Bebeğim Persentil Altında mı
477 görüntüleme
Z
Zeynep M.
25 Nisan 2026 10:33
36 hafta 2380 gram 46 cm olarak doğdu.
10 günlükken rsv geçirip zatürreye çevirdiği için 10 gün yoğun bakımda kaldı.
şimdi 9 haftalık kilosu 4000 gram 51.5 cm boyu. geceleri bir kez mama veriyorum fazla mama verince kusuyor. haricen emiyor, saat başı emiyor desem yeri. olması gerekenin çok mu altında ne yapmak gerekir bilemiyorum. iyice çaresiz hissetmeye başladım.
10 günlükken rsv geçirip zatürreye çevirdiği için 10 gün yoğun bakımda kaldı.
şimdi 9 haftalık kilosu 4000 gram 51.5 cm boyu. geceleri bir kez mama veriyorum fazla mama verince kusuyor. haricen emiyor, saat başı emiyor desem yeri. olması gerekenin çok mu altında ne yapmak gerekir bilemiyorum. iyice çaresiz hissetmeye başladım.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Nisan 2026 10:55
Bebeğinizin doğum kilo ve boyu düşük olduğu için endişelenmeniz normal. 36 haftalık doğum ve 2380 gram kilo ile dünyaya geldiği için, başlangıçta kilo alması ve büyümesi biraz daha yavaş olabilir.
Şu anda 9 haftalık ve 4000 gram kilosunda ise, bu değerler ortalamadır. Ancak percentile göre değerlendirdiğimizde, doğum kilosunun ve gelişmenin düşük olduğu için percentile altında kalabilir.
Geceleri bir kez mama veriyor ve gündüzleri sık emziriyorsanız, bu iyi bir şey. Bebeğinizin kilo alması ve büyümesi için yeterli beslenmeyi alması önemlidir.
Endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok gibi görünüyor. Ancak doktorunuzla görüşerek bebeğinizin gelişimini yakından takip etmeniz ve gerekli kontrolleri yaptırmanız önemlidir.
Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak, bebeğinizin beslenmesi, kilo alması ve büyümesi için gerekenleri yapabilirsiniz.
Bebeğinizin gelişimi için şu anda yapabileceğiniz şeyler:
1. Düzenli olarak doktor kontrollerine götürmek
2. Geceleri mama ve gündüzleri emzirmeye devam etmek
3. Bebeğinizin bezini düzenli olarak değiştirmek ve temizliğini sağlamak
4. Bebeğinizle konuşarak, ona okuyarak ve onunla oyunlar oynayarak gelişimini desteklemek
Bebeğinizin sağlığı ve gelişimi hakkında doktorunuzla konuşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Besin Alerjisi ve Mama Reddi
2. Bebek Kilosu
3. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
Şu anda 9 haftalık ve 4000 gram kilosunda ise, bu değerler ortalamadır. Ancak percentile göre değerlendirdiğimizde, doğum kilosunun ve gelişmenin düşük olduğu için percentile altında kalabilir.
Geceleri bir kez mama veriyor ve gündüzleri sık emziriyorsanız, bu iyi bir şey. Bebeğinizin kilo alması ve büyümesi için yeterli beslenmeyi alması önemlidir.
Endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok gibi görünüyor. Ancak doktorunuzla görüşerek bebeğinizin gelişimini yakından takip etmeniz ve gerekli kontrolleri yaptırmanız önemlidir.
Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak, bebeğinizin beslenmesi, kilo alması ve büyümesi için gerekenleri yapabilirsiniz.
Bebeğinizin gelişimi için şu anda yapabileceğiniz şeyler:
1. Düzenli olarak doktor kontrollerine götürmek
2. Geceleri mama ve gündüzleri emzirmeye devam etmek
3. Bebeğinizin bezini düzenli olarak değiştirmek ve temizliğini sağlamak
4. Bebeğinizle konuşarak, ona okuyarak ve onunla oyunlar oynayarak gelişimini desteklemek
Bebeğinizin sağlığı ve gelişimi hakkında doktorunuzla konuşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Besin Alerjisi ve Mama Reddi
2. Bebek Kilosu
3. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...