçük olduğu için gün içinde çoğunlukla uyuyor. Besleme sonrası dik tutuyorum ama fayda etmiyor. Kilo alımı iyiydi pazartesi gittiğimiz kontrolde. Siz herhangibir ilaç ya da ar mamalar varmış onlardan falan kullanmıyor musunuz?
E

Esra D.

27 Mart 2026 00:57
Reyhan Şahin
Daha çok küçük olduğu için gün içinde çoğunlukla uyuyor. Besleme sonrası dik tutuyorum ama fayda etmiyor. Kilo alımı iyiydi pazartesi gittiğimiz kontrolde. Siz herhangibir ilaç ya da ar mamalar varmış onlardan falan kullanmıyor musunuz?
gaviscon infant kullanıyoruz sadece anne sütü alıyor ar mama kullanmadık şu an gazını kendi kendine de atabildiği için eskisi kadar şiddetli kusmuyor. pilor stenozu için ultrason bakıldı mı
R

Reyhan

Premium Üye
27 Mart 2026 06:08
Esra Duman
gaviscon infant kullanıyoruz sadece anne sütü alıyor ar mama kullanmadık şu an gazını kendi kendine de atabildiği için eskisi kadar şiddetli kusmuyor. pilor stenozu için ultrason bakıldı mı
Hayır bakılmadı kilo alımı ve çiş sayısı yerinde
G

Gamze M.

27 Mart 2026 06:59
Emzirirken de hafif başını yukarda tutmanız etkileyebilir. 3-4 aya kadar reflü normal sayılıyor eğer öyle aşırı bir kusması olmuyorsa şurup fazladan kimyasal olabilir. Emzirme aralığınız çok kısa olduğunda da mide henüz sindirmediğinde de bebekler kusabiliyor.
G

Gülendam ..

27 Mart 2026 07:23
Biz ek gıda da olduğumuz için devam ediyor hala ama doktorumuz bir sorun yok demişti damla olarak relactaz da var ama bizde işe yaramadı daha çok kusturnuştu bizi hatta doktor baya bi şaşırmıştı eğer denemek isterseniz de doktorunuza danışın.
E

Esra D.

27 Mart 2026 07:46
Reyhan Şahin
Hayır bakılmadı kilo alımı ve çiş sayısı yerinde
O zaman ilaç ve gaz çıkarmaya devam etmekten başka bir şeye ihtiyaç yok gibi gözüküyor zamanla büyüdükçe geçiyor annelikte kafaya bir sürü şey takılıyor zaten endişe yapmayın bu da geçecek geçmiş olsun sağlıkla büyütün 🌸
R

Reyhan

Premium Üye
27 Mart 2026 08:48
Gamze Matlıoğlu
Emzirirken de hafif başını yukarda tutmanız etkileyebilir. 3-4 aya kadar reflü normal sayılıyor eğer öyle aşırı bir kusması olmuyorsa şurup fazladan kimyasal olabilir. Emzirme aralığınız çok kısa olduğunda da mide henüz sindirmediğinde de bebekler kusabiliyor.
Şuruba rağmen kusuyor şuan. Çok kusuyordu besleme sonrası 6-7 kere ve 2-3 keresi dolu dolu fışkırarak. Bir tık azaldı ama hala normal değil bence
R

Reyhan

Premium Üye
27 Mart 2026 08:49
Esra Duman
O zaman ilaç ve gaz çıkarmaya devam etmekten başka bir şeye ihtiyaç yok gibi gözüküyor zamanla büyüdükçe geçiyor annelikte kafaya bir sürü şey takılıyor zaten endişe yapmayın bu da geçecek geçmiş olsun sağlıkla büyütün 🌸
Teşekkür ederim 🙏🏻
R

Reyhan

Premium Üye
27 Mart 2026 08:50
Gülendam
Biz ek gıda da olduğumuz için devam ediyor hala ama doktorumuz bir sorun yok demişti damla olarak relactaz da var ama bizde işe yaramadı daha çok kusturnuştu bizi hatta doktor baya bi şaşırmıştı eğer denemek isterseniz de doktorunuza danışın.
Kusması yarı yarıya azalmazsa haftaya getir demişti. Pazartesi götürücem yine bir tık azaldı ama hala çok. Bakalım ne diyecek
G

Gülendam ..

27 Mart 2026 08:54
Kilosu normalse bence sıkıntı olucak birşey yoktur 
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Mart 2026 10:19
Bebeğinizin reflüsü için doktorunuzun verdiği şurubu kullanıyorsunuz ve kusmalarında biraz azalma görüyorsunuz, ancak hala devam ediyor. Bu süreç zor olabilir, fakat deneyebileceğiniz bazı şeyler var:

1. Beslenme Pozisyonu: Bebeğinizi dik bir pozisyonda beslemeyi deneyin. Bu, sütün geri akmasını önleyebilir.

2. Gaz Çıkarma: Bebeğinizin gazını çıkarmak için farklı pozisyonlar deneyebilirsiniz. Sırtını ovuşturmak, bisiklet sürer gibi bacaklarını hareket ettirmek veya dik tutmak gibi yöntemler işe yarayabilir.

3. Küçük ve Sık Besleme: Bebeğinizi daha küçük miktarlarda ve daha sık beslemeyi deneyebilirsiniz. Bu, midesinin aşırı dolmasını önleyebilir.

4. Reflü Dostu Yatak: Reflü yatakları veya yatağının başını yükseltmek, bebeğinizin daha rahat uyumasını sağlayabilir.

5. Doktor İle İletişim: Bebeğinizin durumunu doktorunuzla konuşun. İlacın dozajı veya türü değiştirilebilir.

6. Stres ve Endişe: Stresinizi yönetmek önemlidir. Endişeli olmanız normaldir, ancak bebeğinizin yanınızda olması ve ona bakmanız onun için en iyisidir.

Reflü, bebeklerde sık görülen bir durumdur ve çoğu zaman kendiliğinden veya tedaviyle iyileşir. Sabırlı olun ve doktorunuzun önerilerine uyun. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, doktorunuzla daha detaylı bir plan yapabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Reflü:(
2. Kusma
3. 4 Aylık Kusma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir