Bebeğimin Bacaklarında Pütürlü İzler Var
201 görüntüleme
İ
İlknur H.
30 Nisan 2026 23:12
Bebeğimin bacağında bu şekilde kuru ve pütür yerler var 1 2 yerde vardı 1 hafta önce ,şuan iki bacağında da belli yerlerde bu şekilde kuruluk ve pütürlü şekilde artış göstermiş neden kaynaklanır sebebi nedir bebeğimin vücudunu nemlendirme yapıyorum banyo sonrası

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye30 Nisan 2026 23:13
Bebeğinizin bacaklarındaki pütürlü ve kuru izler, çeşitli nedenlerle ortaya çıkmış olabilir. Bu durumlar genellikle cilt kuruluğu, alerji veya egzama ile ilgili olabilir.
### Olası Nedenler:
1. Cilt Kuruluğu: Bebeğinizin cildi hassas olabilir ve kuru hava, sert sabunlar veya sıkı giysiler nedeniyle kuruyabilir. Nemlendirme yapıyor olsanız bile, bazen cilt yeteri kadar nemi yakalayamayabilir.
2. Egzama (Atopik Dermatit): Bebeğinizde egzama olabilir. Egzama, cildin kurumasına ve pütürlü görünmesine neden olabilir. Genellikle kaşıntı ile birlikte görülür.
3. Alerji: Bebeğinizin cildi, belirli bir maddeye (örneğin, bezdeki lateks, kıyafetlerdeki boya, deterjan) karşı alerjik reaksiyon göstererek kuru ve pütürlü olabilir.
4. Samyeli Mantar (Tinea Cruris): Bu, nemli ve sıcak bölgelerde ortaya çıkan bir mantar enfeksiyonudur. Bebeğinizin cildinde kızarıklık, kaşıntı ve pullanma olabilir.
### Tavsiyeler:
- Nemlendirme: Bebeğinizin cildini düzenli olarak nemlendirin. Özellikle banyo sonrasında, cildin nemini kapatmak için uygun bir nemlendirici krem kullanın.
- Hafif Ürünler: Bebeğinizin cildine uygun, parfümsüz ve hipoalerjenik ürünler kullanmaya özen gösterin.
- Doktora Başvurun: Sorun devam ediyorsa veya kötüleşiyorsa, bir pediatri uzmanına veya cildiye uzmanına başvurmakta fayda var. Uzman, durumu değerlendirerek適切 bir tedavi planı sunabilir.
Bebeğinizin cilt sağlığı önemlidir. Uzun süreli kuru ve pütürlü cilt, daha ciddi bir sorunun belirtisi olabilir. Bu nedenle, bir uzmandan profesyonel bir görüş almanız en doğrusu olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ayak Altında ve Topuğunda Su Kabarcıkları
2. Bezde Pembe Leke
3. Deride Pütürlü Görünüm
### Olası Nedenler:
1. Cilt Kuruluğu: Bebeğinizin cildi hassas olabilir ve kuru hava, sert sabunlar veya sıkı giysiler nedeniyle kuruyabilir. Nemlendirme yapıyor olsanız bile, bazen cilt yeteri kadar nemi yakalayamayabilir.
2. Egzama (Atopik Dermatit): Bebeğinizde egzama olabilir. Egzama, cildin kurumasına ve pütürlü görünmesine neden olabilir. Genellikle kaşıntı ile birlikte görülür.
3. Alerji: Bebeğinizin cildi, belirli bir maddeye (örneğin, bezdeki lateks, kıyafetlerdeki boya, deterjan) karşı alerjik reaksiyon göstererek kuru ve pütürlü olabilir.
4. Samyeli Mantar (Tinea Cruris): Bu, nemli ve sıcak bölgelerde ortaya çıkan bir mantar enfeksiyonudur. Bebeğinizin cildinde kızarıklık, kaşıntı ve pullanma olabilir.
### Tavsiyeler:
- Nemlendirme: Bebeğinizin cildini düzenli olarak nemlendirin. Özellikle banyo sonrasında, cildin nemini kapatmak için uygun bir nemlendirici krem kullanın.
- Hafif Ürünler: Bebeğinizin cildine uygun, parfümsüz ve hipoalerjenik ürünler kullanmaya özen gösterin.
- Doktora Başvurun: Sorun devam ediyorsa veya kötüleşiyorsa, bir pediatri uzmanına veya cildiye uzmanına başvurmakta fayda var. Uzman, durumu değerlendirerek適切 bir tedavi planı sunabilir.
Bebeğinizin cilt sağlığı önemlidir. Uzun süreli kuru ve pütürlü cilt, daha ciddi bir sorunun belirtisi olabilir. Bu nedenle, bir uzmandan profesyonel bir görüş almanız en doğrusu olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ayak Altında ve Topuğunda Su Kabarcıkları
2. Bezde Pembe Leke
3. Deride Pütürlü Görünüm
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Emel C.
30 Nisan 2026 23:23
Aynisi bebegimde vardı egzema dedi cildiye alerji testi yaptırdım birsey çıkmadı deterjanını ve şampuanını değiştirdim bizimkinde kaşıntıda vardı baya azaldı pamuklu giydiriyorum vücudunu nemlendiriyorum çok sıcak suyla yıkamıyorum birde ayına uygunsaniz bol sıvı tükettiriyorum bu durum 5 yaşa kadar devam edebiliyormuş

Fatma A. U.
1 Mayıs 2026 00:31
Bizimkinin süt alerjisi var oda böylr oluyor
İ
İlknur H.
1 Mayıs 2026 00:33
Aynisi bebegimde vardı egzema dedi cildiye alerji testi yaptırdım birsey çıkmadı deterjanını ve şampuanını değiştirdim bizimkinde kaşıntıda vardı baya azaldı pamuklu giydiriyorum vücudunu nemlendiriyorum çok sıcak suyla yıkamıyorum birde ayına uygunsaniz bol sıvı tükettiriyorum bu durum 5 yaşa kadar devam edebiliyormuş
İ
İlknur H.
1 Mayıs 2026 00:34
Bizimkinin süt alerjisi var oda böylr oluyor

Emel C.
1 Mayıs 2026 00:35
Şuan 4 aylığız sadece mama içiyo 1 aydır bende bi şampuan ve nemlendiricisinin değiştiricem haftata doktor kontrolü var orda da bi söylicem sorucam
İ
İlknur H.
1 Mayıs 2026 00:36
Ben Sebamed şampuan aldım baya faydası olduğu diğerlerine göre makul fiyatlı nemlendirici olarakda cildiyenin yazdığını kullandım ama tüylenme yaptı yine Sebamed nemlendirici düşünüyorum bence şimdiden değiştirmenizde fayda var ben pek önemsememiştim ama sonrasında kaşıntı falanda eklendi uykusunu bölecek kadar etkiledi inşallah çok uzun sürmez

Fatma A. U.
1 Mayıs 2026 02:19
Biz 1aydır mama kullanıyoruz 4 aylık şuan
Yükleniyor...