Atopik Dermatit

91 görüntüleme
H

Hande N. E.

1 Şubat 2026 20:28
İyi akşamlar .. Kızım 9. Ayını doldurdu. 8 aylıkken yüzünde benek benek nokta şeklinde kızarıklıklar oluştu diş salyasinin vermiş olduğu tahriş diye dusunmustuk. [9.ayda](9.ayda) tüm vücuduna yayıldı cildiyeye götürdüm. Atopik dermatit dediler biodermanin ürünlerini kullanıyorum. Onun haricinde alerji testleri yaptırdım negatif çıktı hem kan hem deri testi. Kizim [4.ayina](4.ayina) kadar kolikti. Sut ve süt ürünlerine karşı negatif çıkmasına rağmen yoğurt çorbası yediğnde daha fazla artıyor. 6.

Ayda ve [7.ayda](7.ayda) böyle bir problemimiz yoktu. Ek gidaya 5.5aylikken başladık. Kremler sürüyorum molien aldım Bioderma aldım vücudu azaldı ama yüzü asla geçmiyor ve sürekli kaşınıyor. Ne yapabilirim?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

2 Şubat 2026 14:10
Merhaba, Atopik dermatit teşhisi konulmuş kızınızın durumunu anlatmışsınız. Şu anda 9 aylık ve yüzünde, vücudunda kızarıklıklar ve kaşıntılar var. Alerji testleri negatif çıktı, ancak yoğurt çorbası yediğinde kızarıklıklar artıyor. Kullandığınız kremler arasında Bioderma ürünleri de var. Vücudundaki kızarıklıklar azaldı, ancak yüzü geçmiyor ve sürekli kaşınıyor. Forumda benzer sorunları olan bebeklerin aileleri çeşitli kremler ve yöntemler denemiş. Bazı öneriler: Nemlendirici kremler ve cildi onaracak kremler sürün. Cildi ıslak bırakmayın, terini kuruttun, o bölge nemlendirici ile nemli olsun. Bioderma'nın atopik serisi, Molien, Bepanthol gibi kremler kullanabilirsiniz. Ek gıdaya 5.5 aylıkken başladınız, bu nedenle süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi olmayabilir, ancak yoğurt çorbası yediğinde artıyor. Doktorunuzla konuşarak, şu anda kullanmadığınız başka kremler veya yöntemler denemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, yoğurt çorbası yerine başka gıdalar denemek de bir seçenek olabilir. Umarım, kızınızın durumu iyileşir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Atopik Egzama
2. Atopik Dermatit
3. Atopik Dermatite Çözüm Bulamıyorum
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir