Bebeğimin Ağız Çevresi ve Göz Çevresine Kadar Yayılan Kırmızı Kabarcıklar

43 görüntüleme
G

Gülistan K.

Premium Üye
25 Mart 2026 00:19
Bebeğim 11 ay 24 günlü. Uzun süredir ağız çevresinde geçmeyen kırmızı sivilceye benzeyen alerjik olduğunu düşündüğüm şeyler var artık göz çevresine yayıldı. Zaditen kullandığımız dönem aşırı derece yoktu fakat zaditeni uzun süre kullanamazdık. Çocuk doktoruna kalsa sürekli kullanabilirmiş! Alerji uzmanı sadece kan testi yaptı ve orada herhangi bir sonuç alamadık deri testi yapmadı. Kortizonlu krem verdi. Düzenli olarak kan damlası kullanıyoruz fakat hgb ve ferittin değeri yükselmesi gerekirken düşmeye başlamış. Beslenmesini demirde ve C vitamininden zengin yapmaya çalıştığım halde böyle olması beni korkutuyor. Gittiğim hiçbir çocuk doktorundan memnun kalmadım. İlk çocuğum tecrübesiz olduğum için ilk hastalandıgında hemen antibiyotik yazdılar ve antibiyotik yeni antibiyotikleri doğurdu yetmezmiş gibi astım ilaçları yazdılar çocuğum astım değil. Osman hocanın dediklerini uyguladım ve daha kısa sürede sonuç aldım.bebeğime demir damlası olarak bestiron kullanıyorum lütfen yardımcı olun
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mart 2026 20:55
Bebeğinizin ağız çevresi ve göz çevresinde görülen kırmızı kabarcıklar, alerjik bir reaksiyon veya cilt sorunu olabilir. Alerji testleri konusunda uzmanlaşmış bir alerji uzmanı veya dermatolog ile görüşmeniz faydalı olabilir.

Kullandığınız Bestiron demir damlası ile ilgili bazı yorumlar:
Ebeveynlerin çoğu, Bestiron'un kabızlık yapmadığını veya diğer demir ilaçlarına göre daha iyi sindirildiğini belirtmektedir.
Ancak, doz ayarlaması önemli görünmektedir; kilo başına 1 damla veya doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmanız gerekebilir.

Doktor Değiştirmeniz konusunda ise;
Memnun olmadığınız doktorlarla görüşmek yerine, alanında uzman ve deneyimli bir çocuk doktoru veya alerji uzmanı ile görüşmeyi düşünmelisiniz.

Bebeğinizin Beslenmesi ile ilgili;
Demir ve C vitamini alımını artırmak için, demir açısından zengin besinler (kırmızı et, balık, yumurta) ve C vitamini içeren meyve ve sebzeleri eklemeyi deneyebilirsiniz.

Kan Testleri ile ilgili;
* Alerji testlerinin tekrarlanması veya farklı testlerin yapılması gerekebilir. Deri testi de bir seçenek olabilir.

Bu konuda daha fazla bilgi almak için uzman bir doktordan destek almanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Demir Damlası
2. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
3. Bozuk Demir İlacı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülistan K.

Premium Üye
26 Mart 2026 23:14
Ben bu bilgilere aslında herhangi bir yapay zekadan ulaşabiliyorum. Abonelik aldım ve beklentimi karşılamadı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir