Ayrılık Kaygısı

134 görüntüleme
C

Ceren E.

25 Ocak 2026 21:48
Bebeğim 8 aylıkken işe başlayacağım.

Yarım saat bile ayrı kalsak çok ağlıyor. Ben evdeyken ara ara benim gördüğünde problem olmuyor ama evden çıktığımı gördüğünde veya farkettiğinde çok ağlıyor.

Bazı yerlerde evden çıktığını görsün bazı yerlerde görmesin diyor. Bu ağlama ne zaman son bulur? Annem düzenli olarak bize gidip gelen biri onu tanıyor ona gülüyor ama bensiz babası hariç kimsede uzun süre kalmıyor…
Cagla K.

Cagla K.

25 Ocak 2026 21:55
Bebeginiz su an kac aylik ? Ben 6 aylikken yarim saatlik evden ayrilislar yapardim. Gidiyorum ama gelecegim diyerek. Kisa ve net olmali, vedalasma suresini uzatmamalisiniz. Ve geldiginizde sozunuzu tuttugunuzu belli etmelisiniz. Bu sekilde baslayip ufak ufak sureyi artirin derim.
C

Ceren E.

25 Ocak 2026 21:58
Şuan 7 ay 6 günlük. Neredeyse doğduğundan beri kayınvalidemlere veya annemlere bırakıyorum hiç bırakmadım değil yani ama alışamadı bir türlü. Özellikle 3. aydan sonra daha çok arttı.

Siz bu yarım saatlik ayrılışları yaparken geldiğinizde ağlıyor oluyo muydu?
Cagla K.

Cagla K.

25 Ocak 2026 22:07
Babaya birakiyordum ben anneanne yerine. Kapiya gelirlerdi vedalasirdim bi market turu yapar donerdim. Ilk zaman mizirdiyordu ama sonra alisti hic sorun yasamadim. Boyle boyle sonradan anneme birakmaya basladim sonra babayi da dahil ettim ayrilislara. 9 aylikken ise basladim su an 16 aylik. Baktiginizda surece aliskin ama ayrilik kaygisi basladi. Aglamayan cocuk simdi agliyor..
C

Ceren E.

25 Ocak 2026 22:08
Bazı yerlerde vedalaşmayın bazı yerlerde vedalaşın diyor. O da kafa karıştırıcı
Cagla K.

Cagla K.

25 Ocak 2026 22:22
Deneme yanilma ile sizin icin en dogru yontemi bulabilirsiniz.. ama bana vedalasmadan gozden kaybolmak bebek icin daha travmatikmis gibi geliyor :/

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir