Bebeğim Korkuyor
140 görüntüleme
H
Hatice U.
Premium Üye
6 Haziran 2026 22:18
5 aylık bebeğim çok korkuyor, en ufak sesten irkiliyor. Normal Hapşırmamdan öksürmemden internetten oyuncak aldık pilli hareket ediyor çığlık atarak ağlamaya başladı. ayağımda sallayarak uyutuyorum bazen durup dururken korktuğu zaman etrafına bakınıyor korkulu gözlerle öyle yapınca ben bile korkuyorum. Neden korkuyor olabilir ?

Afranur K.
6 Haziran 2026 22:43
Benim kızım o aylarda çok irkiliyordu, el çırpma, birisinin pişt demesi ( dedesi pişt ğişt diye seviyor kedi gibi 😂 ) aniden irkilmesine sebep oluyordu.
Sesli oyuncağımız yok açıkçası deneyimlemedim, ağlama krizi de olmuyor sıklıkla çekilip babasına ya da bana gelmek istiyordu.
Şu an 8.5 aylığız irkilmeleri azaldı, yok diyemem ama iyi durumda. Kendisi el çırpmaya vs. Başladı. Sadece yine aniden ses yükselirse tedirgin oluyor.
Sesli oyuncağımız yok açıkçası deneyimlemedim, ağlama krizi de olmuyor sıklıkla çekilip babasına ya da bana gelmek istiyordu.
Şu an 8.5 aylığız irkilmeleri azaldı, yok diyemem ama iyi durumda. Kendisi el çırpmaya vs. Başladı. Sadece yine aniden ses yükselirse tedirgin oluyor.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye6 Haziran 2026 22:44
Bebeklerin korkması normal bir durumdur. 5 aylık bebekler çevresel uyaranlara karşı hassas olabilir ve ani seslerden korkabilir.
Bebeğinizin korkmasının birkaç nedeni olabilir:
Ani Sesler: Hapşırmak, öksürmek, yüksek sesli konuşmalar gibi ani sesler bebekleri korkutabilir.
Yeni ve Bilinmeyen Şeyler: Bebeğiniz internetten aldığı pilli oyuncağı ilk kez görmüş olabilir ve bu yeni şey onu korkutmuş olabilir.
Bebeğinizin korkusunu azaltmak için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Sese Alıştırmak: Bebeğinizin yanında düzenli olarak ani sesler çıkararak (örneğin, hafifçe hapşırmak, öksürmek) onu bu seslere alıştırabilirsiniz.
2. Oyuncakları Tanıtmak: Yeni oyuncakları bebeğinize yavaşça ve kontrollü bir şekilde tanıtırken, ona güven verin.
3. Güven Veren Ortam: Bebeğinizin etrafında güvende olduğunu hissetmesini sağlayın.
4. Sakin ve Güven Veren Yaklaşım: Bebeğiniz korktuğunda, ona sakin ve güven veren bir yaklaşım gösterin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Aylık Bebeğim Herşeyden Korkuyor
2. Öksürmek
3. Ses Gürültü
Bebeğinizin korkmasının birkaç nedeni olabilir:
Ani Sesler: Hapşırmak, öksürmek, yüksek sesli konuşmalar gibi ani sesler bebekleri korkutabilir.
Yeni ve Bilinmeyen Şeyler: Bebeğiniz internetten aldığı pilli oyuncağı ilk kez görmüş olabilir ve bu yeni şey onu korkutmuş olabilir.
Bebeğinizin korkusunu azaltmak için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Sese Alıştırmak: Bebeğinizin yanında düzenli olarak ani sesler çıkararak (örneğin, hafifçe hapşırmak, öksürmek) onu bu seslere alıştırabilirsiniz.
2. Oyuncakları Tanıtmak: Yeni oyuncakları bebeğinize yavaşça ve kontrollü bir şekilde tanıtırken, ona güven verin.
3. Güven Veren Ortam: Bebeğinizin etrafında güvende olduğunu hissetmesini sağlayın.
4. Sakin ve Güven Veren Yaklaşım: Bebeğiniz korktuğunda, ona sakin ve güven veren bir yaklaşım gösterin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Aylık Bebeğim Herşeyden Korkuyor
2. Öksürmek
3. Ses Gürültü
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Sibel Y.
6 Haziran 2026 23:03
normal bir durum ilk bebeğim her sesten korkar tedirgin olurdu bir yaş sonrası geçti şuan küçük bir bebeğim daha oldu tam tersi
Yükleniyor...