Besin Alerjisi ve Mama Reddi
226 görüntüleme
E
Ebru F.
7 Aralık 2025 11:38
Oğlum 6,5 aylık doğum ağırlığı3155 gr. Şu an 7 kg. 40 günlükken egzamalar oluştu mama ve anne sütü alıyordu. 3 aylıkken mama ve meme reddi oldu. Gittikçe kötüleşti 4 aylık olduğundan ber de hiç istemiyor8-9 saat aç kalsa da mama istemiyor görünce ağlıyor 5 aylıkken reflü tanısı konuldu düzenli ilaçlarımızı içtik 10 gündür de süt alerjisi için olan mamayı kullanıyoruz hiç bir düzelmwyok. Bizim gibi mama reddi yaşayan var mı? Bununla nasıl baş ettiniz nasıl çözdünüz bu gerçekten çözülebilir bir durum mu? Götürmediğim doktor kalmadı her gün hastanelerdeyiz
M
Mehves
7 Aralık 2025 11:57
Farkli mamalar denediniz mi? Yada mamayi içirmek için farkli yöntemler. Mesela kimisi kasikla mama içirir zamanla biberona alıştırir. Biz meme reddi icin 5 ml enjektorlere anne sütü çekip küçük parmağınızı emdirirken kenarindan sut akitmistik öyle öyle alıştırdık. Daha büyük enjektorler kullanabilirsiniz mesela emnmmeyi sevdiği bir şeyle birlikte bir şekilde deneyenilirsiniz. Biz öyle yendik
H
Hamidenur K.
7 Aralık 2025 12:39
Uyku arasında ver öyle kabul ediyor bende yaşadım 5 ay 17 günlüğüz hala arada yapıyor aynı sizin gibi alerji denildi ama belirti yoktu mama değiştim sürekli mamadan kaynaklı da değil bazen bebeklerde mama reddi normalmiş kaşıkla vermenizi önermem çünkü öğürerek kusması artar bence uyku arasında deneyim uykuya dalacağı zaman yani
B
Başak A.
7 Aralık 2025 12:53
Raporlu mama var çoklu besin alerjisi olan bebeklerde Aptamil pregomin syneo biraz pahalı bir mama siz bir kutu deneyin eğer iyi gelirse bebeğe doktorunuza rapor yazdırın. Benim bebeğim bu mamayla kendine geldi 🙏
E
Ebru F.
10 Aralık 2025 10:25
İlk 2.5 -3 ay çok güzel mama içerdi istekliydi. Nolduysa 3. Ay ile beraber oldu. Bir sürü mama denedim sma comfort, sma soptipro, aptamil, bebelac gibi. Bir sürü doktora gittim. İki Biberon denedim lansinoh ve avent. İlk sıralar uykudayken ya da dalerken alıyordu şuan çopuzaman ağlayarak uyanıyor. Gündüz kitap sesli oyuncaklarla içirmeye çalışıyorum. 120 ml mama içirmek bazen bir saatimi alıyor bazen bir saatte onu da içmemiş oluyor. Kaşıkla denedim direk dışarı doğru atıyor. 2 haftadır inek sütü alerjisi için olan mamayı kullanıyoruz
E
Ebru F.
10 Aralık 2025 10:27
Başak hanım sizinde bebeğiniz mamayı reddediyor muydu mamadan sonra mı düzeldi
E
Ebru F.
10 Aralık 2025 10:28
Bizimki çok inatçı bir red oldu gerçekten anlayamıyorum ve çok çaresizim. Bir bebek nasıl mama içmek istemez anlayamıyorum. 8 saat bekleyip mamayı teklif etsemde istemiyor
M
Mehves
10 Aralık 2025 10:39
fiziksel bir problem olabilirmiki acaba? Midesinde ağzında falan. Kilosuda iyiymiş maşallah şükür ki zayıf değilmis.
E
Ebru F.
10 Aralık 2025 10:43
İlk 3 aya yakın anne sütü aldı, biberonla süt kaşığıyla mama alıyordu ne versem alıyordu ben daha çok süt içsin diye mama min veriyordum. Kilosu çok düşük değil mi Persentil değerine bakıyorum çok üzülüyorum 🥲
E
Ebru F.
10 Aralık 2025 10:44
Şu an gece de sürekli uyanıyorum mama vermeyi deniyorum sürekli bi çaba içerisindeyim ve anca7 yi görebildik
M
Mehves
10 Aralık 2025 12:12
7 gayet iyi bi değer. Persentiline uyumlu. Belki doyuyordur Dr. Osman bey sık sık doymuş bebegi beslemek için zorluyor olabilirsiniz diyordu.sadece anne sutu yetiyor olabilir biz sadece anne sütü içiyoruz benzer aydayiz benzer kilomuz var 😊
E
Ebru F.
10 Aralık 2025 12:41
Moral oldu söyldikleriniz. Bazı sitelerde Persentil 3 altında gösteriyor bazılarında 10 Persentilgösteriyor. Persentilimiz kaç acaba. Bu arada bebeğim anne sütünübıraktı 5. Ayakadar direnebildim
İ
İlayda İ. ..
10 Aralık 2025 12:56
Aynı sorunu birebir neredeyse bende yaşıyorum. 3 ayda biberon bıraktı sağdığım sütü veriyordu. Şuan 9 aylık 6.5 kilo persentilde geride. Mama başlayalım dediler ama hiçbir şekildekabul etmiyor ek gıdayı da güzel yemiyor bende gerçekten bu konuyu düşünmekten çok yoruldum:((
E
Ebru F.
10 Aralık 2025 17:01
Ben geceleri uyanmadığı sürece beslemiyordum beslenme aralığı epey açılıyordu. Doktorum geceleri de besleyelim dedi sizde Geceleri alarm kurup 4 saatte bir besleseniz iyi olmaz mı acaba
E
Ebru F.
10 Aralık 2025 17:02
Bizimde ek gıda sürecimiz hiç iyi gitmiyor yaptığım her şey çöp oluyor :( ek gıdaya geçmek için sabırsızlanıyordum şimdi hüsranla sonuçlandı
F
Fatmagül B. U. ..
20 Aralık 2025 15:38
4 buçuk aylık bebeğim asla hiçbir şey yemiyor saatlerce aç kalıyor yine beslenmek istemiyor çok yoruldum gerçekten lütfen bir çaresi varsa yazın lütfen
E
Ebru F.
20 Aralık 2025 16:35
Bence doktor görmeli. Yaşadığınız ilde çocuk Gastroenteroloji varsa götürebilirsiniz. Benim yaşadığım ilde yok maalesef o yüzden ben gidemedim. Her beslenmeden sonra kusuyorsa reflü olabilir. İnek sütü alerjisi olabilir. Ben genelde uykuda beslemeye çalışıyorum. Bugünlerde önce işaret parmağımı diline damağına iç yanağına sürüyorum bir nevi masaj gibi ondan sonra Biberonu veriyorum. Bizde de durumlar çok fena Allah yardımcımız olsun. Her şey geçiyor bu da geçecek. Yalnız değilsiniz
E
Ebru F.
23 Aralık 2025 10:26
Sorununu çözebilen var mı @Fatmagül Başkaya Ulu