Bağışıklık Tedavisi Antibiyotik

72 görüntüleme
S

Simden Ş.

14 Mart 2026 23:38
Merhaba sürekli cocuk öksürük olduğunda ciğerlerine iniyordu sürekli antibiyotik kullanımı hastane yatısı oluyordu. Buna dur demek için profesöre gıttık testler sonucu bağışıklığı düşük çıktı tedavi olarak haftanın 3 günü antibiyotik ve sabah akşam astım hastalarının kullandıgı bir puf sıkıyoruz bros yolları acık olsun diye. Ama 2-3 haftadır çocuk kasınıyor poposu sırtı kolları acaba ılacların yan etkısı mi dıye duiünmeye basladım ılacları Eylül'den beri kullanıyor krem sürüyorum biraz da cildi kuru gıbı probiyotik kullanmalı mıyım tedavi nısan sonunda bitiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

16 Mart 2026 00:07
Merhaba, çocuğunuzun sürekli öksürükten dolayı ciğerlerine inmesi ve sık sık antibiyotik kullanımı, hastane yatışı gerektirmesi gerçekten zorlayıcı bir durum. Bağışıklığının düşük çıkması üzerine profesörle görüşüp tedavi planı yapmışsınız. Haftanın 3 günü antibiyotik ve astım hastalarının kullandığı bir puf sıkıyorsunuz, bu tedavi planı çocuğunuzun solunum yollarını açık tutmaya yönelik.

Ancak son 2-3 haftadır kasılması, poposunun, sırtının ve kollarının ağrıması sizi endişelendirmiş. Bu durumun ilaçların yan etkisi olabileceğinden şüpheleniyorsunuz.

İlaçların yan etkileri olabilir, bu konuda endişelenmeniz normal. Çocuğunuz Eylül'den beri ilaç kullanıyor ve cildinde kuru bir görünüm var. Probiyotik kullanımı hakkında düşünmelisiniz, çünkü antibiyotik kullanımı bağırsak florasını etkileyebilir.

Şu önerilerde bulunabilirim:
1. Probiyotik Kullanımı: Çocuğunuzun bağırsak sağlığını desteklemek için probiyotik takviyeleri kullanmayı düşünün. Bu, antibiyotik kullanımının yan etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

2. Cilt Bakımı: Cildinin kuru görünümünü gidermek için nemlendirici krem kullanımını sürdürdüğünüzden emin olun.

3. Doktorunuzla Görüşün: Tedavi planı ve çocuğunuzun yaşadığı yan etkiler hakkında doktorunuzla detaylı bir görüşme yapın. Belki dozajda veya tedavi planında bir değişiklik yapması gerekebilir.

4. Yan Etkileri İzleyin: Çocuğunuzun yaşadığı kasılma ve ağrıların detaylarını takip edin ve doktorunuzla paylaşın. Bu, doğru teşhis ve tedavi için önemli.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Geçmiş olsun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yüksek Ateş-antibiyotik Kullanımı
2. Antibiyotik Kullanımı ve İshal
3. 6. Hastalık?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Simden Ş.

25 Mart 2026 12:38
Teşekkürler
S

Simden Ş.

15 Nisan 2026 13:10
Merhaba

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir