Aşırı Yabancılıyor Ne Yapmam Lazım ?
269 görüntüleme
B
Bedia
11 Mart 2026 22:51
4 buçuk aylık kızım ya 3 aylıkken başlardı eve kimse gelmesin bizde biryere gitmeyelim istiyor sürekli ağlıyor ama öyle böyle değil çok uzun süre sonra sakinliyor sonra geri devam ediyor insanları gördükçe ağlıyor ama dışarıda avmde takılmıyor bunlara bununla nasıl başedebilrim çok zorlanıyorum hiçbiryere gidemiyorum 😔 @Osman Gönülal hocam inşallah okursunuz
B
Burcu000
11 Mart 2026 22:53
Benim bebeğimde 5,5aylık aynı durumu yaşıyoruz hiç biryere gidemiyoruz maalesef ne yapacağız hiç bilmiyorum
B
Bedia
11 Mart 2026 22:55
Benim bebeğimde 5,5aylık aynı durumu yaşıyoruz hiç biryere gidemiyoruz maalesef ne yapacağız hiç bilmiyorum

Fatma A. U.
11 Mart 2026 23:02
Bizde aynı durumdayız kızım 8 buçuk aylık oldu dışarda bebek arabasında çok mutlu herşey çok güzel ama biri bize geldiğinde veya biz bir yere gittiğimizde tamamen değişiyor
B
Bedia
11 Mart 2026 23:02
Bizde aynı durumdayız kızım 8 buçuk aylık oldu dışarda bebek arabasında çok mutlu herşey çok güzel ama biri bize geldiğinde veya biz bir yere gittiğimizde tamamen değişiyor

Fatma A. U.
11 Mart 2026 23:05
Kaç aydan beri var bu durum acaba okadar uzun sürerse yandık
B
Bedia
11 Mart 2026 23:07
5 aylık falandı başladığında ilk başlarda anlam verememiştim şimdi idrak ediyorum sizin yazınızı görünce
B
Burcu000
11 Mart 2026 23:09
İnanın aylar sonra bugün bir yere gittim insanlar salonda ben oturma odasından çıkamadım kendide helak oldu ağlamaktan acaba bir çözümü var mı
B
Bedia
11 Mart 2026 23:11
Ben korkudan çıkamıyorum. Misafirliğe gittiğimde ağlamaktan perişan oluyo dediğiniz gibi ben başka odada sakinleşsin diye çırpınıyorum neden böyle oluyo bilmiyorum sürekli evde de kafam kaldırmıyor geçicek diye bekliyorum

Fatma A. U.
11 Mart 2026 23:12
Umarım bir çözümü vardır kendinizi soyutladınız mı üzerine gittiniz mi ben bir iki götürmeye çalışıyorum ama aşırı yoruyor
B
Bedia
11 Mart 2026 23:14
Soyutlamadık 6. Ayda işe başladım malesef kızıma bakacak kimse olmadığı için işe kızımla gidip geliyorum orda mecbur kalıp birileriyle olmak zorunda kalıyor ama evde ve biryere misfirliğe gittiğimizde yarım saat sonra ya ağlamaya başlıyor yada sürekli kapıyı gösteriyor eliyle
B
Burcu000
11 Mart 2026 23:14
Bebek arabasında dışarı çıkmada sorun yok. Misafirliğe gittiğim zaman sıkıntı oluyor. Biraz daha büyüsün düzelir diye ümit ediyorum
B
Bedia
11 Mart 2026 23:15
Bebek arabasında dışarı çıkmada sorun yok. Misafirliğe gittiğim zaman sıkıntı oluyor. Biraz daha büyüsün düzelir diye ümit ediyorum

Fatma A. U.
11 Mart 2026 23:17
Yine siz yarımsaat durabiliyor müşsünüz biz içeri girdikten 1-2 dakika sonra başlıyoruz maalesef
Evimide kızımın olduğunu bile bile gelenler geliyor kızım durmuyor biz yatak odasında sakinleştirmek için duruyoruz kızımla eşim içerde onların yanında kalıyor
B
Bedia
11 Mart 2026 23:19
Oda iş yerinde birilerini gördüğü için oldu yoksa sürekli ağlıyordu açıkçası bende kimseye gitmemeye çalışıyorum hem vaktim kalmıyor hemde nereye gitsem çok yaramaz hiç durmuyor nasıl bir bebek diyip duruyorlar kızıma bunların söylenmesiden de rahatsız oluyorum açıkçası kimseye gitmek gelmiyor içimden
Evimide kızımın olduğunu bile bile gelenler geliyor kızım durmuyor biz yatak odasında sakinleştirmek için duruyoruz kızımla eşim içerde onların yanında kalıyor

Fatma A. U.
11 Mart 2026 23:21
Okadar haklısınız ki bende aynı inanın nasıl olacak bilemiyorum bayramda napıcam bilmiyorum
B
Bedia
11 Mart 2026 23:22
Bayramda kaynanamlara gitmekten vazgeçtik eşim tek gidip gelecek kendi annemlere de saatlik gidip gelecez okadar zor ki Allah yardımcımız olsun

Fatma A. U.
11 Mart 2026 23:25
Sanırım bende o şekilde yapacağım yavruma da kıyamıyorum içi dışına çıkıyor
Zaten heryerde hastalık var gerek yok bir yere gitmeye
B
Bedia
11 Mart 2026 23:26
Evet ama biryerden sonra onada sıkıntı verir bizede umarım sakin bir şekilde yolunu buluruz
S
Seda Ö.
27 Mart 2026 16:46
Benimde öyleydi ama inanın geçti nasıl yaptım biliyo musunuz gittimiz eve tok götürdüm hep arabada mamasını verdim karnı tok çıktık eve herkes hurraa sevmek için yanaşmasın dedim en huzurlu anında herkese dedim göz teması kurmayın o sizi süzsün kimse konuşmadı ağlayınca kendime çevirdim bak aanneanne bak babanne diye diye alıştık çok şükür
B
Bedia
27 Mart 2026 16:58
Benimde öyleydi ama inanın geçti nasıl yaptım biliyo musunuz gittimiz eve tok götürdüm hep arabada mamasını verdim karnı tok çıktık eve herkes hurraa sevmek için yanaşmasın dedim en huzurlu anında herkese dedim göz teması kurmayın o sizi süzsün kimse konuşmadı ağlayınca kendime çevirdim bak aanneanne bak babanne diye diye alıştık çok şükür