Bebeğimin Kafası Yamuk
358 görüntüleme
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 17:27
Herkese merhaba, bebeğim doğduğu günden beri hep kafasını sola çevirerek yatırıyor. İlk zamanlar acemi olduğum için önce emzirmeyi öğrenmeye ve sarılığını atlatmaya çalışmakla oyalanırken fark edemedim. Sonrasında daha yeni kendime gelirken bebek enfeksiyon oldu ve 1 hafta yoğun bakımda yattı. O arada ben de covid oldum ve ciğerlerime inerek zatürre başlamış. Bebek yoğun bakımdan çıktıktan sonra da hastalık bulaştırmamak için yaklaşamadım. Sonrasında çocuğun hep sol tarafa yattığını fark ettim ve kafasını sağa çevirdim ama 1 dk bile sağda tutmuyor sürekli tekrar sola döndürüyor. Ben çevirdikçe tekrar tekrar sola döndürüyor ve uyanıp ağlamaya başlıyordu. Bu sefer sırtına ve başının arkasına destek bıraktım ve sağa döndürdüm. Ancak bu sefer de yüz üstü düşüp ağlıyor yada bir şekilde tekrar sola dönüp yüzünü desteğe gömdüğü için nefes alamıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Biraz önce annem bu çocuğun kafası yamuk dedi. Arkadan bakınca cidden yamuk. Üstelik daha pazartesi günü kalça ultrasonu sonrası çocuk doktoruna sonuç göstermeye gittiğimde söyledim ama bir şey yok demişti. Şuan çok üzgünüm. Çocuğumun başına gelmeyen kalmadı. Kendimi çok yetersiz ve çaresiz hissediyorum. Bebeğim şuan 9 haftalık bu saatten sonra kafası düzelir mi? Ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun. Boğazıma kocaman bir yumru oturdu.
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 17:59
fizyoterapist takipli oluyor bebek kask taktırıyorlar bence arkadaşın bebeği alışkanlıktan dolayı o tarafa yatıyor benim oğlumda hep sola yatıyordu ilk iki ay sonra düzenli o derin uykuya geçince sağ tarafa alarak kafasını öyle yatırdım o çevirdi biz düzelttik ve biz kazandık hem sol hem sağ yatıyor yüzüstü etkinlikler sayesinde
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 18:00
merhabalar benim bebeğimin kafasında da yamukluk oldu tek yön yattığı için ama ben sürekli çevirdim düzelir zamanla mesela sağ tarafa uyuyor ise battaniyeyi ya da ona benzer bir şeyi sarin kafasını koyduğu yöne destekler şeklinde bırakın ki zamanla sola dönüş yapsın bebekleri çevirmezsseniz tek yön uyumayı severler :)
M
Mine H.
3 Nisan 2026 18:00
evet düzeldi şükür
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 18:07
Merhaba çok gecmıs olsun çok şeyler yaşamışsınız Rabbim tekrar yaşatmasın benim 10 aylık olacak bir kızım var ilk aylar sizinki gibi tek tarafa yatardı kafası düzledi resmen sonrasında [2.aydan](2.aydan) sonra fark ettim sürekli tummy time yaptırdım her yarısında hangi tarafı çok kullanıyorsa uyuttuktan sonra mesela sagda yatıyorsa sola çevirip sağa dönmemesi için yastık koyuyordum sürekli sürekli yapınca artık düzeldi her uyku da yarım saat öyle durmasını sağladım
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 18:08
evet düzeldi şükür
G
Gülcan Ş.
3 Nisan 2026 18:08
Çok teşekkür ederim. Amin inşallah bundan sonra her şey yolunda gider. Yine de bu halimize de şükür. Size de geçmiş olsun. Çok sevindim düzelmesine. Darısı başımıza.
T
Tuğba B. ..
3 Nisan 2026 18:29
Gündüz kucağınızda tumy time yaptırın hatta öyle uyusun kucağınızda düzelir canınızı sıkmayın bizinki tumy time ilw [düzeldi.bıngıldak](düzeldi.bıngıldak) kapanana kadar düzeliyor
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 18:42
Gündüz kucağınızda tumy time yaptırın hatta öyle uyusun kucağınızda düzelir canınızı sıkmayın bizinki tumy time ilw [düzeldi.bıngıldak](düzeldi.bıngıldak) kapanana kadar düzeliyor
T
Tuğba B. ..
3 Nisan 2026 18:45
Şimdiye kadar tummy time çok denedim ama hep çok ağladı. Kıyamıyordum. Zamanında biz yapmadık da noldu diye düşünüyor kendimi rahatlatıyordum ama artık kafasını düzeltmek için mecbur ağlasa da yapacağım. Teşekkür ederim
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 18:48
Evet sizee çok iş düşüyor yoksa kalıcı olır. Birde ebebek te bebeğin yan yatmasını sağlayan bir aparat var şimdi ismi aklıma gelmedi öyle bişey alıtsanız hem yüzüstü dönemez gece öyle uyutabilirsiniz de
Z
Zeynep ..
3 Nisan 2026 18:56
Gecmis olsun benimde ikizlerim var birisi skafosefaliden ameliyat oldu kizomda hep saga donerek yatardi kafayi sola ceviremezdim kafada duzlik olustu ortapediye goturdm bana tortikolis dedi ultrason cektirdik biseyi cikmadi sonra oglumun ameliyat oldugu beyin cerrahiye goturdum kraniosinoztoz olabilirmi diye bana hic bir sorun olmadigini buyudukce beyin gelistikce kafatasini ileri iterek sekillenecegini soyledi kask falan onermedi dedigi gibi su an 23 aylik ve kafasi buyudukce duzluk duzeldi sekillendi bir gosterin yine doktora iciniz rahatlar

Afranur K.
3 Nisan 2026 19:01
Canan hanım, tummy time ı direk yerde düz zeminde yapmak zorunda değilsiniz, anne kucağında yarım yüz üstü, altına sert bir yastık koyarak yaptırabilirsiniz. Yani amaç yere dümdüz yatmak değil de kafası yukarıda olsun yeter. Yastık felan güven veriyor. Bi de su matları var öneririm içine ılık su koyup üstüne yatırın o sıcaklıkla birlikte eğleniyorlar.
Düz kafa yastığı maalesef işe yaramıyor ben ce almıştım hem kullanımında fayda görmedim hem de fizyoterapistler de işe yaramadığını söylediler.
Şu an kontrast renkleri görüyorlar siyah, beyaz, kırmızı gibi bu tip renkleri olan kartları ya da oyuncakları da önüne koyun yavaş yavaş alışır.
Tummy time süresi de başlangıçta zaten 2-5 dk arası yani sizin 1 dk yapmanız bile çok yeterli içiniz rahat olsun.
Kask vs. Çok ileri tedaviler sıklıkla 6. Aya kadar, tummy time, destekli oturma dönemi, dönme dönemi, gibi artık kafasını tamamen yatırmadan yattığı dönemlerde çok hızlı düzeliyor.
Bizim tam arkamız dümdüz dü, size ilk halini atsam şaşırırsınız hem normal doğumdan dolayı hem de acemilik sürekli uyusun diye sırt üstü yatırmaktan olmuştu, bunları yapa yapa yuvarlandı güzel hale geri geldi 🫶🏻
Düz kafa yastığı maalesef işe yaramıyor ben ce almıştım hem kullanımında fayda görmedim hem de fizyoterapistler de işe yaramadığını söylediler.
Şu an kontrast renkleri görüyorlar siyah, beyaz, kırmızı gibi bu tip renkleri olan kartları ya da oyuncakları da önüne koyun yavaş yavaş alışır.
Tummy time süresi de başlangıçta zaten 2-5 dk arası yani sizin 1 dk yapmanız bile çok yeterli içiniz rahat olsun.
Kask vs. Çok ileri tedaviler sıklıkla 6. Aya kadar, tummy time, destekli oturma dönemi, dönme dönemi, gibi artık kafasını tamamen yatırmadan yattığı dönemlerde çok hızlı düzeliyor.
Bizim tam arkamız dümdüz dü, size ilk halini atsam şaşırırsınız hem normal doğumdan dolayı hem de acemilik sürekli uyusun diye sırt üstü yatırmaktan olmuştu, bunları yapa yapa yuvarlandı güzel hale geri geldi 🫶🏻
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 19:03
Gecmis olsun benimde ikizlerim var birisi skafosefaliden ameliyat oldu kizomda hep saga donerek yatardi kafayi sola ceviremezdim kafada duzlik olustu ortapediye goturdm bana tortikolis dedi ultrason cektirdik biseyi cikmadi sonra oglumun ameliyat oldugu beyin cerrahiye goturdum kraniosinoztoz olabilirmi diye bana hic bir sorun olmadigini buyudukce beyin gelistikce kafatasini ileri iterek sekillenecegini soyledi kask falan onermedi dedigi gibi su an 23 aylik ve kafasi buyudukce duzluk duzeldi sekillendi bir gosterin yine doktora iciniz rahatlar
Z
Zeynep ..
3 Nisan 2026 19:07
Ben cocuk doktoruna da cocuk ortapediyede gosterdim ama direk muayne etmeden tortikolis dedi ve moralim cok bozulmustu sonra cocuk cerrahiye goturdum o bana bi sorun oldugunu dusunmuyorum dedi ultrason istedi ve dedigi gibi yolundaydi hersey oglumda kraniosinoztoz kemik kapanmasi oldugu icin birde beyin cerrahiye goturdm ben sukur sıkıntı cikmadi kizimda bir cocuk doktoru yada cocuk cerrahiyle de cozebilirsiniz bence ama buyudukce sekillenecektir tam 7 ay saga donuk yatti cok sukur oturmaya basladikca ayaklandikca duzeldi
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 19:11
Canan hanım, tummy time ı direk yerde düz zeminde yapmak zorunda değilsiniz, anne kucağında yarım yüz üstü, altına sert bir yastık koyarak yaptırabilirsiniz. Yani amaç yere dümdüz yatmak değil de kafası yukarıda olsun yeter. Yastık felan güven veriyor. Bi de su matları var öneririm içine ılık su koyup üstüne yatırın o sıcaklıkla birlikte eğleniyorlar.
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 19:17
Ben cocuk doktoruna da cocuk ortapediyede gosterdim ama direk muayne etmeden tortikolis dedi ve moralim cok bozulmustu sonra cocuk cerrahiye goturdum o bana bi sorun oldugunu dusunmuyorum dedi ultrason istedi ve dedigi gibi yolundaydi hersey oglumda kraniosinoztoz kemik kapanmasi oldugu icin birde beyin cerrahiye goturdm ben sukur sıkıntı cikmadi kizimda bir cocuk doktoru yada cocuk cerrahiyle de cozebilirsiniz bence ama buyudukce sekillenecektir tam 7 ay saga donuk yatti cok sukur oturmaya basladikca ayaklandikca duzeldi
Z
Zeynep ..
3 Nisan 2026 19:20
Insallah icinizi rahatlatacak cevaplar alirsiniz bebisiniz saglikla buyusun insallah gercekten biz anneleri endiselendiren durumlar ama inanin zamanla her sey yoluna giriyor
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 19:22
Insallah icinizi rahatlatacak cevaplar alirsiniz bebisiniz saglikla buyusun insallah gercekten biz anneleri endiselendiren durumlar ama inanin zamanla her sey yoluna giriyor

Güliz B.
6 Nisan 2026 13:30
Merhaba benim oğlum da böyleydi. Zorla kafasını döndürmeye çalışmayın canı yanar, muhtemelen sizin bebeğinizde de tortikolis var fizyoterapist 2 ayda düzeltmişti bizimkini. Özel hareketler veriyor evde de yaptırmanız gerekiyor. Eşim sağolsun her güm yaptıra yaptıra düzeltti şimdi tummy time çok rahat yapıyor kendi isteğiyle sağa sola dönüyor

Güliz B.
6 Nisan 2026 13:34
Bu arada eksik bilgi de verdim ben 40ı çıkana kadar beklemiştim düzelmeyince doktoruna sorduk fizyoterapiste yönlendirdi. Yani 2 aylıkken başladı. Hep sola dönüyorsa örneğin oyuncakları hep sağdan uzatın, dikkatini hep sağa çekmeye çalışın kendi yapabildiği kadar zorlasın kendini. Çok geçmiş olsun inşallah kısa zamanda düzelir sizin bebeğinizde tedavisi olan şeyler bunlar