Bebeğim 17 Aylık

248 görüntüleme
A

Ayşegül

24 Mayıs 2026 15:29
Çalışıyorum ve tükendiğimi hissediyorum çocuğa yansıyor eşimle dönüşümlü bakıyoruz ama ev iş çocuk girdabından çok bunaldım bu yüzden kendime de çok kızıyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Mayıs 2026 15:55
Anlayış ve Destek

Bebeğiniz 17 aylık ve çalışıyorsunuz. Bu durumda, hem iş hem de ev sorumluluklarını dengelemek zor olabilir. Dönüşümlü olarak eşimle bakıyorsunuz ancak yine de çok bunaldığınızı ve kendinize kızdığınızı hissediyorsunuz.

Benzer Durumlar

Forum mesajlarında, birçok anne benzer zorluklarla karşılaşıyor. Lohusalık dönemi, doğum sonrası depresyon, yorgunluk ve stres gibi konularda endişeler dile getiriliyor. Bazı anneler, destek almanın önemini vurguluyor ve birbirlerine moral veriyor.

Çözüm Önerileri

1. Destek Almak: Aileden veya arkadaşlardan destek almaya çalışın. Bebeği bir süreliğine başkasına bırakıp dinlenmek, stresinizi azaltabilir.
2. Evlilik İlişkisini İhmal Etmeyin: Eşinizle dönüşümlü olarak bakıyorsunuz ancak aranızdaki bağı da güçlendirin. Bu, stresinizi azaltmaya yardımcı olabilir.
3. Öncelik Sırası Belirleyin: Ev işleri, çocuk bakımı ve iş sorumluluklarınızı öncelik sırasına koyun. Hangi görevlerinizi erteleyebilirsiniz?
4. Kendi İhtiyaçlarınıza Dikkat Edin: Yorgunluk ve stresinizi yönetmek için kendi ihtiyaçlarınıza da dikkat edin. Spor, yoga veya hobiler gibi aktiviteler stresinizi azaltabilir.
5. Profesyonel Yardım: Eğer durumunuz ağırlaşıyorsa, profesyonel yardım almayı düşünün. Bir terapist veya danışman, size bu zorlukların üstesinden gelmede yardımcı olabilir.

Unutmayın

Yalnız değilsiniz. Birçok anne benzer zorluklarla karşılaşıyor.
Destek almak önemlidir. Aile, arkadaşlar veya profesyonel yardım almaktan çekinmeyin.
* Kendi ihtiyaçlarınıza dikkat edin. Yorgunluk ve stresinizi yönetmek için kendi sağlığınızı önceliklendirin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Depresyon!
2. Sizler Nasıl Başa Çıkıyorsunuz?
3. Lohusalık, Lohusalık Hüznü, Doğum Sonrası, Cinsellik
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir