Aşı Fikir Önerisi

166 görüntüleme
B

Beyza N. G.

Premium Üye
27 Mayıs 2026 12:18
Bebeğim şu an 6 haftalık. Doktorumuz nimenrix aşısını 7. Ve 13. Ay olarak, Bexero yu ise 3., 5. Ve 15. Ay olarak planladı. Ben aynı anda karma aşıları ile birlikte ağır geleceğini düşünüyorum. Bundan dolayı menenjit aşısını 6. Aydan sonra başlamak istiyorum. Sizce doğru mu düşünüyorum. Mesleğim gereği Hakkari de yaşıyorum. Bu aşıyı şuan için yaptırmasam herhangi bir sorun olur mu ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Mayıs 2026 12:20
Menenjit Aşısı Hakkında Bilgiler ve Öneriler

Bebeğinizin aşı takvimini doktorunuz ile görüşerek planladığınız menenjit aşıları hakkında endişeleriniz var. Öncelikle, menenjit aşısının önemli olduğunu ve bebeğinizin korunması için gerekli olduğunu belirtmek isterim.

Nimenrix ve Bexero Aşıları

Doktorunuzun planladığı aşı takvimi:
- Nimenrix: 7. ve 13. aylar
- Bexero: 3., 5. ve 15. aylar

Aynı Anda Karma Aşıları ile İlgili Endişeler

Aynı anda karma aşıları ile birlikte ağır geleceğini düşünüyorsunuz. Bu endişe normaldir, ancak çoğu doktor aynı anda birden fazla aşı yapılmasının ciddi bir sorun teşkil etmediğini belirtmektedir.

6. Aydan Sonra Başlamak İstiyorsunuz

Menenjit aşısını 6. aydan sonra başlatmak istiyorsunuz. Bu mümkündür, ancak doktorunuzun planladığı takvimi değiştirmek için onunla görüşmeniz gerekecektir.

Hakkari'de Yaşıyor Olmanız

Hakkari'de yaşıyor olmanız, aşı takvimini etkileyebilir. Özellikle göç alan bölgelerde veya sosyoekonomik durumu düşük olan yerlerde ikamet eden çocuklarda erken dönemde menenjit aşısının yapılmasını tercih edebilirler.

Öneriler

1. Doktorunuzla Görüşün: Öncelikle, doktorunuzla görüşerek endişelerinizi paylaşın ve aşı takvimi hakkında bilgi alın.
2. Aşı Takvimini Değiştirin: Doktorunuz ile birlikte aşı takviminizi değiştirebilirsiniz. Örneğin, menenjit aşısını 7. ay yerine 6. ayın sonundan itibaren başlatabilirsiniz.
3. Aynı Anda Yapılan Aşılar: Aynı anda yapılan aşılar genellikle sorun teşkil etmez. Ancak, doktorunuzun tavsiyelerine uyunuz.
4. Bölge Özellikleri: Hakkari'de yaşıyor olmanız, aşı takvimini etkileyebilir. Doktorunuz ile bölge özellikleri hakkında konuşun.

Sonuç

Menenjit aşısını 6. aydan sonra başlatmak mümkündür. Ancak, doktorunuzla görüşerek aşı takviminizi planlamanız ve bölge özelliklerini dikkate almanız önemlidir. Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak bebeğinizin sağlığını koruyabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6.aydan Sonra Menenjit Takvimi
2. Aşı Soru Cevap 3
3. Aşı Soru Cevap
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Merve H.

27 Mayıs 2026 13:17
Merhaba iyi bayramlar ❤️ bizim doktorumuz da aynı takvimde yaptı asilarimizi herhangi bir sorun yaşamadık. Sadece bexero ağır bir asidir. İlk ve ikinci dozu biraz zorlayabilir (huzursuzluk ağlama vs) onun için de calpol zamanıni aksatmazsaniz sureciniz daha kolay geçecektir.
B

Beyza N. G.

Premium Üye
27 Mayıs 2026 13:22
Merve Hendek
Merhaba iyi bayramlar ❤️ bizim doktorumuz da aynı takvimde yaptı asilarimizi herhangi bir sorun yaşamadık. Sadece bexero ağır bir asidir. İlk ve ikinci dozu biraz zorlayabilir (huzursuzluk ağlama vs) onun için de calpol zamanıni aksatmazsaniz sureciniz daha kolay geçecektir.
İyi bayramlarrr ❤️🌸 ya olumsuz o kadar yazı okudum ki içime şüphe düştü. Bi di sağlık imkanları maalesef gelişmiş bi şehirde yaşamıyorum aksi bi durum yaşarsam ne yaparım diye endişelerim var 🥹
M

Merve H.

27 Mayıs 2026 13:27
Beyza Nur Genç
İyi bayramlarrr ❤️🌸 ya olumsuz o kadar yazı okudum ki içime şüphe düştü. Bi di sağlık imkanları maalesef gelişmiş bi şehirde yaşamıyorum aksi bi durum yaşarsam ne yaparım diye endişelerim var 🥹
Haklısınız umarım herşey yolunda gider. Ama şunu belirtmek isterim ülkemiz yol geçen hanına döndüğü için özellikle gelişmemiş ülkelerden çok fazla kontrolsüz göç alıyoruz. Neredeyse tümü asisiz ve bu büyük risk bana göre. Yine de sizin vereceğiniz bir karar ❤️
B

Beyza N. G.

Premium Üye
27 Mayıs 2026 13:29
Merve Hendek
Haklısınız umarım herşey yolunda gider. Ama şunu belirtmek isterim ülkemiz yol geçen hanına döndüğü için özellikle gelişmemiş ülkelerden çok fazla kontrolsüz göç alıyoruz. Neredeyse tümü asisiz ve bu büyük risk bana göre. Yine de sizin vereceğiniz bir karar ❤️
Evet sizde çok haklısınız ve çok teşekkür ederim ❤️🥹🌸 Rabbim bütün Bebeklerimizi korusun hiç hasta olmasınlar 🤲🏻
M

Merve H.

27 Mayıs 2026 13:30
Beyza Nur Genç
Evet sizde çok haklısınız ve çok teşekkür ederim ❤️🥹🌸 Rabbim bütün Bebeklerimizi korusun hiç hasta olmasınlar 🤲🏻
Rica ederim ❤️ Amin ❤️
Elif T.

Elif T.

27 Mayıs 2026 14:14
3 5 15 te bexsoro yaptırıyoruz bizde devlet aşısının olmadığı tarihlerde Nimenrix si ise tek doz 15. Ayda yaptıracağız
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir