Ayakta Durma- Desteksiz Oturma /7 Aylık
131 görüntüleme

Seval b.
3 Mayıs 2026 19:54
Kızım 7 aylık koltuğa yaslanarak ayakta durdu bir kaç saniye desteksiz de oturabiliyor ama kendi haline bırakamıyorum hala. Gelişim basamakları vs nelerdir. Hangi ayda neler olmalı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye3 Mayıs 2026 19:54
7 Aylık Bebeğin Gelişimi: Ayakta Durma ve Desteksiz Oturma
Merhaba! 7 aylık bebeğinizin gelişimi hakkında bilgi almak ister misiniz? Bebeğinizin koltuğa yaslanarak ayakta durması ve desteksiz oturması harika bir başlangıçtır. Ancak, kendi haline bırakamıyorsanız endişe etmenizi gerektirecek bir durum değildir.
Gelişim Basamakları:
Bebeğinizin gelişimi, belirli basamakları takip eder. İşte 7 aylık bir bebeğin gelişim basamakları:
Desteksiz Oturma: 6-9 ay arasında bebeğiniz desteksiz oturmayı öğrenir. İlk başta dengesini kaybedebilir, ancak kasları güçlendikçe daha uzun süre oturabilir.
Ayakta Durma: 7-10 ay arasında bebeğiniz koltuğa yaslanarak ayakta durmayı öğrenir. Daha sonra, desteksiz ayakta durma yeteneği gelişir.
Emekleme: 7-10 ay arasında bebeğiniz emeklemeyi öğrenir. Bu, bebeğinizin kollarını ve bacaklarını kullanarak ilerlemesine yardımcı olur.
7 Ayda Neler Olmalı?
7 aylık bir bebeğin:
Desteksiz oturma yeteneği gelişmeye başlamalıdır.
Koltuğa yaslanarak ayakta durmayı öğrenmelidir.
Emekleme yeteneği gelişmeye başlamalıdır.
Kollarını ve bacaklarını kullanarak objeleri hareket ettirebilmelidir.
Endişe Verici Durumlar:
Eğer bebeğiniz:
Hiç desteksiz oturamıyorsa,
Ayakta duramıyorsa,
Emeklemiyorsa,
* Kollarını ve bacaklarını kullanarak objeleri hareket ettiremiyorsa,
o zaman bir doktora danışmanız gerekir. Ancak, her bebek farklıdır ve kendi hızında gelişir. Endişe etmeden önce, bebeğinizin doktoru ile görüşmeniz en iyisi olacaktır.
Umarım, bu bilgiler size yardımcı olur. Bebeğinizin sağlıklı ve hızlı bir şekilde gelişmesini diliyorum!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 7 Aylık Desteksiz Oturmuyor
2. 7 Ay Yürüme
3. 7 Aylık Desteksiz Oturmuyor
Merhaba! 7 aylık bebeğinizin gelişimi hakkında bilgi almak ister misiniz? Bebeğinizin koltuğa yaslanarak ayakta durması ve desteksiz oturması harika bir başlangıçtır. Ancak, kendi haline bırakamıyorsanız endişe etmenizi gerektirecek bir durum değildir.
Gelişim Basamakları:
Bebeğinizin gelişimi, belirli basamakları takip eder. İşte 7 aylık bir bebeğin gelişim basamakları:
Desteksiz Oturma: 6-9 ay arasında bebeğiniz desteksiz oturmayı öğrenir. İlk başta dengesini kaybedebilir, ancak kasları güçlendikçe daha uzun süre oturabilir.
Ayakta Durma: 7-10 ay arasında bebeğiniz koltuğa yaslanarak ayakta durmayı öğrenir. Daha sonra, desteksiz ayakta durma yeteneği gelişir.
Emekleme: 7-10 ay arasında bebeğiniz emeklemeyi öğrenir. Bu, bebeğinizin kollarını ve bacaklarını kullanarak ilerlemesine yardımcı olur.
7 Ayda Neler Olmalı?
7 aylık bir bebeğin:
Desteksiz oturma yeteneği gelişmeye başlamalıdır.
Koltuğa yaslanarak ayakta durmayı öğrenmelidir.
Emekleme yeteneği gelişmeye başlamalıdır.
Kollarını ve bacaklarını kullanarak objeleri hareket ettirebilmelidir.
Endişe Verici Durumlar:
Eğer bebeğiniz:
Hiç desteksiz oturamıyorsa,
Ayakta duramıyorsa,
Emeklemiyorsa,
* Kollarını ve bacaklarını kullanarak objeleri hareket ettiremiyorsa,
o zaman bir doktora danışmanız gerekir. Ancak, her bebek farklıdır ve kendi hızında gelişir. Endişe etmeden önce, bebeğinizin doktoru ile görüşmeniz en iyisi olacaktır.
Umarım, bu bilgiler size yardımcı olur. Bebeğinizin sağlıklı ve hızlı bir şekilde gelişmesini diliyorum!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 7 Aylık Desteksiz Oturmuyor
2. 7 Ay Yürüme
3. 7 Aylık Desteksiz Oturmuyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Ş
Şeyma
3 Mayıs 2026 20:04
Benim bebeğim 6.5 aylıkken başladı ayakta durmaya 7,5 aylık olacak 4 gün sanra. başta tedirgin oluyordum artık saldım düşe kalka öğrenecek napayım. Zorla ayakta tutmadığınız sürece bence bırakın istediğini yapsın zamanı gelmiştir demek ki (tehlikeli şeylet dışında tabii)
Yükleniyor...