Aşılar ve Sünnet
211 görüntüleme
F
Fidan B.
25 Şubat 2026 10:20
Merhaba, 3 aylık olacağız. Bu ay menenjit aşımız daha sonra bakanlığın aşıları vs her ay yoğun bir aşı takvimi var. Sünnet de ettirmek istiyorum ama hem aşılar hem sünnet bebeği yorar mı? Sizler nasıl yaptınız? Sünnet yaptıran anneler bilgilendirirse sevinirim 🙏

Mihriban Y. ..
25 Şubat 2026 10:24
3.5 aylıkken özel + devlet aşılarını ve sünnetini yaptırdık hiçbir sorun yaşamadık hızla iyileşti bebek henüz dönmediği için süreç daha kolaydı.
F
Fidan B.
25 Şubat 2026 10:36
3.5 aylıkken özel + devlet aşılarını ve sünnetini yaptırdık hiçbir sorun yaşamadık hızla iyileşti bebek henüz dönmediği için süreç daha kolaydı.

Tuğba D.
25 Şubat 2026 10:38
Bnce yorar. Bizde aşılar var diye aşıyı ayın başında oldu sonunda sünnet. Biraz yoruldu ama geçtigitti şükür. Ve gözümde büyüttüğüm gibi olmadı ilk çişini yaparken ağladı okadar . Size tavsiyem karton bardakyerine kesinlikle köpük bardak kullanın çünkü karton bardak cok sert ve tahriş ediyor . Ağız kısmını yanlardan kesip bantlayın çevresi büyük gelecektir. Birde biz 2 hafta sonra kantaron yağı kullandık eczaneden alıp dr. Yazdı süreç hızlı oldu iğleşme
F
Fidan B.
25 Şubat 2026 10:40
Bnce yorar. Bizde aşılar var diye aşıyı ayın başında oldu sonunda sünnet. Biraz yoruldu ama geçtigitti şükür. Ve gözümde büyüttüğüm gibi olmadı ilk çişini yaparken ağladı okadar . Size tavsiyem karton bardakyerine kesinlikle köpük bardak kullanın çünkü karton bardak cok sert ve tahriş ediyor . Ağız kısmını yanlardan kesip bantlayın çevresi büyük gelecektir. Birde biz 2 hafta sonra kantaron yağı kullandık eczaneden alıp dr. Yazdı süreç hızlı oldu iğleşme

Tuğba D.
25 Şubat 2026 10:45
Aşıdan 10 gün sonra biz yaptırdık.4.ay aşıya iğlesti

Mihriban Y. ..
25 Şubat 2026 10:50
Teşekkürler öncelikle. Cerrahi mi klipsli mi yaptırdınız? İyileşme süreniz ne kadar sürdü? Bir sonraki aşıya kadar tamamen iyileşmiş miydi?
A
Ayşegül İ.
25 Şubat 2026 10:51
Bizde 4.5 aylıkken sünnet yaptırdık hareketli olmasına rağmen iyileşti sünnettwn 15 gün sonra da menenjit yaptıracağız bakalım nasıl olacak
F
Fidan B.
25 Şubat 2026 10:54
Bizde 4.5 aylıkken sünnet yaptırdık hareketli olmasına rağmen iyileşti sünnettwn 15 gün sonra da menenjit yaptıracağız bakalım nasıl olacak
A
Ayşegül İ.
25 Şubat 2026 10:57
Yaptırdık 2. Doz menenjit olacak rota bitti sonra bayram sonrası da devlet aşıları var
A
Ayşe Ş. ..
25 Şubat 2026 12:24
Sünnet ne kadar erken o kadar iyi. 1 hafta ara ile planlama yaparsanız hiç birşey olmuyor. Hareketleri kısıtlı iken hemen yaptırın sonrası daha zor
F
Fidan B.
25 Şubat 2026 12:26
Yaptırdık 2. Doz menenjit olacak rota bitti sonra bayram sonrası da devlet aşıları var
A
Ayşegül İ.
25 Şubat 2026 12:31
Devlet aşılarında bizim ateşimiz olmadı ama ilk doz menenjitte ateşi oldu, calpol verdik, aşırı huysuzluğu olmadı, sakindi ama ateşliydi, vücuduna ıslak bezler koyarak ateşin düşmesini destekledik, ateşte sabah aşı olmuştu akşam gece çıktıydı
Y
Yeşim
25 Şubat 2026 13:10
Bizim doktorumuz bexsero aşısı olduğunda ateşi beklemeden 4 defa calpol verdirdi. Bu aşı ateş yapar demişti. O şekilde hiç sorun olmadan geçti. Ama diğer aşılarda ateş ölçümü yapıp çıkarsa veriyorum. Bence bu ay yaptırın. Biz 4. Aya girdik ve bu ay bakanlık aşıları oldu sonra nimenrix ve rotarix oldu. Biraz zorladı bizim bebeği. 4. Ayın sonuna doğru sünnet yaptırmak istiyorum ben de ama keşke 3. Ay yaptırsaydım dedim aslında
F
Fidan B.
25 Şubat 2026 13:15
Bizim doktorumuz bexsero aşısı olduğunda ateşi beklemeden 4 defa calpol verdirdi. Bu aşı ateş yapar demişti. O şekilde hiç sorun olmadan geçti. Ama diğer aşılarda ateş ölçümü yapıp çıkarsa veriyorum. Bence bu ay yaptırın. Biz 4. Aya girdik ve bu ay bakanlık aşıları oldu sonra nimenrix ve rotarix oldu. Biraz zorladı bizim bebeği. 4. Ayın sonuna doğru sünnet yaptırmak istiyorum ben de ama keşke 3. Ay yaptırsaydım dedim aslında

Tuğba D.
25 Şubat 2026 14:14
Simdi ki aklım olsa bu kadar erken yapmazsım. 2 kere pipi de yapışma yaşadık ve sünnette bile ağlamayan çocuk pipiyi açmak icin iterken çok ağladı ve kanadı . Tombik ve gelişimin hızlı olduğu için biz bu sorunu yaşadık
F
Fidan B.
25 Şubat 2026 14:16
Simdi ki aklım olsa bu kadar erken yapmazsım. 2 kere pipi de yapışma yaşadık ve sünnette bile ağlamayan çocuk pipiyi açmak icin iterken çok ağladı ve kanadı . Tombik ve gelişimin hızlı olduğu için biz bu sorunu yaşadık

Tuğba D.
25 Şubat 2026 14:19
Biz her gün banyo yaptık ve her banyoda ileri ittik buna rağmen yapıştı sanırım canı çok acır diye itemedik. Şuan yine ara ara oluyor artık alıştık ilerlemeden kendimiz iterek açıyoruz. 7 kiloydu

Tuğba D.
25 Şubat 2026 14:20
Eğer doktorunuz yapışma ile ilgili birsey dediyse pipi de de sorun yoksa bekleyin bence .Ya da çok dikkat li olun . Pipi ucu dardı oğlum da birde çoktan dönmeye başlamıştı hep yüz üstü yatardı . Yapışma disinda hiç bir zorluk yasamadık çok rahattı hiç sünnet olmamış gibi.
F
Fidan B.
25 Şubat 2026 14:35
Eğer doktorunuz yapışma ile ilgili birsey dediyse pipi de de sorun yoksa bekleyin bence .Ya da çok dikkat li olun . Pipi ucu dardı oğlum da birde çoktan dönmeye başlamıştı hep yüz üstü yatardı . Yapışma disinda hiç bir zorluk yasamadık çok rahattı hiç sünnet olmamış gibi.
N.
25 Şubat 2026 15:19
Biz de 2. ayin başında klips yöntemi ile sünnet ettirdik. Belki bebekten bebeğe değişir ama bizde ilk iki gece agriliydi sonra normale döndü.