Balgamlı Öksürük

67 görüntüleme
H

Hilal A.

2 Nisan 2026 11:19
Merhaba çocuğum yaklaşık 2 haftadır hasta. Önce yüksek olmayan ateş ara ar oldu burun akıntısı ile beraber düzenli burun yıkaması yaptım. Yarın tam 2 hafta olacak şimdide ara ara burun akıntısı devam ediyor ve balgamlı öksürük var. Bu kadar uzun sürmesi normal mi?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Nisan 2026 12:14
Merhaba, çocuğunuzun 2 haftadır süren balgamlı öksürüğü ve burun akıntısı gerçekten endişe verici.

Genellikle viral enfeksiyonlar 7-10 gün içinde kendiliğinden iyileşir. Ancak, bazı durumlarda bu süre uzayabilir. Çocuğunuzun症状ları 2 haftadır devam ediyor ve bu durum sizi endişelendiriyor.

Balgamlı öksürük ve burun akıntısının uzun süreli olması birkaç nedenden olabilir:

Viral enfeksiyonlar bazen daha uzun sürebilir.
Alerjik reaksiyonlar veya astım gibi kronik durumlar olabilir.
Bakteriyel enfeksiyonlar (pnömoni, bronşit) gibi daha ciddi durumlar olabilir.

Yapabileceğiniz şeyler:

1. Çocuğunuzun bol bol su içmesini sağlayın.
2. Burnunu düzenli olarak temizleyin.
3. Nemli hava solumasını sağlayın (nemlendirici kullanabilirsiniz).
4. Çocuğunuzun dinlenmesini sağlayın.

Doktor muayenesi:

Çocuğunuzun durumunu değerlendirmek ve olası nedenleri belirlemek için bir doktora başvurmanız önemlidir.
* Doktor, çocuğunuzun öksürüğünün ve burun akıntısının nedenini belirleyerek uygun tedaviyi önerebilir.

Endişeleriniz için teşekkür ederim. Umarım çocuğunuz kısa sürede iyileşir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Balgamlı Öksürük, Burun Akıntısı
2. Öksürük
3. Balgamlı Öksürük
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
H

Hilal A.

2 Nisan 2026 13:35
Ben doktorlara güvenmiyorum açıkçası hemen antibiyotik veriyorlar bakteriyel bi enfeksiyon yoksa bile
G

Gülşen O.

3 Nisan 2026 05:45
Rsv salgınına yakalanmış olabilirsiniz her ne kadar salgın son günleri olsa da sizin ki 2 haftadır varmış. Bunun en iyi tedavisi buhar ve burun açma doktorlarda buhar tedavisi veriyorlar zaten daha rahat balgamı atıyor burnu açıyor
H

Hilal A.

4 Nisan 2026 01:28
Gülşen Olgun
Rsv salgınına yakalanmış olabilirsiniz her ne kadar salgın son günleri olsa da sizin ki 2 haftadır varmış. Bunun en iyi tedavisi buhar ve burun açma doktorlarda buhar tedavisi veriyorlar zaten daha rahat balgamı atıyor burnu açıyor
Çok teşekkür ederim 🤲🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir