Ateşli Hastalık

34 görüntüleme
Şilan D.

Şilan D.

11 Nisan 2026 14:19
Bebeğim 1.5 yaşında üç gündür ateşi 39.5 a kadar dayandı bugün biraz yutkunurken zorlanıyor dün acile gittik ateş düşürmek için serum fizyolojik verdiler damardan ateşi yokken normal oyun oynuyor varken halsiz hırıltı var burnu akmıyor ama dolu gibi de gerçi emzik emiyor ne yapayım ya doktor antibiyotik yazdı almadım boğaz enfeksiyonu var diye😔
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Nisan 2026 14:22
Merhaba,

Üç gündür süren yüksek ateş ve şimdi de yutkunurken zorlanma, halsizlik ve hırıltı gibi belirtiler endişe verici. Doktorunuzun boğaz enfeksiyonu teşhisi ve antibiyotik önerisi doğru olabilir.

Yapabileceğiniz şeyler:

1. Antibiyotik kullanımı: Doktorunuzun önerdiği antibiyotiği kullanmanız önemlidir. Boğaz enfeksiyonu bakteriyel olabilir ve antibiyotik tedavisi gerektirebilir.
2. Ateş düşürme: Serum fizyolojik ile ateşi düşürmeye devam edebilirsiniz. Ayrıca, ılık su ile banyo yaptırarak da ateşi düşürebilirsiniz.
3. Hidrasyon: Bebeğinizin bol sıvı almasını sağlayın. Emzik emmesi iyi bir şey, ancak aynı zamanda su veya anne sütü de verin.
4. Gözetim: Bebeğinizin durumunu yakından takip edin. Ateş, hırıltı, halsizlik gibi belirtilerde herhangi bir kötüleşme olursa hemen doktora başvurun.

Endişe verici belirtiler:

Nefes almakta zorlanma
Yutkunurken aşırı zorlanma
Yüksek ateş
Halsizlik

Eğer bu belirtilerden herhangi birini görürseniz, hemen doktora başvurun.

Geçmiş olsun, bebeğinizin bir an önce iyileşmesini diliyorum.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Aylık Bebek Sebepsiz Ateş
2. Boğaz Enfeksiyonu
3. Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir