Aşırı Terleme

113 görüntüleme
.

.....

23 Mayıs 2026 22:23
Merhaba hanımlar kızım 7 aylık ne zaman uykuya yatirsam sırılsıklam oluyor daha uyumadan başınin arkasından ensesine başlıyor ter uyurken bi bakıyorum sırtı sırılsıklam ve buz gibi değiştiriyorum tekrar hemen aynısi oluyor ısıyı ayarlıyorum evin ben üşüyorum mesela Ama kızımin baş arkasından beline kadar ıslak ter sizce neden ne yapmalıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Mayıs 2026 22:25
Bebeğinizin uykuda aşırı terlemesi ve sonrasında üşümesi, birçok annenin karşılaştığı bir sorundur. Bu durumun birkaç nedeni olabilir:

Hormonal Değişiklikler: Bebeğinizin hormonal yapısı henüz tam olarak dengelenmemiş olabilir, bu da terlemeye yol açabilir.
Uyku Ortamı: Bebeğinizin uyuduğu odanın sıcaklığı veya nemi fazla olabilir.
Genetik Faktörler: Ailede aşırı terleme öyküsü olabilir.
Fiziksel Aktivite: Bebeğiniz uykudan önce fazla hareketli olabilir.

Bebeğinizin rahatlaması ve terlemesinin azalması için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:

1. Uyku Ortamı: Bebeğinizin uyuduğu odanın sıcaklığını ve nemini kontrol edin. Oda sıcaklığı 20-22°C arasında olmalıdır.
2. Giyim: Bebeğinizi ince ve rahat giydirin. Çok kalın giydirmeyin, çünkü bu terlemeyi artırabilir.
3. Bez Değişimi: Bebeğinizin bezini sık sık kontrol edin ve değiştirin.
4. Hafif Örtü: Bebeğinizi hafif bir örtü ile örtün.
5. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin terlemesi aşırıysa ve diğer belirtiler de varsa (örneğin, ateş, huzursuzluk), bir doktora danışın.

Bebeğinizin sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, bir pediatri uzmanına danışmayı ihmal etmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyurken Terleme
2. Uyurken Terleme
3. Gece Ense Terlemesi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir