Asla Ağzını Açmıyor Lütfen Yardım!!!!

297 görüntüleme
Sema K.

Sema K.

2 Eylül 2026 14:11
Merhaba arkadaşlar oğlum 6,5 aylık biz ek gıdaya 5. Ayda başlamıştık doktorumuz başlayn demişti fakat ne verirsem vereyim öğürüyor ağzını asla açmıyor son zamanlarda ağlamaya başladı . Yani zorlasam da zorlamasamda bu böyle sevdiği hiç birşey yok yani nasıl olacak böyle bilmiyorm . Ben çok sıkılıyorm bu duruma . Ne yapacam nasıl bi yol izlicem bilmiyorm lütfen bebeği böyle olupta çözüm bulankar yazar mı🙏 kilo alımıda düşük olduğu için daha da sıkılıyorm.
F

Fidan A.

2 Eylül 2026 14:21
Merhaba. Oğlum 8 ay olmağa az kaldı. Şimdilerde tadım yapıyor. Ben de ne yapsam ağzını açmıyordu. Sakin kalln, bazı bebekler böyle. Siz sunun, yemiyorsa israr etmeyin. Biz öyle yapdık, zamanla alışıyor. Zaten bu dönemler tadımlık.
Sema K.

Sema K.

2 Eylül 2026 14:23
Fidan Ali
Merhaba. Oğlum 8 ay olmağa az kaldı. Şimdilerde tadım yapıyor. Ben de ne yapsam ağzını açmıyordu. Sakin kalln, bazı bebekler böyle. Siz sunun, yemiyorsa israr etmeyin. Biz öyle yapdık, zamanla alışıyor. Zaten bu dönemler tadımlık.
Ayy inşallah alışır benm oğlumda. İnsan yapamıyorm edemiyorm diyor . Birde sosyal medyadaki bebekler herşeyi yiyince benmki yemiyor diye vok takıyorm kafaya 😢
F

Fidan A.

2 Eylül 2026 14:32
Sema Kılıç
Ayy inşallah alışır benm oğlumda. İnsan yapamıyorm edemiyorm diyor . Birde sosyal medyadaki bebekler herşeyi yiyince benmki yemiyor diye vok takıyorm kafaya 😢
Yaa boş verin onları. Birinci çocuğumda öyle strese giriyordum, bebek de benle tedirgin oluyordu, şimdi çok pişmanım o günler için. Her kes aynı kadar yemediği gibi, her bebek de aynı kadar yemez. Hali hazırda Osman hoca instaya video yüklemiş bu konuyla ilgili . Şimdi onu izliyordum. Mutlaka izleyin, içiniz rahatlayacakdır))
D

Derya ş.

2 Eylül 2026 14:36
11 aylık oğlum daha yeni yeni bişeyleri yemeye başladı. Hersey den teklif ettim yemediyse zorlamadım. Suan ağzını acıyor herseye ancak cok yemiyor bir iki lokma yiyor. zamanla daha da ilerleyecegimizi düşünüyorum.
H

Havva Ö.

2 Eylül 2026 14:44
Benim bebeğimde 6 aylık ve aynı şekilde asla hiçbir şeyi istemiyor kilo alımı da çok azalmış bize de doktor ek gıda önerdi ama almıyor, doktorumuz oyun gibi yapın önüne koyun eline verin oyun oynar gibi vermeye çalışın dedi bakalım işe yarayacak mı
Sema K.

Sema K.

2 Eylül 2026 14:51
Havva Özçöven
Benim bebeğimde 6 aylık ve aynı şekilde asla hiçbir şeyi istemiyor kilo alımı da çok azalmış bize de doktor ek gıda önerdi ama almıyor, doktorumuz oyun gibi yapın önüne koyun eline verin oyun oynar gibi vermeye çalışın dedi bakalım işe yarayacak mı
Valla ben herşeyi denedm . Onuda denedm sadece eliyle oynayıp etrafa sürüyor yüzüne sürüyor ama asla ağzına götürmüyor 😏 inşallah sizde işe yarar.
Sema K.

Sema K.

2 Eylül 2026 14:54
Fidan Ali
Yaa boş verin onları. Birinci çocuğumda öyle strese giriyordum, bebek de benle tedirgin oluyordu, şimdi çok pişmanım o günler için. Her kes aynı kadar yemediği gibi, her bebek de aynı kadar yemez. Hali hazırda Osman hoca instaya video yüklemiş bu konuyla ilgili . Şimdi onu izliyordum. Mutlaka izleyin, içiniz rahatlayacakdır))
Bende şimdi izledim valla içim rahatladı yaa birazda olsa . Çok doğru dedkleriniz teşekkür ederim içimi rahatlattınız☺️🙏
Sema K.

Sema K.

2 Eylül 2026 14:54
Derya ş.
11 aylık oğlum daha yeni yeni bişeyleri yemeye başladı. Hersey den teklif ettim yemediyse zorlamadım. Suan ağzını acıyor herseye ancak cok yemiyor bir iki lokma yiyor. zamanla daha da ilerleyecegimizi düşünüyorum.
umarm bende sakin kalırım artk öyle yapacagm bakalım belki zamanla yer
E

Esmanur E.

Premium Üye
2 Eylül 2026 14:57
Brnim de öyle 7 aylık oldu asla zorlamıyorum hayatı zindan etmeyin kendinize ve bebeğinize kimseye de anlatmazsanız sizi yargılayamazlar
T

Tuğba B. ..

2 Eylül 2026 15:07
Ara verin sıkmayın . Ben öyle yapmıştım ara verdim tekrar denedim
H

Havva Ö.

2 Eylül 2026 15:11
Sema Kılıç
Valla ben herşeyi denedm . Onuda denedm sadece eliyle oynayıp etrafa sürüyor yüzüne sürüyor ama asla ağzına götürmüyor 😏 inşallah sizde işe yarar.
Şuan benimki de öyle yapıyor doktor müsait olduğunuzda gelin birlikte verelim dedi bakalım :)
Gül H. A.

Gül H. A.

2 Eylül 2026 15:55
Benimde 6 ay 11 günlük. 5 buçuk aylık iken ek gıdaya başladık. Sonra hastalandı ara verdim anne sütü tek verdim. Yok hiç içmiyor. Kilo alımı da azalmış. Ne yapacağımı bilmiyorum ağzına aldığı gibi dışarı itiyor
Y

Yeşim B.

Premium Üye
2 Eylül 2026 16:02
Merhabalar benim kızımda ek gıdaya gectigimiz gundn beri oguruyor istemedigi bir yemek varsa ağzından çıkartıyor yada oguruyor şuan 29 aylık hala aynı meyve yer ama iş tencere yemeğine gelince ogurur bende bir çare bulamadım ergoterapiye götürmeyi düşünüyorum
G

Gül K. ..

2 Eylül 2026 17:28
Bebeğinize biraz süre verin bence yanında yemek yeyin o zaman teklif edin sofraya beraber oturun yemiyorsada ara verin bizde de o zamanalr bir 10 gün ara vermiştik yemediği için sonra düzeldi
S

Sibel Y.

2 Eylül 2026 17:43
Bebeğinizin yanında yemek yiyor musunuz, sizinle sofra ortamında bulunuyor mu bı şekilde?
Sema K.

Sema K.

2 Eylül 2026 17:44
Sibel Yılmaz
Bebeğinizin yanında yemek yiyor musunuz, sizinle sofra ortamında bulunuyor mu bı şekilde?
Evet özellikle bilerek yanımıza alıyoruz ki görsün isteği artsın diye önüne bişeyler koyuyorm belki yer diye ama yok sadece oynar ama asla ağzına götürmez🥺
Sema K.

Sema K.

2 Eylül 2026 17:45
Gül Karakuş
Bebeğinize biraz süre verin bence yanında yemek yeyin o zaman teklif edin sofraya beraber oturun yemiyorsada ara verin bizde de o zamanalr bir 10 gün ara vermiştik yemediği için sonra düzeldi
Bi bakacagım olmadı öyle yaparm . Teşekkür edetim🙏
Sema K.

Sema K.

2 Eylül 2026 17:46
Yeşim Büke
Merhabalar benim kızımda ek gıdaya gectigimiz gundn beri oguruyor istemedigi bir yemek varsa ağzından çıkartıyor yada oguruyor şuan 29 aylık hala aynı meyve yer ama iş tencere yemeğine gelince ogurur bende bir çare bulamadım ergoterapiye götürmeyi düşünüyorum
çok zor gerçekten insan çok yıpranıyor bu süreçte 😏
Sema K.

Sema K.

2 Eylül 2026 17:46
Gül Hilal Akkurt
Benimde 6 ay 11 günlük. 5 buçuk aylık iken ek gıdaya başladık. Sonra hastalandı ara verdim anne sütü tek verdim. Yok hiç içmiyor. Kilo alımı da azalmış. Ne yapacağımı bilmiyorum ağzına aldığı gibi dışarı itiyor
Valla bacım bende bilmiyorm ki ne yapacağız böyle 🤷♀️
R

Rabia K. ..

2 Eylül 2026 18:02
Bazen iştahı olmayabilir yada alışık olmadığı için öğürme diliyle itme ağzını açmama gibi durumlar illaki olacak siz çok ısrarcı olmayın şöyle düşünün biri size zorla yemek yedirmek istese ne yapardınız oda küçük olduğundan zamanla alışacak sabırlı olun farklı zamanlarda deneyin ve kilo alımı için şuan ek gıda yese bile tadım yaptığı için doymaz onunla o yüzden buna takılmayın 4. Aydan sonra kilo alımı da azalacak bu zaten sağlık sorunu yoksa beklenen bir durum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir