Asi Yaptirmakdan Korkuyorum

343 görüntüleme
C

Canan Y.

3 Ekim 2025 15:05
2 aylik bebegim var ve önüme bir sürü şey çıkıyor aşıdan sonra soyle oldu böyle oldu otizm oldu bilmem ne asi karşıtı değilim ama korkuyorum
E

Emine G. ..

3 Ekim 2025 15:39
Bende sizin gibi korkuyordum ama bugün yaptırdık asimizi çok şükür şimdilik iyi
B

Büşra T.

3 Ekim 2025 15:51
4 aya kadar, yaptırdım artık düşünmuyorum korkuyorum
G

Gökçin N.

3 Ekim 2025 16:46
Son yapılan araştırmalar otizm ile aşıların bir ilgisi olmadığını gösterdi. Çocukluk çağı hastalıkları çok kötü sonuçlar doğurabilir,kalıcı hasarlar bırakabilir. Aşı çocuğunuzun geleceğine yatırımdır. Ben doğumdan beri tüm aşılarını yaptırdım,kendim de olmam gereken tüm aşıları oldum,olacağım da.
S

Sinem K.

8 Ekim 2025 15:45
Bu tarz içerikler tamamen korku verme amacı güdüyor maalesef. Lütfen itibar etmeyin. Aşılar çocuklarınızı, sizi ve tüm toplum sağlığını korur. Sosyal medya çoğu zaman yanlış bilgi yaymaya daha eğilimli algoritmalar sayesinde bu tarz panik ve korku içerikleri daha çok reaksiyon alıyor çünkü. Aşıdan değil bu aşısı bulunmuş ağır sonuçlar doğurabilecek hastalıklardan çekinin. Çocuğuma da kendime de tüm aşıları yaptırdım yakın zamanda da grip aşısı planlaması da yapıyorum.
İ

İrem K. ..

10 Ekim 2025 16:40
Bende korkuyorum ve araştırdıkça daha da korkmaya başladım. Merih kafası isimli sosyal medya kullanıcısı ve de Cüneyt Konuralp isimli hocanın videolarını izleyince kafam karman çorman oldu öyle araştırmalar yapmışlar ki
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

10 Ekim 2025 16:57
Aşı ve otizm arasında doğrudan ya da dolaylı yoldan bir ilişki yok :)
H

Hümeyra Ş.

Premium Üye
24 Mart 2026 22:50
peki asıların içerikleri hakkında ne diyorsunuz
S

Sinem

Premium Üye
24 Mart 2026 22:58
Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
Aşı ve otizm arasında doğrudan ya da dolaylı yoldan bir ilişki yok :)
Otizm yaptığına dair kanıtlanmış çalışma yok şeklinde ifadeyle belirtiyorlar. Asla yapmaz netliğinde pek kullanmıyorlar beni de tedirgin eden bu kısım. Artık her şeyin içeriği o kadar bozukki hangi birine yetişelim. Yaptırmazsam bir şey olursa diye korku ayrı yaptırırım bir şey olur korkusu apayrı 😔
Afranur K.

Afranur K.

24 Mart 2026 23:02
Cansu Kır
Otizm yaptığına dair kanıtlanmış çalışma yok şeklinde ifadeyle belirtiyorlar. Asla yapmaz netliğinde pek kullanmıyorlar beni de tedirgin eden bu kısım. Artık her şeyin içeriği o kadar bozukki hangi birine yetişelim. Yaptırmazsam bir şey olursa diye korku ayrı yaptırırım bir şey olur korkusu apayrı 😔
Aslında sorun şurada, otizm vardır ya da yoktur. Bebeğiniz otizmli doğar ya da doğmaz. Sonradan otizm diye bir kavram yok.

Otizm de kendi içinde spektrumlaru olan bir rahatsızlık, sizler doğru ilgi ve alaka ile o spektrumlu düşürebilirsiniz ya da kendi gelebileceği seviyede bir spektrumda kalır.

Yani aşı otizm yapmaz, otizmli ilerletmez de. Bunun emin olun inanılmaz fazla sayıda çalışması mevcut. Bunun şüphesi olsa, doktorlar kendi çocuklarına aşı yaptırır mıydı mesela? Asıl soru burada sorulmalı?
Afranur K.

Afranur K.

24 Mart 2026 23:03
Hümeyra Şafak
peki asıların içerikleri hakkında ne diyorsunuz
Sizi tedirgin eden içerik kavramı ne? Yani bir ağrı kesiciden farklı görmenize sebep olan, çocuğunuza içirdiğiniz sözde doğal bir takviyeden mor karışım, karamürver vs. Farklı lduğubu düşündüğünüz durum nedir bence özelleştirerek sormak daha doğru cevaplar bulmanız sağlayacaktır.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Mart 2026 23:04
Cansu Kır
Öyle demiyoruz ona. Çalışılmış vakalarda otizmle aşı arasında bağlantı olmadığına dair kanıt var. Aşı karşıtları aşı otizm yapıyor diyor peki hangi aşı yapıyor ? 18. Ay aşıları deniyor genelde, öncesi sonrası diyen de olabilir. Aşıların ilk dozları ilk aylarda yapılır kalan aşılar rapel yani tekrar edeb dozlardır. Sosyal gülümsemesi olan bebeğim aşıdan sonra bir anda durgunlaştı diyen bir fenomen olma yolunda bireye rastladım geçen gün. Merak ettim an an paylaştığı hayatını izledim. Arka planda sürekli Tv açık bebek kendi kendine tv izliyor vs. Ya da oturup çamaşır makinası izleterek yemek yediriyor. Bakın neyin kasları kol kası gibi çalıştırmazsak gelişmediği gibi zamanla küçülüyor da. Herşey yolunda giderken sürekli ekran maruziyeti yaşayan bir bebek otizm ise çok ileri bir safhada da olabiliyor. Genetiğinde zaten mevcut olan bu farklılık üzerine düşülmediğinde ilerlemeye ve ortaya çıkmaya başlıyor anne suçu aşıya atınca da sanırım kendisine rahatlama geliyor . Ben kendi oğlumu aşılıyorum kimseye aşılamak zorundasın da demem ama kendi kendinizi 2-3 calin söylemi ile galeyana getirmeyin. Aşı karşıtı olanlar çocukları hasta olunca hastaneye de gelmesinler ilaçların otizm yapmadığının da kanıtı yok sonuçta aşı yaparak çocuklarını biz otizme sürükledi isek ilaçla da sürüklememiz çok mümkün değil mi ? Alın size yeni bir senaryo yazdım Allah aşkına kendi psikolojinize ve bebeğinize yatırım yapın böyle şeyleri de düşünmeyin
S

Sinem

Premium Üye
24 Mart 2026 23:47
Öyle demiyoruz ona. Çalışılmış vakalarda otizmle aşı arasında bağlantı olmadığına dair kanıt var. Aşı karşıtları aşı otizm yapıyor diyor peki hangi aşı yapıyor ? 18. Ay aşıları deniyor genelde, öncesi sonrası diyen de olabilir. Aşıların ilk dozları ilk aylarda yapılır kalan aşılar rapel yani tekrar edeb dozlardır. Sosyal gülümsemesi olan bebeğim aşıdan sonra bir anda durgunlaştı diyen bir fenomen olma yolunda bireye rastladım geçen gün. Merak ettim an an paylaştığı hayatını izledim. Arka planda sürekli Tv açık bebek kendi kendine tv izliyor vs. Ya da oturup çamaşır makinası izleterek yemek yediriyor. Bakın neyin kasları kol kası gibi çalıştırmazsak gelişmediği gibi zamanla küçülüyor da. Herşey yolunda giderken sürekli ekran maruziyeti yaşayan bir bebek otizm ise çok ileri bir safhada da olabiliyor. Genetiğinde zaten mevcut olan bu farklılık üzerine düşülmediğinde ilerlemeye ve ortaya çıkmaya başlıyor anne suçu aşıya atınca da sanırım kendisine rahatlama geliyor . Ben kendi oğlumu aşılıyorum kimseye aşılamak zorundasın da demem ama kendi kendinizi 2-3 calin söylemi ile galeyana getirmeyin. Aşı karşıtı olanlar çocukları hasta olunca hastaneye de gelmesinler ilaçların otizm yapmadığının da kanıtı yok sonuçta aşı yaparak çocuklarını biz otizme sürükledi isek ilaçla da sürüklememiz çok mümkün değil mi ? Alın size yeni bir senaryo yazdım Allah aşkına kendi psikolojinize ve bebeğinize yatırım yapın böyle şeyleri de düşünmeyin
İyi anne olmaya çalışıyorsun o sırada her şey üzerine bir anda çığ gibi geliyor. Hayatımda daha önce hiç korkmadığım kadar korkar oldum hiç takmadığım kadar takar oldum. Tek istediğim bebeğimi olabildiğince doğru korumak. Artık zamanımızın ne insanı insan ne yemeği yemek ne ilacı ilaç malesef 😔
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Mart 2026 23:53
Cansu Kır
İyi anne olmaya çalışıyorsun o sırada her şey üzerine bir anda çığ gibi geliyor. Hayatımda daha önce hiç korkmadığım kadar korkar oldum hiç takmadığım kadar takar oldum. Tek istediğim bebeğimi olabildiğince doğru korumak. Artık zamanımızın ne insanı insan ne yemeği yemek ne ilacı ilaç malesef 😔
Kesinlikle katılıyorum. Ama cahiliye döneminde değiliz insanlardan korkma konusu en öncelikli olan olmalı kesinlikle… ama her detaya fazla fazla takılırsanız dönemin güzelliklerini kaçıracaksınız
E

Esra

27 Mart 2026 01:33
Kesinlikle katılıyorum. Ama cahiliye döneminde değiliz insanlardan korkma konusu en öncelikli olan olmalı kesinlikle… ama her detaya fazla fazla takılırsanız dönemin güzelliklerini kaçıracaksınız
Ben de aşı karşıtı değilim ama son zamanlarda hiçbir şeye güvenemez olduk. Kızıma bütün aşılarını düzenli olarak yaptırıyorum. Özel aşıları da alıp yaptırıyorum ama bugün mesela bir haber kanalında yapılan bazı aşılarin beyin hasarına ve ölüme sebep olduğunu söylüyordu. Görünce ister istemez tedirgin oldum. Ki koronavirüs zamanında yaptırdığımız aşıların da pek güvenli olmadığını hepimiz gördük.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir