Bebeğim Zayıf
232 görüntüleme
E
Ebru Ş.
Premium Üye
25 Nisan 2026 22:28
Bebeğim 2.5 aylık doğum kilosu 2850 güncel kilo 5300 ama etrafımda herkes bebeğin zayıf hiç kilo almıyor öyle tombul değil sütün yaramıyor falan diyorlar psikolojik bozuldu doktorumda kilo alımı gayet iyi her ay 700-900 gram alıyor işte dedi ama kızım bedenen zayıf çevremde ki bebeklere bakıyorum hepsi tombul tombul

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Nisan 2026 22:30
Bebeğinizin kilosuyla ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Öncelikle, doğum kilosu 2850 olan bir bebeğin 2,5 ayda 5300 gr kilo alması aslında oldukça iyi bir kilo alımıdır.
Her ay 700-900 gram kilo almak, bebekler için normal kabul edilen bir kilo alımı aralığındadır. Doktorunuzun değerlendirmesi, bebeğinizin sağlıklı bir şekilde kilo aldığı yönünde.
Etrafınızdakilerin "zayıf" veya "tombul" gibi yorumları bazen kişiyi endişeye düşürebilir, ancak her bebek farklıdır ve önemli olan doktorunuzun değerlendirmesidir.
Bebeğinizin kilo alımını desteklemek için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Beslenme düzenini kontrol edin: Bebeğiniz mama ile besleniyorsa, doktorunuzla mama miktarını ve türünü görüşün.
2. Sık sık beslenmesini sağlayın: Bebeğinizin iştahı yoksa, küçük ve sık beslenmeleri deneyebilirsiniz.
3. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinin: Anne sütü mümkünse destekleyici bir rol oynayabilir.
4. Stresten uzak durun: Endişelerinizi doktorunuzla paylaşarak, psikolojik olarak daha rahat hissedebilirsiniz.
Bebeğinizin sağlığı ve gelişimi hakkında en doğru bilgiyi doktorunuz sağlayacaktır. Bu nedenle, doktorunuzun tavsiyelerine güvenin ve çevredekilerin yorumlarına takılmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Buçuk Aylık Kızım Kilo Almıyor.
2. Kilo
3. Boyu mu Uzun ?
Her ay 700-900 gram kilo almak, bebekler için normal kabul edilen bir kilo alımı aralığındadır. Doktorunuzun değerlendirmesi, bebeğinizin sağlıklı bir şekilde kilo aldığı yönünde.
Etrafınızdakilerin "zayıf" veya "tombul" gibi yorumları bazen kişiyi endişeye düşürebilir, ancak her bebek farklıdır ve önemli olan doktorunuzun değerlendirmesidir.
Bebeğinizin kilo alımını desteklemek için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Beslenme düzenini kontrol edin: Bebeğiniz mama ile besleniyorsa, doktorunuzla mama miktarını ve türünü görüşün.
2. Sık sık beslenmesini sağlayın: Bebeğinizin iştahı yoksa, küçük ve sık beslenmeleri deneyebilirsiniz.
3. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinin: Anne sütü mümkünse destekleyici bir rol oynayabilir.
4. Stresten uzak durun: Endişelerinizi doktorunuzla paylaşarak, psikolojik olarak daha rahat hissedebilirsiniz.
Bebeğinizin sağlığı ve gelişimi hakkında en doğru bilgiyi doktorunuz sağlayacaktır. Bu nedenle, doktorunuzun tavsiyelerine güvenin ve çevredekilerin yorumlarına takılmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Buçuk Aylık Kızım Kilo Almıyor.
2. Kilo
3. Boyu mu Uzun ?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Betül Ö. M.
25 Nisan 2026 22:33
Ebru Hanım kulaklarınızı tıkayın ya da bir kulağınızdan girsin diğerinden çıksın söylenenler. Her bebek/çocuk farklıdır. Bazıları sizin bebeğinizden daha tombul bazıları daha cılızdır. Önemli olan doktorunuzun ne dediği. Eğer persintili ideal şekilde ilerliyorsa ve zaten doktorunuz size bunu söylüyorsa, bebeğinizinde sağlığı yerindeyse gerisi boştur. Herkes bebeklerimizi başkalarıyla kıyaslıyor. Biz böyle yapmayalım ve söylenenleri duymayalım. Önce kendi akıl sağlığımızı koruyalım, bebeklerimizin bize ihtiyacı var. Esen kalın.
E
Ebru Ş.
Premium Üye
25 Nisan 2026 22:35
Ebru Hanım kulaklarınızı tıkayın ya da bir kulağınızdan girsin diğerinden çıksın söylenenler. Her bebek/çocuk farklıdır. Bazıları sizin bebeğinizden daha tombul bazıları daha cılızdır. Önemli olan doktorunuzun ne dediği. Eğer persintili ideal şekilde ilerliyorsa ve zaten doktorunuz size bunu söylüyorsa, bebeğinizinde sağlığı yerindeyse gerisi boştur. Herkes bebeklerimizi başkalarıyla kıyaslıyor. Biz böyle yapmayalım ve söylenenleri duymayalım. Önce kendi akıl sağlığımızı koruyalım, bebeklerimizin bize ihtiyacı var. Esen kalın.
H
Hatice K.
Premium Üye
25 Nisan 2026 22:44
Ebru hanım bebeğim 2900 doğdu ve şuan 3.5 aylık 5400 kilosu sadece anne sütü alıyor ve hatta tek meme ile besleniyor sizin çok güzel bile ilerlemiş biz 2 ay meme reddi yaşadık o yüzden hızlı yükselemedik bile çok şükür sağlıkları yerinde olsun inanın sürekli kıyas oluyor insanın canını ne kadar sıksalarda siz kulaklarınızı tıkayın gayet güzel kilo almış sağlıklı upuzun ömür diliyorum 🙂
S
Sifa
Premium Üye
25 Nisan 2026 22:45
anne sütü anlam bebeklerde pofuduk kilo olmaz. kucaklandiginda hissedilir. bebeğinizin boyu uzun ise de gözle kilo gözükmez. anne sütü yaramamış olsa kilo alımı yeterli olmaz. minimum haftalık kilo alımı 150 gram bu da ayda minimum 600 gram yapar. doktorum demişti. eğer doktorun da kilo alımını güzel buluyorsa çevrendeki kişilere kulağını kapa bence ki stres yapıp sütün etkilenmesin.
D
Dilan B.
25 Nisan 2026 22:48
Benim bebeğim erken ve sadece 2550 gr. Doğdu. Benim de bebeğim 2.5 aylıkken 5 küsür kgdı. Ve gayet sağlıklı kilo alımı vardı tıpkı sizin bebeğiniz gibi. Şu çevredeki sütün yaramıyor diyen insanların nasıl bir düşüncesizlikle söylediğini bilmiyorum ama sütünüzün bir damlası bile bebeğinize şifadır. Daha nasıl kilo aldıracaksınız bilmiyorum. Galiba ayda 2-4 kg falan aldırmanızı bekliyorlar. Siz kendinizi ve bebeğinizi dinleyin çevreye kulak tıkayın ki huzur bulasınız. Sağlıkla büyüsün miniğiniz. 🌸
İ
İnanç B.
25 Nisan 2026 22:48
Bence gayet iyi kilo iyi birşey zannediyorlar herhalde insanlar çok saçma yakmayın kimseyi kafanıza insanlar çok şey söyler kafanıza takarsanız bu sizin için çok zor olur aynen zayıf deyip geçin sütün yetmiyor mu diyorlar bana yetmiyor diyorum mama da veriyorum almıyor kilo diyorum susuyorlar
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
25 Nisan 2026 22:51
Senin sütün bebeğin için en faydalı şey. Onu senin yüzüne bakarak hangi ... Söyledi ise. Doğru al sen emzir de. Belki emziren anneyi üzmeyi hiç umursamayan baya kötü niyetli biri kendisi. Takmayın kafanıza söyle saçma şeyleri sonra sütünüz falan etkilenir mazallah. Gayet güzel yazdiklariniz. Sağlıkla büyüsünde gerisinin ne önemi var. Verin laflarını geçin gidin. Yooo gayet iyi kilosu doktordan iyimi biliyorsun. Deyin. Sinir oluyorum böyle bebeği olan kişileri üzen insanlara yaa.
N
Nuray K.
26 Nisan 2026 00:16
Kilo konusunda bende çok dertliyim bebeğim 3300 doğdu şu an 2.5 aylık ve 4500 gr. bir hastalık geçirdi ve kilo verdi ondan sonra iştahı hiç düzelmedi üstelik doğduğundan itibaren meme tutmadı hiç sağdım verdim bir süre önce de sütüm tamamen bittti mama ile devam ediyorum bu durumu yaşayan başka kimseler var mı
Yükleniyor...