Asm de Aşı Zamanı

407 görüntüleme
A

Ayşe H. B.

2 Nisan 2026 22:13
Nisan 8 de Asm de aşılarımız var. Ben yalnızım ve korkuyorum ateşi çıkar mı ne yapcam, bu günü atlatan anneler tavsiyelerinize ihtiyacım var 😔
C

Canan T. ..

3 Nisan 2026 07:38

Latife Karadaş

Evet su değmeyecek o bölgeye. 3 gün banyo yapılmamıştı. Zaten kolunda kabuklanma falan [4.ay](4.ay) civarı oluyor. Korkmayın aşı tutmadı diye. Hemen olmuyor. 4-5 teyken orası biraz kabuklanıyor sivilce gibi oluyor korkmayın yani. Ama ellemeyin.

Oo ben kabuklanmanın bu kadar ileri bir zamanda olacağını bilmiyordum. Önümüzdeki günlerde olur gibi anlamıştım. Çok teşekkür ederim. İyi ki söylediniz yoksa ileriki aylarda görsem anlam veremezdim. Allah hepimizin bebeklerine ve bize sağlık sıhhat versin
Latife K.

Latife K.

3 Nisan 2026 07:40

Canan Danacı Tellioğlu

Oo ben kabuklanmanın bu kadar ileri bir zamanda olacağını bilmiyordum. Önümüzdeki günlerde olur gibi anlamıştım. Çok teşekkür ederim. İyi ki söylediniz yoksa ileriki aylarda görsem anlam veremezdim. Allah hepimizin bebeklerine ve bize sağlık sıhhat versin

Amin canım yok yok bir iki aya oluyor 🌸geçmiş olsun şimdiden
A

Ayşe H. B.

3 Nisan 2026 08:57

Canan Danacı Tellioğlu

Şükür gayet iyi. Bir kaç kere ölçtüm gece. Geceden çok korkuyordum nasıl olcak diye, annem çok mantıklı olarak dedi ki "ateşi olsa huzursuzlanır ağlar, uyumaz zaten". Bilmiyorum bana mantıklı geldi. Her zamanki gibi bir geceydi. Sadece ben sürekli kalkıp ateş ölçtüm. Şükür bu geceyi atlattık. Darısı başınıza

Çok şükür sevindim adınıza. Ben de kolaylıkla atlatırım inşallah
A

Ayşe H. B.

3 Nisan 2026 08:58

Latife Karadaş

Amin canım yok yok bir iki aya oluyor 🌸geçmiş olsun şimdiden

Kabuklanması daha sonra mı olacak yani.
A

Ayşe H. B.

3 Nisan 2026 10:21

Canan Danacı Tellioğlu

Biz onu da pazartesi yaptırdık hiçbir zor yanı yok. Bebeği sedyeye yatırıyorsun altındaki pantolonu çıkartıyorsun. Radyoloji doktoru jel sürüp (aynı hamilelikteki gibi cihazla) dizini büküyor. Topuğu bu şekilde kalçasına değsin diyor. Sen öyle tutarken 1 dk da hemen işlemini yapıyor. Her iki kalça için bu işlem yapılıyor. Acılı, ağrılı yada uzun bir süreç değil. Bizim batın ultrasonumuzda çekildi ama batın ultrasonu standart olarak mı çekiliyor yoksa bizim yoğun bakım geçmişimiz olduğu için mi ekstra çekildi o kısmı anlayamadım.

Önceki gün aşı yapılmış olacak. Acaba canı yanar mı diye düşündüm. Umarım öyle olmaz ve derim ki oh be boş yere stres yapmışım
C

Canan T. ..

3 Nisan 2026 11:31

Ayşe Hülda Bayraktar

Önceki gün aşı yapılmış olacak. Acaba canı yanar mı diye düşündüm. Umarım öyle olmaz ve derim ki oh be boş yere stres yapmışım

Bilmiyorum ama bence yanmaz. Mesela akşam gazı çıksın diye ayaklarını karnına bastırdım ama ağlaması. Acısa ağlardı. Yada bez değiştirirken ekstradan ağlayabilirdi ama ekstra bir canı yandığı için ağlaması olmadı. Her alt değişiminde ki klasik sabit ağlamasını yaptı.
A

Ayşe H. B.

3 Nisan 2026 11:32

Canan Danacı Tellioğlu

Bilmiyorum ama bence yanmaz. Mesela akşam gazı çıksın diye ayaklarını karnına bastırdım ama ağlaması. Acısa ağlardı. Yada bez değiştirirken ekstradan ağlayabilirdi ama ekstra bir canı yandığı için ağlaması olmadı. Her alt değişiminde ki klasik sabit ağlamasını yaptı.

Anladım teşekkür ederim 🙏
Latife K.

Latife K.

3 Nisan 2026 11:33

Ayşe Hülda Bayraktar

Kabuklanması daha sonra mı olacak yani.

Suan vuruluyor. 3.ayın sonu [4.ay](4.ay) başında gibi o civarlarda yani benim oğlumda sivilce gibi oldu kabuklanma oldu sonra ortalama bir ay içinde kendiliğinden kayboldu
C

Canan T. ..

3 Nisan 2026 11:36

Ayşe Hülda Bayraktar

Anladım teşekkür ederim 🙏

Hem aşıdan hem ultrasondan sonra buraya da yaz, merak ettim nasıl geçecek. Bence gerçekten boşuna evham yapmışım diye düşüneceksiniz. Çünkü ben öyle düşündüm kendi bebeğimde
A

Ayşe H. B.

3 Nisan 2026 11:48

Canan Danacı Tellioğlu

Hem aşıdan hem ultrasondan sonra buraya da yaz, merak ettim nasıl geçecek. Bence gerçekten boşuna evham yapmışım diye düşüneceksiniz. Çünkü ben öyle düşündüm kendi bebeğimde

Amin inşallah
A

Ayşe H. B.

3 Nisan 2026 11:49

Latife Karadaş

Suan vuruluyor. 3.ayın sonu [4.ay](4.ay) başında gibi o civarlarda yani benim oğlumda sivilce gibi oldu kabuklanma oldu sonra ortalama bir ay içinde kendiliğinden kayboldu

O zaman suya değince falan bir şey olmuyor ama değil mi
A

Ayşe H. B.

3 Nisan 2026 15:51

Canan Danacı Tellioğlu

Uyurken kundak yapıyor musunuz. Acaba kundak yapılsa ağlar mı? Ben hala yapıyorum o akşam ne yapmam lazım ki
C

Canan T. ..

3 Nisan 2026 15:53

Ayşe Hülda Bayraktar

Uyurken kundak yapıyor musunuz. Acaba kundak yapılsa ağlar mı? Ben hala yapıyorum o akşam ne yapmam lazım ki

Benim kız zaten kundağı pek sevmiyordu. Yoğun bakımdan sonra hiç kundak istemedi o yüzden yapmıyorum. Yapmadığım için fikrim yok. Unutmazsanız sağlık ocağında aşıyı yapan hemşireye sorun o daha sağlıklı bilgi verir.
A

Ayşe H. B.

3 Nisan 2026 15:59

Canan Danacı Tellioğlu

Benim kız zaten kundağı pek sevmiyordu. Yoğun bakımdan sonra hiç kundak istemedi o yüzden yapmıyorum. Yapmadığım için fikrim yok. Unutmazsanız sağlık ocağında aşıyı yapan hemşireye sorun o daha sağlıklı bilgi verir.

Ben kundak yapıyorum reflü yatağına biraz yan yatırıyorum. Kundağı bırakınca nasıl yatırcam diye de düşünmeden edemiyorum. Nasıl yatıyor sizinki. Hep gözünüz onda olmuyor mu? Acaba nasıl döncek nasıl yatacak diye.
A

Ayşe H. B.

3 Nisan 2026 15:59
Ben biraz takıntılı ve kafayı yemiş bir anneyim sanırım 😳
C

Canan T. ..

3 Nisan 2026 16:04

Ayşe Hülda Bayraktar

Ben kundak yapıyorum reflü yatağına biraz yan yatırıyorum. Kundağı bırakınca nasıl yatırcam diye de düşünmeden edemiyorum. Nasıl yatıyor sizinki. Hep gözünüz onda olmuyor mu? Acaba nasıl döncek nasıl yatacak diye.

Ben de gündüzleri kendim uyanıkken gözümün önünde reflü yatağında yatırıyorum. Çünkü geceleri bir kaç kez denedim hareket ettikçe kayıyordu. Hatta bir gece komple battaniyenin altına gitmiş. Allah'tan azcık derin nefes alsa bile uyanıyorum. Akıllı kızımda kayıp battaniyenin altına gidince ıh ıh dedi. Bir baktım battaniye altında kalmış. Sonrasında Bir daha başında beklemediğim sürece reflü yatağında yatırmıyorum. Bizimki çılgın gibi yatıyor. Daha kırkı çıkmadan sürekli yatakta kendi kendine çapraz dönüyor. Nasıl başarıyor bilmiyorum. Gözüm hep üstünde. Gece sık sık uyanıp kafamı kaldırıp bakıp geri yatıyorum.
C

Canan T. ..

3 Nisan 2026 16:10

Ayşe Hülda Bayraktar

Ben biraz takıntılı ve kafayı yemiş bir anneyim sanırım 😳

Bence aşağı yukarı hepimiz öyleyiz. Ben de doğru düzgün geceleri uyuyamıyorum. O yüzden akşam uykusuna yatınca 10-11 den sonra gece1-2 ye kadar ben kendim farklı odaya gidip bir güzel kesintisiz uyuyorum. O sırada eşim başında bekliyor. Sonra o yatıyor ben parça parça uyuyup uyanarak sabaha kadar bebeği kontrol ediyorum. Çünkü uyku tulumu falan da var ama giydirince asla asla asla durmuyor. Ağlıyor, ıkınıp sıkınıyor asla uyumuyor. Mecbur kolunun altına kadar battaniye örtüyoruz. Tepinirken de battaniyeyi üstüne atmasın diye yatağın kenarlarına güzelce sıkıştırıyoruz. Tepinmeye payı olsun diye battaniyeyi hafif gevşek bırakıyoruz. Doğru olmadığını biliyoruz ama biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Ne kundak ne uyku tulumu hiçbir şeyde durmuyor. Sıkınıp ıkınmaktan kıpkırmızı kesiliyor.
A

Ayşe H. B.

3 Nisan 2026 16:15

Canan Danacı Tellioğlu

Bence aşağı yukarı hepimiz öyleyiz. Ben de doğru düzgün geceleri uyuyamıyorum. O yüzden akşam uykusuna yatınca 10-11 den sonra gece1-2 ye kadar ben kendim farklı odaya gidip bir güzel kesintisiz uyuyorum. O sırada eşim başında bekliyor. Sonra o yatıyor ben parça parça uyuyup uyanarak sabaha kadar bebeği kontrol ediyorum. Çünkü uyku tulumu falan da var ama giydirince asla asla asla durmuyor. Ağlıyor, ıkınıp sıkınıyor asla uyumuyor. Mecbur kolunun altına kadar battaniye örtüyoruz. Tepinirken de battaniyeyi üstüne atmasın diye yatağın kenarlarına güzelce sıkıştırıyoruz. Tepinmeye payı olsun diye battaniyeyi hafif gevşek bırakıyoruz. Doğru olmadığını biliyoruz ama biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Ne kundak ne uyku tulumu hiçbir şeyde durmuyor. Sıkınıp ıkınmaktan kıpkırmızı kesiliyor.

Kundağı bırakınca iş daha da zorlaşıyor demek ki. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu günler geçecek sağlıkla geçsin inşallah
C

Canan T. ..

3 Nisan 2026 16:22

Ayşe Hülda Bayraktar

Kundağı bırakınca iş daha da zorlaşıyor demek ki. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu günler geçecek sağlıkla geçsin inşallah

Siz kundağı bıraktığınızda zaten yaz gelmiş olur. Yazın da üstüne bir şey örtülmeyeceği için bir risk olmaz herhalde. Bilmiyorum nasıl olacak. Gelecek kış ne yapacağız ben de bilmiyorum. Umarım o zaman uyku tulumu sever. Yaşayıp göreceğiz. Bence şimdiden bunları düşünüp kendinizi sıkmayın. Önümüz yaz nasılsa. Ben kendimi böyle rahatlatıyorum. Kışa da Allah Büyüktür diyorum.
A

Ayşe H. B.

3 Nisan 2026 17:46

Canan T.O.

Siz kundağı bıraktığınızda zaten yaz gelmiş olur. Yazın da üstüne bir şey örtülmeyeceği için bir risk olmaz herhalde. Bilmiyorum nasıl olacak. Gelecek kış ne yapacağız ben de bilmiyorum. Umarım o zaman uyku tulumu sever. Yaşayıp göreceğiz. Bence şimdiden bunları düşünüp kendinizi sıkmayın. Önümüz yaz nasılsa. Ben kendimi böyle rahatlatıyorum. Kışa da Allah Büyüktür diyorum.

Teşekkür ederim 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir