Ayrılık Kaygısı
511 görüntüleme
B
Berfin Ö.
30 Nisan 2026 14:17
Bebeğim 9 aylık. 5-6 arasında ayrılık kaygısı başladı ama şuan odadan çıktığımda ağlamıyor. Arkamdan bakıyor. Başka seylerle ilgileniyor sonra. Geldigimde seviniyor normal mi suan kaygisinin olmamasi?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye1 Mayıs 2026 14:25
Bebeğinizin 9 aylık olması ve ayrılık kaygısı göstermemesi normal bir durumdur. Ayrılık kaygısı genellikle 8-18 ay arasında en yoğun dönemini yaşar, ancak her bebek farklıdır.
Ayrılık kaygısının yokluğu veya zayıflığı, bebeğinizin güvenli bir bağlanma geliştirdiğini gösterebilir. Bebeğiniz arkamdan bakıyor, başka şeylerle ilgileniyor ve geldiğinizde seviniyor olmasının normal olduğu yorumu yapılabilir.
Ayrılık kaygısı, bebeklerin ebeveynlerinden ayrıldıklarında yaşadıkları bir süreçtir. Bebeğinizin bu süreci atlatması ve sizinle güvenli bir bağ kurması önemlidir.
Bebeğinizin tepkileri şu şekilde yorumlanabilir:
Bebeğiniz arkamdan bakıyor: Bebeğiniz sizi takip ediyor ve sizinle bağlantısını sürdürüyor.
Bebeğiniz başka şeylerle ilgileniyor: Bebeğiniz dikkatini başka şeylere veriyor ve ayrılık kaygısını göstermiyor.
Bebeğiniz geldiğinizde seviniyor: Bebeğiniz sizi gördüğünde seviniyor ve sizinle bağlantısını güçlendiriyor.
Ebeveynlerin ayrılık kaygısı konusunda dikkat etmesi gereken noktalar:
Bebeğinizle güvenli bir bağ kurun
Bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayın
Bebeğinizle ayrılık durumlarını yavaşça ve kontrollü bir şekilde yönetin
Her bebek farklıdır ve ayrılık kaygısı yaşama zamanları da farklıdır. Bebeğinizin tepkilerini izleyin ve ona göre hareket edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Odadan Çıktığımda Ağlamıyor
2. ❓bebeklerde Ay Ay En Sık Görülen Uyku Sorunları ve Nedenleri ❓
3. Ayrılık Kaygısı
Ayrılık kaygısının yokluğu veya zayıflığı, bebeğinizin güvenli bir bağlanma geliştirdiğini gösterebilir. Bebeğiniz arkamdan bakıyor, başka şeylerle ilgileniyor ve geldiğinizde seviniyor olmasının normal olduğu yorumu yapılabilir.
Ayrılık kaygısı, bebeklerin ebeveynlerinden ayrıldıklarında yaşadıkları bir süreçtir. Bebeğinizin bu süreci atlatması ve sizinle güvenli bir bağ kurması önemlidir.
Bebeğinizin tepkileri şu şekilde yorumlanabilir:
Bebeğiniz arkamdan bakıyor: Bebeğiniz sizi takip ediyor ve sizinle bağlantısını sürdürüyor.
Bebeğiniz başka şeylerle ilgileniyor: Bebeğiniz dikkatini başka şeylere veriyor ve ayrılık kaygısını göstermiyor.
Bebeğiniz geldiğinizde seviniyor: Bebeğiniz sizi gördüğünde seviniyor ve sizinle bağlantısını güçlendiriyor.
Ebeveynlerin ayrılık kaygısı konusunda dikkat etmesi gereken noktalar:
Bebeğinizle güvenli bir bağ kurun
Bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayın
Bebeğinizle ayrılık durumlarını yavaşça ve kontrollü bir şekilde yönetin
Her bebek farklıdır ve ayrılık kaygısı yaşama zamanları da farklıdır. Bebeğinizin tepkilerini izleyin ve ona göre hareket edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Odadan Çıktığımda Ağlamıyor
2. ❓bebeklerde Ay Ay En Sık Görülen Uyku Sorunları ve Nedenleri ❓
3. Ayrılık Kaygısı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Berrak E.
6 Mayıs 2026 00:09
Benim kızımda da 8. Ayda başladı ayrılık kaygısı tuvalete bile birlikte gidiyoruz nerdeyse şu an kızım 9 aylık umarım zamanla azalır çok zor ve yıpratıcı bir durum ben de onu bırakmak istemiyorum ama çok da yoruldum
I
Ismahan İ.
6 Mayıs 2026 21:59
Benim kız 6 aylık aşırı ayrılık kaygısı yaşıyoruz başka birşeyle oyalanırken bile gittiğini fark ediyo hemen bağırmaya başlıyo ama ağlamak değil sırf bağırıyo mızırdanıyo ben gelince sakinleşiyo çok zor bir süreç
I
Ismahan İ.
6 Mayıs 2026 22:01
Bunun için yapılabilecek bişr şey var mı
B
Berfin Ö.
6 Mayıs 2026 22:19
Bunun için yapılabilecek bişr şey var mı
I
Ismahan İ.
6 Mayıs 2026 22:29
Bende deniyorum onu anlamasa bile konuşmaya çalışıyorum gidiyorum ama gelcem hemen diyorum hatta mutfağa gittiysem ordan sesleniyorum uzakta olmadığımı anlasın diye ama faydasını pek göremedim
B
Berfin Ö.
6 Mayıs 2026 22:30
Bende deniyorum onu anlamasa bile konuşmaya çalışıyorum gidiyorum ama gelcem hemen diyorum hatta mutfağa gittiysem ordan sesleniyorum uzakta olmadığımı anlasın diye ama faydasını pek göremedim
B
Berfin Ö.
6 Mayıs 2026 22:30
I
Ismahan İ.
6 Mayıs 2026 22:31
Denemeye devam etmeliyim yani
B
Berfin Ö.
6 Mayıs 2026 22:33
Denemeye devam etmeliyim yani
I
Ismahan İ.
6 Mayıs 2026 22:35
Ooo daha çok var yani