Atopik Dermatit Güneş Kremi Önerisi

356 görüntüleme
S

Sevde G.

9 Mayıs 2026 01:54
Kızım 2 yaşında ve kollları bacakları pütür pütür yüzüde aynı oluyor. Cildiye ve kendi doktoru bebek egzaması dedi ama hala geçmemesi tuhaf. Güneş oldukça kötü etkiliyor cildini ve hangi güneş kremini kullansam bilemedim. Geçen yaz avene kullandım ama yüzü yine aynı oldu kızarık kızarık be sıcak…
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Mayıs 2026 01:55
Atopik dermatit, yani egzama, güneş ışınlarından olumsuz etkilenebilir. Bu nedenle, güneş kremi seçerken dikkatli olmak önemlidir. Atopik ciltler için uygun güneş kremi özellikleri:

Fiziksel güneş koruyucular (çinko oksit, titanyum dioksit) tercih edilmelidir.
Kimyasal güneş koruyucular (oxybenzone, avobenzone) atopik ciltlerde tahrişe neden olabilir.
Parfüm, alkol ve diğer potansiyel tahriş edici içeriklerden kaçınılmalıdır.
Yüksek koruma seviyesi (SPF 30 veya daha yüksek) önerilir.

Güneş kremi önerileri:

1. La Roche-Posay Anthelios: Atopik ciltler için özel olarak formüle edilmiştir. Fiziksel güneş koruyucular içerir ve cildi nemlendirir.
2. Avene Sun Care: Avene'nin güneş kremleri, atopik ciltler için uygun ve naziktir. Yüksek koruma seviyesi sunar.
3. Bioderma Photoderm: Bioderma'nın güneş kremleri, hassas ve atopik ciltler için tasarlanmıştır. Cildi korur ve nemlendirir.

Güneş kremi kullanırken:

Cildinizi temizledikten sonra uygulayın.
Uygulama öncesi cildinizi nemlendirin.
Güneş kremi uygulamasını düzenli olarak (2 saatte bir) tekrar edin.
Güneş kremi ile birlikte diğer cilt bakım ürünlerinizi de kullanmaya özen gösterin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Atopik Dermatit
2. Atopik Egzama
3. Atopik Egzama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
F

Fadime M.

12 Mayıs 2026 00:09
Oğlum 5 aylık bebek egzaması olduğunu öğrendik. Ama bende ne yapacağımı bilmiyorum. İncia nin bebek yağı çok iyi geldi farkediyorum. Henüz kullanmadım ama güneş kremi de var incia markası.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir