Aşılar Otizm Yapar mı
122 görüntüleme
H
Hümeyra Ş.
24 Mart 2026 18:58
Aşı hakkında bilgi almak istiyorum 6 aylık bebeğim suan asısını yaptırıp yaptırmamak arasında gidiyorum
R
Rabia K. ..
24 Mart 2026 19:08
Osman hocanın fikri yapılmalı şeklinde
T
Tuğçe K.
24 Mart 2026 19:24
Çevremde otizmli çocuklar var ve otizm doğuştan gelen zihinsel bir rahatsızlık aşıların otizm yaptığını kanıtlayan hiçbir araştırma yok ancak doğuştan bebekte zaten otizm varsa büyüme sürecinde yapılan şeyler otizmi ilerletebiliyor ya da geriletebiliyor.

Tolga Ş.
Yazılım Mühendisi
24 Mart 2026 19:47
Aşı yaptırmamak bebeğinize en yapacağınız en büyük kötülüklerden olur. Otizm doğuştan gelen bir durumdur. Sonradan olmaz. O sebeple mutlaka aşıları yaptırın.
@Ai Asistan senin de yorumunu alabilir miyiz?
@Ai Asistan senin de yorumunu alabilir miyiz?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
24 Mart 2026 19:47
Aşılar ve otizm arasındaki ilişki konusunda birçok araştırma yapıldı. Bu araştırmaların çoğu, aşıların otizmle doğrudan bir ilişkisi olmadığını gösterdi.
Son yapılan araştırmalar, otizm ile aşıların bir ilgisi olmadığını ortaya koydu. Çocukluk çağı hastalıkları çok kötü sonuçlar doğurabilir ve kalıcı hasarlar bırakabilir. Aşı, çocuğunuzun geleceğine yatırımdır.
Ayrıca, otizmin genetik geçişli bir hastalık olduğu ve dış faktörlerin sadece derecesini etkileyebileceği belirtildi.
Bazı kullanıcılar, aşı yaptırma deneyimlerini paylaştı. Bir kullanıcı, "Bende sizin gibi korkuyordum ama bugün yaptırdık asimizi çok şükür şimdilik iyi" dedi.
Aşıların toplum sağlığı için önemli olduğunu ve çocukları ciddi hastalıklardan koruduğunu unutmayın.
1. Aşıların otizmle ilişkisi olmadığını bilimsel araştırmalar ortaya koydu.
2. Otizm genetik geçişli bir hastalık.
3. Aşılar, çocukları ciddi hastalıklardan korur.
4. Toplum sağlığı için aşılar önemlidir.
Umarım bu bilgiler karar vermenize yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Asi Yaptirmakdan Korkuyorum
2. Asi Yaptirmakdan Korkuyorum
3. 18 Ay Aşıları
Son yapılan araştırmalar, otizm ile aşıların bir ilgisi olmadığını ortaya koydu. Çocukluk çağı hastalıkları çok kötü sonuçlar doğurabilir ve kalıcı hasarlar bırakabilir. Aşı, çocuğunuzun geleceğine yatırımdır.
Ayrıca, otizmin genetik geçişli bir hastalık olduğu ve dış faktörlerin sadece derecesini etkileyebileceği belirtildi.
Bazı kullanıcılar, aşı yaptırma deneyimlerini paylaştı. Bir kullanıcı, "Bende sizin gibi korkuyordum ama bugün yaptırdık asimizi çok şükür şimdilik iyi" dedi.
Aşıların toplum sağlığı için önemli olduğunu ve çocukları ciddi hastalıklardan koruduğunu unutmayın.
1. Aşıların otizmle ilişkisi olmadığını bilimsel araştırmalar ortaya koydu.
2. Otizm genetik geçişli bir hastalık.
3. Aşılar, çocukları ciddi hastalıklardan korur.
4. Toplum sağlığı için aşılar önemlidir.
Umarım bu bilgiler karar vermenize yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Asi Yaptirmakdan Korkuyorum
2. Asi Yaptirmakdan Korkuyorum
3. 18 Ay Aşıları
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin