Bebeğimin Kafası Yamuk
353 görüntüleme
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 17:27
Herkese merhaba, bebeğim doğduğu günden beri hep kafasını sola çevirerek yatırıyor. İlk zamanlar acemi olduğum için önce emzirmeyi öğrenmeye ve sarılığını atlatmaya çalışmakla oyalanırken fark edemedim. Sonrasında daha yeni kendime gelirken bebek enfeksiyon oldu ve 1 hafta yoğun bakımda yattı. O arada ben de covid oldum ve ciğerlerime inerek zatürre başlamış. Bebek yoğun bakımdan çıktıktan sonra da hastalık bulaştırmamak için yaklaşamadım. Sonrasında çocuğun hep sol tarafa yattığını fark ettim ve kafasını sağa çevirdim ama 1 dk bile sağda tutmuyor sürekli tekrar sola döndürüyor. Ben çevirdikçe tekrar tekrar sola döndürüyor ve uyanıp ağlamaya başlıyordu. Bu sefer sırtına ve başının arkasına destek bıraktım ve sağa döndürdüm. Ancak bu sefer de yüz üstü düşüp ağlıyor yada bir şekilde tekrar sola dönüp yüzünü desteğe gömdüğü için nefes alamıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Biraz önce annem bu çocuğun kafası yamuk dedi. Arkadan bakınca cidden yamuk. Üstelik daha pazartesi günü kalça ultrasonu sonrası çocuk doktoruna sonuç göstermeye gittiğimde söyledim ama bir şey yok demişti. Şuan çok üzgünüm. Çocuğumun başına gelmeyen kalmadı. Kendimi çok yetersiz ve çaresiz hissediyorum. Bebeğim şuan 9 haftalık bu saatten sonra kafası düzelir mi? Ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun. Boğazıma kocaman bir yumru oturdu.
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 17:31
Eklemeye çalıştım ancak karakter sınırı uyarısı verdi. Düz kafa yastığı da kullanıyorum ama demek ki hiçbir faydası yokmuş. Ne yapacağımı şaşırdım
A
Ayşe G.
3 Nisan 2026 17:32
Merhaba öncelikle geçmiş olsun ne zorluklar atlatmışsınız, bebeğiniz daha çok küçük başı düzelir merak etmeyin tüm bunlar olmasaydı da evde baş düzleşmesi yaşayabilirdi kendinize suç bulmayın hiç, daha küçük olduğu için yatma alışkanlıkları haftadan haftaya değişecektir sabırla uyurken başını yön değiştirmeye devam edin, gerekirse bunun için olan yastıklardan kullanırsınız
A
Ayşe G.
3 Nisan 2026 17:33
Tummy timeda fazla vakit geçirmeye çalışın en etkilisi o olur

Elif T.
3 Nisan 2026 17:35
Sağ tarafa hiç yatmıyor mu
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 17:35
Merhaba öncelikle geçmiş olsun ne zorluklar atlatmışsınız, bebeğiniz daha çok küçük başı düzelir merak etmeyin tüm bunlar olmasaydı da evde baş düzleşmesi yaşayabilirdi kendinize suç bulmayın hiç, daha küçük olduğu için yatma alışkanlıkları haftadan haftaya değişecektir sabırla uyurken başını yön değiştirmeye devam edin, gerekirse bunun için olan yastıklardan kullanırsınız
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 17:38
Tummy timeda fazla vakit geçirmeye çalışın en etkilisi o olur
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 17:40
Sağ tarafa hiç yatmıyor mu
A
Ayşe G.
3 Nisan 2026 17:41
o haftalarda benim bebeğim de hep aynı tarafa yatmak isterdi hiç düz uyumaz yan yatırmamı beklerdi, bir uykuda sağa bir uykuda sola yatırmaya çalışırdım, sonra kendiliğinden hep sırtüstü düz uyumaya başladı, dönmeyi öğrendikten sonra şimdi de yüzüstü uyuyor sadece, yani biz müdehale etsek de onlar haftadan haftaya değişiyor zaten, doktora veya hemşirenize sorun bi yine de önerileri var mı, zaman içinde düzelir çoğu bebek yaşıyor bu durumu, siz kendi sağlığınıza dikkat etmeye çalışın 🌸

Elif T.
3 Nisan 2026 17:42
Kendisi hiç yatmıyor. Ben sağa çevirdiğimde zar zor bir dakika ancak sağda duruyor sonra hemen kafayı sola çeviriyor. Çeviremezse çok ağlıyor. Kıpkırmızı kesiliyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.

Sibel Y.
3 Nisan 2026 17:43
Sakın üzülmeyin bol bol timmy time yaptırın kucağınızda yüz üstü yatırın önüne ilgisini çekecek objeler koyun

Elif T.
3 Nisan 2026 17:44
Böyle bir hastalık var benim bebeğimde sadece sağ tarafa yatıyordu onun için muayene ettirmiştik çok şükür birşey çıkmadı doktorunuza bir danış isterseniz sizde

Sibel Y.
3 Nisan 2026 17:46
Benim oğlum beş aylık düzeldi çok talihsiz durumlar yaşamışsınız bunu kendinize bağlamayın dönmeye başlayınca kendiliğinden düzeliyor yastıkla yandan desteklemeye devam edin kucağınıza aldığınızda hep sağ tarafta tutun bu süreçler gelip geçiyor
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 17:46
o haftalarda benim bebeğim de hep aynı tarafa yatmak isterdi hiç düz uyumaz yan yatırmamı beklerdi, bir uykuda sağa bir uykuda sola yatırmaya çalışırdım, sonra kendiliğinden hep sırtüstü düz uyumaya başladı, dönmeyi öğrendikten sonra şimdi de yüzüstü uyuyor sadece, yani biz müdehale etsek de onlar haftadan haftaya değişiyor zaten, doktora veya hemşirenize sorun bi yine de önerileri var mı, zaman içinde düzelir çoğu bebek yaşıyor bu durumu, siz kendi sağlığınıza dikkat etmeye çalışın 🌸

Sibel Y.
3 Nisan 2026 17:48
Tortikolis ismi şimdi baktım internetten
M
Mine H.
3 Nisan 2026 17:51
merhabalar benim bebeğimin kafasında da yamukluk oldu tek yön yattığı için ama ben sürekli çevirdim düzelir zamanla mesela sağ tarafa uyuyor ise battaniyeyi ya da ona benzer bir şeyi sarin kafasını koyduğu yöne destekler şeklinde bırakın ki zamanla sola dönüş yapsın bebekleri çevirmezsseniz tek yön uyumayı severler :)
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 17:53
Tortikolis ismi şimdi baktım internetten

Elif T.
3 Nisan 2026 17:54
fizyoterapist takipli oluyor bebek kask taktırıyorlar bence arkadaşın bebeği alışkanlıktan dolayı o tarafa yatıyor benim oğlumda hep sola yatıyordu ilk iki ay sonra düzenli o derin uykuya geçince sağ tarafa alarak kafasını öyle yatırdım o çevirdi biz düzelttik ve biz kazandık hem sol hem sağ yatıyor yüzüstü etkinlikler sayesinde

Elif T.
3 Nisan 2026 17:56
Yani daha Pazartesi doktora söyledim ama eliyle başını sağa çevirdi. Dönüyor sıkıntı yok dedi. İstersen fizyoterapiste götür egzersiz yapsın dedi geçti. Neyse özele götürüp başka bir doktora sorayım tekrar :(
C
Canan T. ..
3 Nisan 2026 17:57
Benim oğlum beş aylık düzeldi çok talihsiz durumlar yaşamışsınız bunu kendinize bağlamayın dönmeye başlayınca kendiliğinden düzeliyor yastıkla yandan desteklemeye devam edin kucağınıza aldığınızda hep sağ tarafta tutun bu süreçler gelip geçiyor
G
Gülcan Ş.
3 Nisan 2026 17:57
Merhaba çok gecmıs olsun çok şeyler yaşamışsınız Rabbim tekrar yaşatmasın benim 10 aylık olacak bir kızım var ilk aylar sizinki gibi tek tarafa yatardı kafası düzledi resmen sonrasında [2.aydan](2.aydan) sonra fark ettim sürekli tummy time yaptırdım her yarısında hangi tarafı çok kullanıyorsa uyuttuktan sonra mesela sagda yatıyorsa sola çevirip sağa dönmemesi için yastık koyuyordum sürekli sürekli yapınca artık düzeldi her uyku da yarım saat öyle durmasını sağladım