Aşırı Yabancılıyor Ne Yapmam Lazım ?

268 görüntüleme
B

Bedia

11 Mart 2026 22:51
4 buçuk aylık kızım ya 3 aylıkken başlardı eve kimse gelmesin bizde biryere gitmeyelim istiyor sürekli ağlıyor ama öyle böyle değil çok uzun süre sonra sakinliyor sonra geri devam ediyor insanları gördükçe ağlıyor ama dışarıda avmde takılmıyor bunlara bununla nasıl başedebilrim çok zorlanıyorum hiçbiryere gidemiyorum 😔 @Osman Gönülal hocam inşallah okursunuz
B

Burcu000

11 Mart 2026 22:53
Benim bebeğimde 5,5aylık aynı durumu yaşıyoruz hiç biryere gidemiyoruz maalesef ne yapacağız hiç bilmiyorum
B

Bedia

11 Mart 2026 22:55

Burcu000

Benim bebeğimde 5,5aylık aynı durumu yaşıyoruz hiç biryere gidemiyoruz maalesef ne yapacağız hiç bilmiyorum

İnanın aylar sonra bugün bir yere gittim insanlar salonda ben oturma odasından çıkamadım kendide helak oldu ağlamaktan acaba bir çözümü var mı
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Mart 2026 23:02
Bizde aynı durumdayız kızım 8 buçuk aylık oldu dışarda bebek arabasında çok mutlu herşey çok güzel ama biri bize geldiğinde veya biz bir yere gittiğimizde tamamen değişiyor
B

Bedia

11 Mart 2026 23:02

Fatma Albina U

Bizde aynı durumdayız kızım 8 buçuk aylık oldu dışarda bebek arabasında çok mutlu herşey çok güzel ama biri bize geldiğinde veya biz bir yere gittiğimizde tamamen değişiyor

Kaç aydan beri var bu durum acaba okadar uzun sürerse yandık
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Mart 2026 23:05

Bedia

Kaç aydan beri var bu durum acaba okadar uzun sürerse yandık

5 aylık falandı başladığında ilk başlarda anlam verememiştim şimdi idrak ediyorum sizin yazınızı görünce
B

Bedia

11 Mart 2026 23:07

Fatma Albina U

5 aylık falandı başladığında ilk başlarda anlam verememiştim şimdi idrak ediyorum sizin yazınızı görünce

Umarım bir çözümü vardır kendinizi soyutladınız mı üzerine gittiniz mi ben bir iki götürmeye çalışıyorum ama aşırı yoruyor
B

Burcu000

11 Mart 2026 23:09

Bedia

İnanın aylar sonra bugün bir yere gittim insanlar salonda ben oturma odasından çıkamadım kendide helak oldu ağlamaktan acaba bir çözümü var mı

Ben korkudan çıkamıyorum. Misafirliğe gittiğimde ağlamaktan perişan oluyo dediğiniz gibi ben başka odada sakinleşsin diye çırpınıyorum neden böyle oluyo bilmiyorum sürekli evde de kafam kaldırmıyor geçicek diye bekliyorum
B

Bedia

11 Mart 2026 23:11

Burcu000

Ben korkudan çıkamıyorum. Misafirliğe gittiğimde ağlamaktan perişan oluyo dediğiniz gibi ben başka odada sakinleşsin diye çırpınıyorum neden böyle oluyo bilmiyorum sürekli evde de kafam kaldırmıyor geçicek diye bekliyorum

Ben bira üzerine gitmeye çalışıyorum hergün markete yürüyüşe çıkarmaya çalışıyorum ufak ufak ev ezmeleri yapmaya çalışacağım umarım alıştırırım
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Mart 2026 23:12

Bedia

Umarım bir çözümü vardır kendinizi soyutladınız mı üzerine gittiniz mi ben bir iki götürmeye çalışıyorum ama aşırı yoruyor

Soyutlamadık 6. Ayda işe başladım malesef kızıma bakacak kimse olmadığı için işe kızımla gidip geliyorum orda mecbur kalıp birileriyle olmak zorunda kalıyor ama evde ve biryere misfirliğe gittiğimizde yarım saat sonra ya ağlamaya başlıyor yada sürekli kapıyı gösteriyor eliyle
B

Bedia

11 Mart 2026 23:14

Fatma Albina U

Soyutlamadık 6. Ayda işe başladım malesef kızıma bakacak kimse olmadığı için işe kızımla gidip geliyorum orda mecbur kalıp birileriyle olmak zorunda kalıyor ama evde ve biryere misfirliğe gittiğimizde yarım saat sonra ya ağlamaya başlıyor yada sürekli kapıyı gösteriyor eliyle

Yine siz yarımsaat durabiliyor müşsünüz biz içeri girdikten 1-2 dakika sonra başlıyoruz maalesef
B

Burcu000

11 Mart 2026 23:14
Bebek arabasında dışarı çıkmada sorun yok. Misafirliğe gittiğim zaman sıkıntı oluyor. Biraz daha büyüsün düzelir diye ümit ediyorum
B

Bedia

11 Mart 2026 23:15

Burcu000

Bebek arabasında dışarı çıkmada sorun yok. Misafirliğe gittiğim zaman sıkıntı oluyor. Biraz daha büyüsün düzelir diye ümit ediyorum

Ben herkese soruyorum bunu yaşayanların çoğu yaşını bulduğunu söylüyorlar çok korkuyorum bende de aynı misafirlik işi çok büyük sıkıntı
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Mart 2026 23:17

Bedia

Yine siz yarımsaat durabiliyor müşsünüz biz içeri girdikten 1-2 dakika sonra başlıyoruz maalesef

Oda iş yerinde birilerini gördüğü için oldu yoksa sürekli ağlıyordu açıkçası bende kimseye gitmemeye çalışıyorum hem vaktim kalmıyor hemde nereye gitsem çok yaramaz hiç durmuyor nasıl bir bebek diyip duruyorlar kızıma bunların söylenmesiden de rahatsız oluyorum açıkçası kimseye gitmek gelmiyor içimden

Evimide kızımın olduğunu bile bile gelenler geliyor kızım durmuyor biz yatak odasında sakinleştirmek için duruyoruz kızımla eşim içerde onların yanında kalıyor
B

Bedia

11 Mart 2026 23:19

Fatma Albina U

Oda iş yerinde birilerini gördüğü için oldu yoksa sürekli ağlıyordu açıkçası bende kimseye gitmemeye çalışıyorum hem vaktim kalmıyor hemde nereye gitsem çok yaramaz hiç durmuyor nasıl bir bebek diyip duruyorlar kızıma bunların söylenmesiden de rahatsız oluyorum açıkçası kimseye gitmek gelmiyor içimden

Evimide kızımın olduğunu bile bile gelenler geliyor kızım durmuyor biz yatak odasında sakinleştirmek için duruyoruz kızımla eşim içerde onların yanında kalıyor

Okadar haklısınız ki bende aynı inanın nasıl olacak bilemiyorum bayramda napıcam bilmiyorum
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Mart 2026 23:21

Bedia

Okadar haklısınız ki bende aynı inanın nasıl olacak bilemiyorum bayramda napıcam bilmiyorum

Bayramda kaynanamlara gitmekten vazgeçtik eşim tek gidip gelecek kendi annemlere de saatlik gidip gelecez okadar zor ki Allah yardımcımız olsun
B

Bedia

11 Mart 2026 23:22

Fatma Albina U

Bayramda kaynanamlara gitmekten vazgeçtik eşim tek gidip gelecek kendi annemlere de saatlik gidip gelecez okadar zor ki Allah yardımcımız olsun

Sanırım bende o şekilde yapacağım yavruma da kıyamıyorum içi dışına çıkıyor
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Mart 2026 23:25

Bedia

Sanırım bende o şekilde yapacağım yavruma da kıyamıyorum içi dışına çıkıyor

Asla kıyamıyorum bende mecbur değil üstelik o minnacık canıyla bizim istediğimiz gibi davranmaya hayatı yeni öğrenmeye çalışıyor istmediği bişey olduğunda illaki tepki gösterecek haklıda

Zaten heryerde hastalık var gerek yok bir yere gitmeye
B

Bedia

11 Mart 2026 23:26
Evet ama biryerden sonra onada sıkıntı verir bizede umarım sakin bir şekilde yolunu buluruz
S

Seda Ö.

27 Mart 2026 16:46
Benimde öyleydi ama inanın geçti nasıl yaptım biliyo musunuz gittimiz eve tok götürdüm hep arabada mamasını verdim karnı tok çıktık eve herkes hurraa sevmek için yanaşmasın dedim en huzurlu anında herkese dedim göz teması kurmayın o sizi süzsün kimse konuşmadı ağlayınca kendime çevirdim bak aanneanne bak babanne diye diye alıştık çok şükür
B

Bedia

27 Mart 2026 16:58

Seda Ölmez

Benimde öyleydi ama inanın geçti nasıl yaptım biliyo musunuz gittimiz eve tok götürdüm hep arabada mamasını verdim karnı tok çıktık eve herkes hurraa sevmek için yanaşmasın dedim en huzurlu anında herkese dedim göz teması kurmayın o sizi süzsün kimse konuşmadı ağlayınca kendime çevirdim bak aanneanne bak babanne diye diye alıştık çok şükür

inanın aynı yöntemle birazda olsa sanki alıştırdım bayram için çok korktum ama biraz daha iyiydi kesinlikle aynı yöntemi uygulamalı sıkıntı yaşayanlar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir