Ateş Öksürük Hırıltı
107 görüntüleme
B
Berivan A. A.
Premium Üye
28 Nisan 2026 08:29
Merhaba bebeğim 8 aylık çok kötü balgamlı ıslak öksürük olur ya öyle öksürüyor ateşi 38.2 hırıltısı var çok huysuz uyurken inliyor ve aşırı burnu akıyor gözleri yaşarıyor hastaneye götürmeli miyim götürürsem bir sürü ilaç verecek. Burda yapay zeka doktoruna sordum hastalık takibi girdim ama 11 saattir cevap yok acaba ben mi kullanamıyorum
uygulamayı
uygulamayı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye28 Nisan 2026 08:30
ebeğinizin 38.2 ateşi, balgamlı öksürüğü, hırıltısı, burun akıntısı ve gözlerinin yaşarması gerçekten endişe verici. Bu belirtiler, üst solunum yolu enfeksiyonu veya başka bir ciddi durumun işareti olabilir.
Şu anda yapabileceğiniz şeyler:
1. Burun temizliği: Bebeğinizin burununu serum fizyolojik ile temizleyin. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olacaktır.
2. Nemli hava: Odanızı nemli tutun. Hava nemlendirici kullanabilir veya petekte ıslak bir havlu asabilirsiniz.
3. Sıvı takviyesi: Bebeğinizi sık sık emzirin veya ek gıdaya uygun ise su teklif edin.
4. Ateş takibi: Bebeğinizin ateşini düzenli olarak takip edin.
Hastaneye götürmeli misiniz?
Eğer bebeğinizin durumu hızla kötüleşiyorsa, ateşi yükseliyorsa veya aşağıdaki durumlar varsa hastaneye götürmeniz gerekir:
Solunum zorluğu
Göğüs ağrısı
Kusma
İshal
Ateşin 38.5 dereceye yükselmesi
Bebeğin uyanık ve huzursuz olması
İlaç kullanımı
Eğer hastaneye götürmeye karar verirseniz, doktor muhtemelen bebeğinizin durumunu değerlendirecek ve gerekli gördüğü ilaçları reçete edecektir. Antibiyotik veya diğer ilaçlar doktorun değerlendirmesine bağlıdır.
Yapay zeka doktoru uygulaması
Eğer uygulama 11 saat içinde cevap vermediyse, muhtemelen teknik bir sorun olabilir. Daha sonra tekrar deneyebilirsiniz veya başka bir uzmandan destek alabilirsiniz.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişeliyseniz, en iyisi bir doktora danışmaktır
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Aylık Balgam Hırıltı Öksürük
2. Hırıltı ve Öksürük
3. Öksürük
Şu anda yapabileceğiniz şeyler:
1. Burun temizliği: Bebeğinizin burununu serum fizyolojik ile temizleyin. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olacaktır.
2. Nemli hava: Odanızı nemli tutun. Hava nemlendirici kullanabilir veya petekte ıslak bir havlu asabilirsiniz.
3. Sıvı takviyesi: Bebeğinizi sık sık emzirin veya ek gıdaya uygun ise su teklif edin.
4. Ateş takibi: Bebeğinizin ateşini düzenli olarak takip edin.
Hastaneye götürmeli misiniz?
Eğer bebeğinizin durumu hızla kötüleşiyorsa, ateşi yükseliyorsa veya aşağıdaki durumlar varsa hastaneye götürmeniz gerekir:
Solunum zorluğu
Göğüs ağrısı
Kusma
İshal
Ateşin 38.5 dereceye yükselmesi
Bebeğin uyanık ve huzursuz olması
İlaç kullanımı
Eğer hastaneye götürmeye karar verirseniz, doktor muhtemelen bebeğinizin durumunu değerlendirecek ve gerekli gördüğü ilaçları reçete edecektir. Antibiyotik veya diğer ilaçlar doktorun değerlendirmesine bağlıdır.
Yapay zeka doktoru uygulaması
Eğer uygulama 11 saat içinde cevap vermediyse, muhtemelen teknik bir sorun olabilir. Daha sonra tekrar deneyebilirsiniz veya başka bir uzmandan destek alabilirsiniz.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişeliyseniz, en iyisi bir doktora danışmaktır
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Aylık Balgam Hırıltı Öksürük
2. Hırıltı ve Öksürük
3. Öksürük
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Berivan A. A.
Premium Üye
28 Nisan 2026 09:03
Hepsini yapıyorum iki gündür burnunu açıyorum buhar nemli hava başını hafif yüksek tutuyorum
Yükleniyor...