Babıldamama
2222 görüntüleme
E
Esra E.
24 Kasım 2025 10:00
9 ay 18 günlük hala babıldamıyor. Çocuk gelişim uzmanı gördü ba ba ma ma bunları dudaklarımı büyük oynatarak göstermemi istedi ama bayadır yapıyodum zaten tekrarlamıyor. Diğer gelişimlerinde bi sıkıntı yoktu. Babıldamamak her zaman sorun anlamına mı gelir genetik midir
E
Elif
14 Ocak 2026 23:00
Buraya da yazarsanız çok iyi olur
E
Esra E.
13 Şubat 2026 00:33
Merhaba elif hanım bebişinizin konuşması ne durumda
E
Elif
13 Şubat 2026 20:43
Babıldıyor va va va ma ma me me ba ba seklinde an ne gibi de çıkarıyor onun anlamlı olduğunu düşünüyorum bana bakarak çıkarmaya çalışıyor ara ara ama babıldaması çok güzel açıldı maşallah sürekli gevezelik yapıyor kendi kendine de de gibi şeyleri söylemiyor yavaş yavaş onları da söyleyeceğini düşünüyorum. Sizin bebiş ne durumda ?
E
Esra E.
13 Şubat 2026 20:45
Çok sevindim maşallah. Bakın boşuna stres olmuşuz. Bizimki de aşağı yukarı aynı acele etmemek lazımmış cidden
E
Elif
13 Şubat 2026 21:05
Evet inşallah güzel bir şekilde ilerleme gösterirler.
E
Elif
13 Şubat 2026 21:06
İlk kelşme için de acele etmiyorum zamanla net olur inşallah. Yürümedi henüz şuan biraz ona uğraşıyor gibi
T
Tugce K.
12 Mart 2026 01:54
İlk kelşme için de acele etmiyorum zamanla net olur inşallah. Yürümedi henüz şuan biraz ona uğraşıyor gibi
E
Elif
12 Mart 2026 01:57
Merhaba bizde suan ayni durumdayiz oglum 10 ay 10 günlük babildama cok az sadece aglarken dedede diyor bazende annnn diye agliyor. baska hicbir sey yok gün icinde babildadigi belki 2 belki 3 defa o da aglarken. acaba bi problem mi var motor becerileri oldukca iyi sosyal aktiviteleride çok iyi göz temasi gülümseme var taklit cani istediği gibi bazen var bazen hic umursamiyor sizce dil konusunda bi problem mi yasiyor? isitme testi saglikli cikmisti bu arada
E
Elif
12 Mart 2026 01:57
Çok sevindim maşallah. Bakın boşuna stres olmuşuz. Bizimki de aşağı yukarı aynı acele etmemek lazımmış cidden
İ
İrem K.
12 Mart 2026 16:10
merhaba bence hiç kafanıza takmayın be gelişimsel pediatriye de götürdüm oglumu 11. Ay sonuna hatta 1 yasına kadar normal dedi. Zaten sürekli de babıldamıyorlardır bence yani benim oğlum öyle her dakıka babıldamıyor
E
Elif
12 Mart 2026 16:20
Merhaba oğlum da 11 aylık babıldamıyor ama farklı sesler çıkarıyor istediğini belli ediyor gerikalan herşey yolunda doktoru da normal dedi ama içime sinmiyor bir türlü babıldamaması
A
Aysegul O.
12 Mart 2026 19:33
Merhabalar oglum 11 -12 haftalik. Uykudayken ani seslere (oksuruk vb)irkilip kollarini acarak uyaniyor. Bu bana isitmenin aktif oldugunu dusundurdu hep.ama 4 yasindaki kizim yaninda balon patlatti gozunu daha kirpmadi. Sagina soluna gecip saklanip cingirak vs ile dikkat cekmeye calistim ama yine tepkisiz kaldi. Sese yönelmiyor. Ama sosyal gulumsemesi var hatta gayet iyi ve aguluyor. Dogumdan sonra yapilan kulak yolu acik mi diye bakilan testten her iki kulakta gecmisti. Genetik bir durumumuz yok ve saglikli bir hamilelik gecirdim. Bu durum normal mi endiseleniyorum cok..yorumunuz nedir?
E
Esra E.
13 Mart 2026 02:25
Esra hanım sizin bebeğiniz de durumlar nasıl ?
E
Esra E.
13 Mart 2026 02:29
Merhaba oğlum da 11 aylık babıldamıyor ama farklı sesler çıkarıyor istediğini belli ediyor gerikalan herşey yolunda doktoru da normal dedi ama içime sinmiyor bir türlü babıldamaması
E
Elif
13 Mart 2026 10:03
Babıldamaya devam ediyor ma ma de de gibi 13 buçuk aylık
Yükleniyor...