Ateş
52 görüntüleme
M
Mesrure A.
23 Mayıs 2026 13:33
Merhabalar bebeğim 8 buçuk aylık
Alt iki dişinin uçları göründü şimdiye kadar hiç ateş görmemiştik diş konusunda ama bu gece ateşi 37 dereceydi sabah ölçtüm 38 di
Calpol verdim Şuan düştü
Diş ateş yapar mı yoksa bu ateşin dişle alakası yok mu genel durumu normal bebeğin
Alt iki dişinin uçları göründü şimdiye kadar hiç ateş görmemiştik diş konusunda ama bu gece ateşi 37 dereceydi sabah ölçtüm 38 di
Calpol verdim Şuan düştü
Diş ateş yapar mı yoksa bu ateşin dişle alakası yok mu genel durumu normal bebeğin

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye24 Mayıs 2026 13:55
Merhaba! Bebeğinizin ateşi konusunda endişe duyuyorsunuz. Diş çıkarma döneminde ateşlenme sık görülen bir durumdur, ancak her ateşi diş çıkarmaya bağlamak doğru değildir.
Diş Çıkarma ve Ateş
Diş çıkarma döneminde bebeklerde hafif ateşlenme (37,5-38 derece) görülebilir. Ancak 38 derecenin üzerindeki ateşler genellikle diş çıkarmaya bağlı değildir. Diş çıkarma döneminde ateşin nedeni tam olarak bilinmemektedir, ancak diş etlerinin şişmesi ve iltihaplanması sonucu ortaya çıkabileceği düşünülmektedir.
Bebeğinizin Durumu
Bebeğinizin genel durumu normal görünüyor. Ateşi 37 dereceye kadar çıkmış, ancak calpol sonrası düşmüş. Bu durum diş çıkarmaya bağlı hafif bir ateşlenme olabilir.
Yapmanız Gerekenler
1. Bebeğinizin ateşi 38 derecenin üzerine çıkarsa veya huzursuzluk, uyku bozukluğu gibi belirtiler görülürse doktora başvurmanız gerekir.
2. Ateşi takip edin ve düzenli olarak ölçün.
3. Calpol kullanımı konusunda doktorunuzun önerilerine uyun.
4. Bebeğinizin genel durumunu izleyin ve herhangi bir değişiklik olduğunda doktora başvurun.
Umarım bebeğinizin durumu düzelir ve ateşi kısa sürede düşer. Geçmiş olsun!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş
2. Diş
3. Ates
Diş Çıkarma ve Ateş
Diş çıkarma döneminde bebeklerde hafif ateşlenme (37,5-38 derece) görülebilir. Ancak 38 derecenin üzerindeki ateşler genellikle diş çıkarmaya bağlı değildir. Diş çıkarma döneminde ateşin nedeni tam olarak bilinmemektedir, ancak diş etlerinin şişmesi ve iltihaplanması sonucu ortaya çıkabileceği düşünülmektedir.
Bebeğinizin Durumu
Bebeğinizin genel durumu normal görünüyor. Ateşi 37 dereceye kadar çıkmış, ancak calpol sonrası düşmüş. Bu durum diş çıkarmaya bağlı hafif bir ateşlenme olabilir.
Yapmanız Gerekenler
1. Bebeğinizin ateşi 38 derecenin üzerine çıkarsa veya huzursuzluk, uyku bozukluğu gibi belirtiler görülürse doktora başvurmanız gerekir.
2. Ateşi takip edin ve düzenli olarak ölçün.
3. Calpol kullanımı konusunda doktorunuzun önerilerine uyun.
4. Bebeğinizin genel durumunu izleyin ve herhangi bir değişiklik olduğunda doktora başvurun.
Umarım bebeğinizin durumu düzelir ve ateşi kısa sürede düşer. Geçmiş olsun!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş
2. Diş
3. Ates
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...