Azı Dişleri
58 görüntüleme
K
Kübra E.
9 Nisan 2026 14:04
Bebeğim 14 aylık 3. Azı dişi geliyor inanılmaz salya ve geniz akıntısı öyle çok ki öksürük oluyor ve ağır nezle gibi böyle Bisiy yaşayan oldu mu ? Yoksa ikisi. Bağımsız mı denk geldi

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
9 Nisan 2026 14:05
Diş Çıkarma ve Nezle Belirtileri
Bebeğinizin 14 aylık olduğu ve 3. azı dişinin çıktığı dönemde yaşadığı salya ve geniz akıntısı gibi belirtiler, diş çıkarma sürecine bağlı olabilir. Aynı zamanda, bu yaşlarda bebekler sık sık nezle geçirirler.
Diş Çıkarma Belirtileri:
Salya akıntısı
Geniz akıntısı
Öksürük
Huysuzluk
Ağız içi şişkinlik
Nezle Belirtileri:
Burun akıntısı
Öksürük
Hırıltı
* Ateş
Bebeğinizin yaşadığı belirtiler, hem diş çıkarma hem de nezle geçirmesiyle ilgili olabilir. Bu iki durumun belirtileri benzer olabilir.
Yapabileceğiniz Şeyler:
1. Bebeğinizin diş çıkarma sürecini rahatlatmak için soğuk uygulamalar yapabilirsiniz (örneğin, soğuk diş kaşıyıcılar veya müslin bezleri).
2. Bebeğinizin nezle belirtilerini hafifletmek için burun akıntısını temizleyebilir ve nemlendirici kullanabilirsiniz.
3. Bebeğinizin rahatlaması için ekstra özen gösterin ve ona bol sıvı verin.
Bebeğinizin belirtileri devam ederse veya kötüleşirse, doktorunuzla konuşmanız önerilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş Döneminde Yapılan Yanlışlar
2. Diş Mi, Nezle Mi.?
3. Diş mi
Bebeğinizin 14 aylık olduğu ve 3. azı dişinin çıktığı dönemde yaşadığı salya ve geniz akıntısı gibi belirtiler, diş çıkarma sürecine bağlı olabilir. Aynı zamanda, bu yaşlarda bebekler sık sık nezle geçirirler.
Diş Çıkarma Belirtileri:
Salya akıntısı
Geniz akıntısı
Öksürük
Huysuzluk
Ağız içi şişkinlik
Nezle Belirtileri:
Burun akıntısı
Öksürük
Hırıltı
* Ateş
Bebeğinizin yaşadığı belirtiler, hem diş çıkarma hem de nezle geçirmesiyle ilgili olabilir. Bu iki durumun belirtileri benzer olabilir.
Yapabileceğiniz Şeyler:
1. Bebeğinizin diş çıkarma sürecini rahatlatmak için soğuk uygulamalar yapabilirsiniz (örneğin, soğuk diş kaşıyıcılar veya müslin bezleri).
2. Bebeğinizin nezle belirtilerini hafifletmek için burun akıntısını temizleyebilir ve nemlendirici kullanabilirsiniz.
3. Bebeğinizin rahatlaması için ekstra özen gösterin ve ona bol sıvı verin.
Bebeğinizin belirtileri devam ederse veya kötüleşirse, doktorunuzla konuşmanız önerilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş Döneminde Yapılan Yanlışlar
2. Diş Mi, Nezle Mi.?
3. Diş mi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Latife K.
9 Nisan 2026 20:06
Biz suan öyleydik. Bayramda da aynısı olmuştu. Bu hafta da öyle. Burnu tıkandı. Hasta oldu sandım. İnanılmaz bir salyası aktı. 1 saatte 10 tane ağız bezi değiştirdim. Gece 15 dk da bir kalkıyordu. Ve burnu tıkalı olduğundan ememiyordu aglıyordu. Burun spreyi yazdırdım. Öksürük sabah bir kere oluyordu. Ertesi gün öksürük oldu. Ve aşırı iştahsızdı hiçbir şey yemedi. Ama dün patlamış sanırım. Salyası azaldı, burnu geçti, öksürük hiç yok. Bayramda da hasta demiştim. Ama sadece burun akıntısı ve burun tıkanıklığı olmuştu