Bazı Yazılar Okudum Kafam Karıştı

157 görüntüleme
İ

İros

Premium Üye
31 Mart 2026 23:28
Bebegimin tahimini dogum tarihi 40+0 27 Şubattı ama bebegimde gelisim geriligi vardı plesanta beslemiyordu bebegi. Doktorlar dogumu başlatalım dışarıda büyüsün dediler ve ben 10 subatta 37+4te doğum yaptim. Şimdi bebegim 7 haftalık oldu bazi yazılar okudum internette 38-39dan once dogan bebeklerde dogum haftasina gore degilde 39u tamamladigi tarihine gore haftasini hesaplayin diyolar mesela iste [7.haftasinda](7.haftasinda) bir bebeğin yapması gerekenler varya onu 7de bekleme iste daha 5 haftalik gibi düşün gibi. Kafam çok karıştı doğrusunu bilen birisi var mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
31 Mart 2026 23:52
Gebelik Haftası ve Doğum Sonrası Gelişimi Anlamak

Merhaba, sizin gibi birçok anne adayının kafasını karıştıran bir konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyuyorum.

Bebeğinizin tahmini doğum tarihi 40+0 27 Şubat olsa da, gelişim geriliği nedeniyle doktorlar doğumu başlatmaya karar verdi ve 10 Şubat'ta 37+4 haftalık olarak doğum gerçekleştirdiniz.

Düzeltilmiş Yaş Hesaplaması

İnternette okuduklarınız doğru. Prematüre bebeklerde, doğum haftasına göre değil, 39 haftayı tamamladığı tarihine göre haftasını hesaplamak daha doğru bir yaklaşım. Buna "düzeltilmiş yaş" hesaplaması deniyor.

Örneğin, bebeğiniz 10 Şubat'ta 37+4 haftalık olarak doğduysa, 39 haftayı tamamladığı tarih 24 Şubat'tır. Bu nedenle, 7 haftalık olduğunda, düzeltilmiş yaşı 4-5 hafta olarak hesaplanabilir.

Bebeğinizin Gelişimi

Bebeğinizin gelişimi konusunda doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir. Genel olarak, prematüre bebeklerde gelişim geriliği yaygındır, ancak çoğu bebek zamanla yetişkin bebeklere yetişir.

Gelişimi Takip Etmek

Bebeğinizin gelişimini takip etmek için:

1. Düzeltilmiş yaş hesaplamasını kullanın.
2. Gelişimi doktorunuzla birlikte takip edin.
3. Bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre ek gıdaya geçiş, emzirme gibi konularda doktorunuzun tavsiyelerine uyun.

Umarım, bu bilgiler sizin için yararlı olur. Herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuzla veya bir uzmandan daha detaylı bilgi almayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebek Karin Çevresi Gelişimi Acil
2. Bebek Kilosu Acil
3. Prematüre Bebek Baş Çevresi- Anneler Deneyimlerinize İhtiyacım Var
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Latife K.

Latife K.

1 Nisan 2026 01:06
Benim bebeğimde 37+6 da yatış yaptım ama 12 yi geçtiği için 38 E girdiğim gün doğmuştu. Hiç öyle hesaplamadım şahsen. Nette öyle diyordu benim kafam çok karışmıştı. İşte 40 haftadan hesaplanıyor önce doğarsa çocuk şu kadarken sizin şu kadarlık gibisine. Daha çok atak haftasında mıyız acaba diye bakarken orda öyle yazıyordu. Açıkçası takılmadım. Çünkü gelişime bakmak lazım. Mesela atıyorum bir çocuk 9 aya kadar desteksiz oturmayı öğrenmesi lazım. Bazısı 4 de oturur bazısı 8 de. Bundan dolayı sadece çocuğa odaklandım. Bence sizde takılmayın. Atak haftası hesaplamalarında öyle diyor. Çocuğun belirli ayda yapması gerekenler var onları yapıyorsa önemli olmadığını düşünüyorum yazılanların🌸
İ

İros

Premium Üye
1 Nisan 2026 02:08
Latife Karadaş
Benim bebeğimde 37+6 da yatış yaptım ama 12 yi geçtiği için 38 E girdiğim gün doğmuştu. Hiç öyle hesaplamadım şahsen. Nette öyle diyordu benim kafam çok karışmıştı. İşte 40 haftadan hesaplanıyor önce doğarsa çocuk şu kadarken sizin şu kadarlık gibisine. Daha çok atak haftasında mıyız acaba diye bakarken orda öyle yazıyordu. Açıkçası takılmadım. Çünkü gelişime bakmak lazım. Mesela atıyorum bir çocuk 9 aya kadar desteksiz oturmayı öğrenmesi lazım. Bazısı 4 de oturur bazısı 8 de. Bundan dolayı sadece çocuğa odaklandım. Bence sizde takılmayın. Atak haftası hesaplamalarında öyle diyor. Çocuğun belirli ayda yapması gerekenler var onları yapıyorsa önemli olmadığını düşünüyorum yazılanların🌸
Evet o haftalar kafami karistirdi benim birde çok net diyolar iste diyelim ki [6.haftada](6.haftada) sunu yapmali bunu yapmali bebeginde onu göremeyince insan korkuyor
Latife K.

Latife K.

1 Nisan 2026 08:29
İros
Evet o haftalar kafami karistirdi benim birde çok net diyolar iste diyelim ki [6.haftada](6.haftada) sunu yapmali bunu yapmali bebeginde onu göremeyince insan korkuyor
Korkutmayın kendinizi hiç. Her bebeğin gelişimi farklı. Zamanı gelince yapıyorlar.
İ

İros

Premium Üye
1 Nisan 2026 09:50
Latife Karadaş
Korkutmayın kendinizi hiç. Her bebeğin gelişimi farklı. Zamanı gelince yapıyorlar.
Doğru söylüyorsunuz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir