Diş Döneminde Yapılan Yanlışlar 🫩

430 görüntüleme
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

25 Aralık 2025 11:46
Diş dönemi ile alakalı olduğu sanılan ama aslında doğru olmayan bazı şeyler var

Bunlar :

1-Yüksek ateş 🤒
2- İshal veya kabızlık
3- Döküntüler veya pişikler

Konuyu konuştuğumuz video burda 👇🏼

https://www.instagram.com/reel/DSrzJtljcUb/?igsh=MWh6Z29nN2Q3ZmE3aA==

Sizler diş çıkarma döneminde hangi belirtileri yaşadınız ?
Hatice C. .

Hatice C. ..

25 Aralık 2025 11:51
Huysuzluk, gece sık uyanmalar, parmağı ağızasokup kaşıntıgiderme ihtiyacı ama diş kaşıyıcı istememe gibi Belirtiler yaşamaktayız 4 aylığız.
Ş

Şeyma Y.

25 Aralık 2025 11:57
Hocam iyi günler benim bebeğim 18 aylık öndeki alt ve üst dişleri 4 erden 8 taneler ama 3 aydır başka dişi çıkmadı 38 i geçmeyen ateşler yaşıyoruz sadece baş bölgesinde 1-2 gün sonra normale dönüyoruz dişleri çıkıcak gibi tepki veriyor sonra duruyor sanki anlayamadık aşırı parmaklarını ağzına getirme sürekli eli ağzında
E

Ebruu

25 Aralık 2025 12:09
Hocam bebegım bır yasına gırecek altta ıkı üstte on dört dışı var sımdıde kök diş çıkarıyor yıne üsttennormal mı altta sadece ıkı tane var bıdekok dış çıkana kadar bır hafta ıshal vardı salya akıtmadı ama ıshal oldu atesı yoktu ama huysuzdu ve derin gece uykuları kalmadı@Nazlı Güleç Baca
Z

Zeynep O. K.

25 Aralık 2025 19:31
Nazlı hanım ikiz kızlarımsan bir tanesinin azı dişi çıkıyor üst ve alt ön diş yerleri baya belirgin hale gelmiş ağzımızdan salya akıyor parmağımız hep ağzımızda ağzımızın içi bazen çok sıcak oluyor anlını sürekli bana sürtüyor eli sütekli kulaklarında geceleri inleyerek ve çığlık atarak uyanma oluyor diğer ikiz eşide hiç dişimiz yok şuan ama diş etlerimiz baya şiş halde salyalanma çok fazla elimiz kuşağımızda birde saçlarımızı çok çekiyoruz bende ağrılarını hafifletmek için yedek emzik lerini buzdolabında soğuyorum veriyorum birde ağız bezlerini dolap da soğutuyorum bunlar çok iyi geliyor arada yeşil soğan elineveriyorym ama çok dikkat ediyorum karanfil ve zeytinyağı kürü yapıyorum bunlar iyigeliyor benim bebeklerime
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

25 Aralık 2025 19:37
@Hatice Celik gün içerisinde düğüm atılıp soğutulmuş müslin bez veya meyve süzgecinde don anne sütü deneyebilirsiniz 💕
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

25 Aralık 2025 19:38
@Şeyma Yıldırım şeyma hanım keser dişlerden sonra gelecek olan azılar biraz daha zor ve geç çıkar merak etmeyin, rahatlatmaya devam ayrıca fırçalamalara ekstra özen gösterin lütfen bu konuda bir video serim var izlemenizi tavsiye ederim

https://www.instagram.com/reel/DQRgFHMjaPJ/?igsh=MTZuZm4yNXRsbDdmNA==
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

25 Aralık 2025 19:39
@Ebruu ishal değil ama daha sık veya daha akışkan kıvam olabilir, o dönem belki viral bişey geçirdiniz.
Evet diş sırasının bir önemi yok endişe etmeyin
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

25 Aralık 2025 19:42
@Zeynep Ocak Koğa kızlarınız ek gıda döneminde hatta sanki oğlumla aynı ayda diye hatırlıyorum, ellerine gündüz soğuk havuç verin ( kalın ve 4 parmaktan uzun şekilde ) bol bol diş fırçası verin oynasınlar, muhtemelen seri diş çıkaracaklar 🥲 Zor bir süreç ancak maalesef rahatlatmak dışında çaremiz yok, dönem dönem sıcaklık artıp ağrılar artınca 3-4 gece ağrı kesici kullanabilirsiniz 💕
E

Erem S. K.

25 Aralık 2025 19:45
Nazlı hanım oğlum 6 ay 25 günlük alt ön iki dişi çıktı şimdi galiba üst ön dişler çıkıyor damaklari bembeyaz sürekli huzursuz ek gıdaya başladık ama iştahsız yemiyor meme emmiyor memedeyken ağlamaya basliyo 2-3 kere çekince gece uykusu kalmadı saat başı uyanıyor ne yapmam gerek 🥲
Z

Zeynep O. K.

25 Aralık 2025 19:45
Tamam hocam çok teşekkür ederim emeğinize sağlık
M

Melike E.

25 Aralık 2025 22:05
6 ay 10 günlük bebeğim daha diş çıkarmadı ama çok kaşınıyor baloncuklar çıkarıyor eli ağzından çıkmıyor havuç veriyorum soğana cesaret edemiyorum Almanya’dan kuzenim nuk markasının süzgec emziği getirmiş onu kullanıyorum bide diş kaşıyıcısını ve diş fırçasını kullanıyoruz eline veriyorum o rahatlatıyor bide karanfil kürü yapıyorum. Dediğiniz diş granülü tetagil önermişlerdi o aklımda ama diş topu hangi marka olucak onu bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ şimdiden tüm verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz gerçekten iyi ki varsınız🌺🙏🏻🌹
B

Burcu ..

26 Aralık 2025 02:58
Arkadaşlar tetagil veya karanfil yağı kullanan var mı memnun kalan tetagildn
M

Melike E.

26 Aralık 2025 21:46
Eşim dentinox jelini önermiş eczacı oda almış gelmiş kullanalım mı? Size sormadan kullanmak istemedim bütün gün emmedi
S

Sevgi Ö. ..

27 Aralık 2025 00:29
Hocam merhaba bebeğim 6 aylık diş etlerinde belirgin beyazlıklar var aynı zamanda eli sürekli ağzında salya artışıda var egzamadan dolayı kaşıntısı da vardı şuan egzama azaldı ama geceleri yüzünü ve kulağını kaşiyarak uyanıyor sonrasında huzursuzluk ve ağlama eşlik ediyor bunlar diş çıkarırken normal mi
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

27 Aralık 2025 17:47
@Erem Sude Korkmaz zor bir süreç, iyi bilirim 🥲

https://www.instagram.com/reel/DNNVKMsoNye/?igsh=MTlydGxzYnhpcjVnaQ==
Bu konu hakkındaki kısa videom devamında Uzun olanı da var bunları izlemeniz tavsiye ederim 🙏🏼
Sürekli böyle olmayacak endişe etmeyin, muhtemelen azıları hareket ediyor, bir de tam diş çıkmadan bi kaç gün önce geceleri artıyor sonra yavaş yavaş alışıyorlar hem de rahatlıyorlar. Mutlaka videodaki seçenekleri deneyin 💕
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

27 Aralık 2025 17:48
@Melike Ergen içerisinde lidokain gibi uyuşturan bir materyal varsa maalesef kullanmam uygun değil. Diş topu osanit, çok sıkıntılı gecelerde ağrı kesici verebilirsiniz doktorunuz ile teyitleşip ama jeli çok tavsiye etmem 🥲
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

27 Aralık 2025 17:50
Evet sevgi hanım tamamen normal, konu hakkında Burada bir yazım mevcut, profilimden ulaşabilirsiniz.
Bir de videolarım mevcut incelemenizi tavsiye ederim, özellikle egzamalı bebekte süreç zor elbette

@Sevgi Özgüler
Ç

Çağla y.

28 Aralık 2025 03:31
Merhaba kizim 7 ay 8 günlük dişleri çıkmaya başladı toplam altta 4 üstte 4 diş çıktı.Gece uyumadan osanit veriyorum acaba osaniti her gece 1 doz kullanmak rutin olmaaı açısındamn bir sorun oluşturur mu? Süreci rahat atlatmasına yardımcı olmak istiyorum.Teşeklür ederim🙏🏻
K

Kübra Y. ..

28 Aralık 2025 13:59
Hocam her diş döneindeburum akıntısıve 38.5 i geçmeyen ateş var. Şimdi üst azılar geliyor. Diş çıkartırken hep bir burun akıntısı oluyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir