Başını Geri Atma

239 görüntüleme
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
16 Haziran 2026 05:24
merhaba, bebeğim 4 aylık olmasına 4 gün var. İki gündür emerken kafasını geri atıyor ve gövdesini kaldırıyor. Ya huzursuzlanıp memeyi bırakıyor yada emmeye devam ediyor ama devam ederken sürekli hareketi tekrarlıyor. Neden yapıyor olabilir?
D

Dinara R.

Premium Üye
16 Haziran 2026 07:35
Seda hanım sütünüz tazyikli geliyor olabilir. Zamanla geçiyor. Eğer öyleyse Osman hocanın hiperlaktasyon videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun.
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
16 Haziran 2026 08:35
Dinara Rahmedova
Seda hanım sütünüz tazyikli geliyor olabilir. Zamanla geçiyor. Eğer öyleyse Osman hocanın hiperlaktasyon videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun.
Evet tazyikli bir sütüm var o aklıma hiç gelmemişti teşekkür ederim
N

Nehar K.

16 Haziran 2026 10:19
Birde gaz oluyor. Ben dik konuma getiriyorum agzindan gaz cikinca takrar emmeye başlıyor
Esma

Esma

Premium Üye
17 Haziran 2026 23:47
tazyikten oluyor. bizimki de öyle emzirmeden bi beş dk elle yada manuel pompayla sağım yapın emzirirken geriye doğru yaslanın ve memeyi makas şeklinde tutun
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Haziran 2026 02:05
haba,

Bebeğinizin emerken kafasını geri atması ve gövdesini kaldırma hareketi birkaç farklı sebebe bağlanabilir. Bu tür hareketler genellikle bebeklerde sık görülür ve çoğu zaman endişe verici bir durum değildir.

Gaz sancısı: Bebeğinizin gazı olabilir ve bu nedenle emerken rahatsızlık hissediyor olabilir. Gaz sancısı, bebeklerde sık görülen bir sorundur ve bu tür hareketlere neden olabilir.
Süt tazyiki: Süt akışı hızlı olabilir, bu da bebeğinizin memeyi emerken zorlanmasına ve kafasını geri atmasına neden olabilir.
Reflü: Bebeğinizin reflüsü olabilir. Reflü, mide içeriğinin geri akmasıdır ve bu durum, bebeğinizi emerken rahatsız edebilir.
Aşırı uyarılma: Bebeğiniz aşırı uyarılmış olabilir ve bu nedenle emerken hareketli davranıyor Gelişimsel bir adım: Bebeğiniz.ayına yaklaşıyor ve bu dönemde bebekler genellikle yeni beceriler öğrenmeye başlarlar. Bu tür hareketler, bebeğinizin motor becerilerini geliştirmesine yardımcı olabilir.

Bebeğinizin bu hareketlerini gözlemleyin ve eğer endişe verici bir durumdaysanız, doktorunuzla konuşun. Ayrıca, emzirme pozisyonunu değiştirmek, gazını çıkarmak veya süt akışını kontrol etmek gibi yöntemler deneyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emerken Kafa Sallama
2. Emerken Kendini Geriye Atma
3. Meme Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir