Babıldamama
1211 görüntüleme
E
Esra E.
24 Kasım 2025 07:00
9 ay 18 günlük hala babıldamıyor. Çocuk gelişim uzmanı gördü ba ba ma ma bunları dudaklarımı büyük oynatarak göstermemi istedi ama bayadır yapıyodum zaten tekrarlamıyor. Diğer gelişimlerinde bi sıkıntı yoktu. Babıldamamak her zaman sorun anlamına mı gelir genetik midir
E
Esra E.
24 Kasım 2025 07:03
35 haftalık doğdu onu eklememişim

Aysel K.
24 Kasım 2025 07:06
Bence daha vakti var
S
Samet K.
24 Kasım 2025 07:50
Erkek çocukları bazen biraz daha geriden gelebiliyor
E
Elif B.
25 Kasım 2025 19:10
Erkek Bebek mi benim de oğlum 9 ay 28 günlük babıldama yapmıyor
E
Esra E.
27 Kasım 2025 23:32
Hayır kız çocuk 9 ay 22 günlük oldu hala yok çocuk gelişim uzmanı denver gelişim testi yaptı dil gelişimine gecikme diye yazdı
S
Seyda Ç.
27 Kasım 2025 23:47
Babıldama dediğiniz bebeğin "ba ba ba", " ma ma ma", "va va va" diye sesler çıkarması mı
E
Esra E.
27 Kasım 2025 23:49
Evet dediğiniz sesler onları hiç çıkarmıyor
E
Elif B.
28 Kasım 2025 12:40
Denver gelişim
testi nasıl Esra hanım nelere bakıyorlar ?
testi nasıl Esra hanım nelere bakıyorlar ?
E
Esra E.
28 Kasım 2025 12:55
Denver 2 gelişimsel tarama testiymiş. Çocuk gelişim uzmanı yaptı sosyal- ince motor- dil- kaba motor işlevlerine bakıyorlar çocuğun ayına göre. Bana sorular sordu bebeğe mesela ayına göre bişeyler yaptırdı. Bu şekilde. Bizim babıldamama dışında diğerleri ayına uygundu
E
Elif B.
28 Kasım 2025 14:03
Peki babıldamama için ne denildi bundan sonra nasıl ilerlenecek
E
Esra E.
30 Kasım 2025 22:28
Kusura bakmayın mesajı görmemişim daha sık konuşma pratikleri yapmam ve ayna karşısında taklit ettirmem gibi önerilerde bulundu. Onları uyguluyorum. Sık kontrol önermedi 1 yaş kontrolünde tekrar görüşebiliriz dendi

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
30 Kasım 2025 22:54
Esra hanım merhaba. Prematüre doğumlarda düzeltilmiş yaşa göre dil gelişim takibi yaparız. Bu nedenle çocuğunuzun ortalama 1 ay kadar gecikmiş takip etmesi normal olacaktır. Bu nedenle 10 aya kadar babıldaması adına beklenebilir. Eğer 10.ayı tamamladıktan sonra hala babıldamıyorsa bu noktada dil gelişiminde bir gecikme olduğu ve olacağı düşünebilir. Eğer şüpheniz devam ederse bir Dil ve Konuşma Terapisti ile görüşüp düzenli takip yaptırmanızı, danışmanlık almanızı öneririm. Benden randevu almak isterseniz Instagram üzerinden bana ulaşabilirsiniz. ✨
https://www.instagram.com/reel/DOTErEkDKvJ/?igsh=NzFtNzZvZmJ6Y2Zz
https://www.instagram.com/reel/DOTErEkDKvJ/?igsh=NzFtNzZvZmJ6Y2Zz
E
Elif B.
3 Aralık 2025 06:45
Merhaba herhangi bir gelişimvar mı acaba ?
E
Esra E.
3 Aralık 2025 10:05
Babıldama dedikleri seslerden çıkarmıyor ama ‘eeee’ ‘aaa’ şeklinde bağırmaya başladı bi kaç gündür ve biz yapınca tekrarlıyo bunları iletişim kurma şekli gibi. Ama bahsettikleri ma ma ba ba hecelerini söylediğimde tekrarlamıyor. canı istediğinde bu sesleri söylüyo sadece.
E
Elif B.
3 Aralık 2025 10:06
Bizde de aynı şekil de eee mmm aaa öksürük taklidi felan yapıyor ama heceleme yok henüz ve çok tedirgin oluyorum 🥺
E
Esra E.
5 Aralık 2025 19:17
Siz doktora gittiniz mi Elif hanım bişey dediler mi kontrollerinde. Göz teması ilgisi çok önemli ben öyle rahatlatıyorum kendimi belki bizim bebekler geç konuşacaktır.
E
Elif B.
5 Aralık 2025 20:05
8 aylıkken gittik 11. Ayda tekrar kontroldenildi göz teması isme tepkisi var. Sizin bebeğinizin gelişimi nasıl oyun oynaması vs.
E
Esra E.
9 Aralık 2025 19:55
Konuşmada her hangi bir ilerleme yok. O dediğim seslerle biz ona doğru bakmayınca falan bağırıyo. Oyuncaklarla eşyalarla oynuyo göz teması kurup gülüyor. Bu ara ayağa kalkmaya taktı onu yapıyor. Saklambaç oynuyoruz babası dedesi buluyor ona çok gülüp eğleniyor saklandığının farkında . Bu şekilde özellikle merak ettiğiniz bişey varsa cevaplayayım. Kusura bakmayın fırsat bulup yazamıyorum. Sizinki nasıl oyunda vs
E
Esra E.
9 Aralık 2025 19:58
Bir de bay bay yapıyordu onu bıraktı. Alkış gel vs onları hiç yapmıyor sizinki yapıyor mu
E
Elif B.
9 Aralık 2025 19:59
Bizimki biraz daha çeşitlendirdi gibi bağırmalarını.umarım yanlış anlamıyorumdur. Bizimde oyuncaklarla çok ilgili değil emekliyor tutunup kalkıyor sürekli peşimizde yani. Ceee saklambac tarzı oyunları anlıyor bulmaya çalışıyor gülüyor