Aşı

77 görüntüleme
M

Merve ..

Premium Üye
16 Nisan 2026 18:03
Bebeğim 9 aylık bugün kızamık aşısı için çağırdılar 1 yaş da vuruluyor diye biliyorum şuan vurdurmalı mıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Nisan 2026 18:03
Merhaba,

9. ay aşısı ile ilgili bazı önemli bilgileri paylaşmak isterim.

9. Ay Aşısı Nedir? 9. ay aşısı, genellikle Menenjit aşısı olarak bilinen ve KKK (Konjuge Kızamık) aşısının bir dozudur.
Aşı Takvimi: Normal aşı takviminde 9. ay aşısı olarak bir aşı bulunmamaktadır. Ancak bazı bölgelerde, özellikle salgın durumlarında, 9. ayda ek doz aşı uygulanabilmektedir.

9. Ay Aşısı Zorunlu Mu?: Bu aşı zorunlu değildir ancak özellikle kalabalık şehirlerde veya salgın durumlarında doktorlar tarafından önerilebilmekte.

Yan Etkileri: Aşı sonrasında bazı bebeklerde yan etkiler görülebilir. Ateş, hırıltı, öksürük, ishal veya kusma gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Sizin için tavsiyemiz, çocuğunuzun doktoru ile görüşerek karar vermektir. Doktor, bebeğinizin sağlık durumunu değerlendirerek aşı hakkında daha net bilgi verecektir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9.ay Aşı?
2. 9. Ay Aşısı Bilgilendirme
3. 9. Ay Aşı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

16 Nisan 2026 18:16
Hayır bence 1 yaşından sonra gel dediler bize 1 tane aşı du 9 aylık aşısı zamanı gelemden ne den vurduyorsun tabiki sizin kararınız ama 殺勺
M

Merve Ş.

16 Nisan 2026 19:15
Büyük şehirlerde aşı takvimi rutininde yapılıyor. Ankara’da yaşıyoruz benim kızıma da yapıldı. Sadece yumurta alerjisi varsa ASM değil hastanede yaptırmalısınız.
G

Gökçin N.

16 Nisan 2026 20:00
Değişen nüfus nedeni ile özellikle büyük şehirlerde [9.ayda](9.ayda) kızamık yapılıyor. Biz olduk. Sağlık ocakları kafalarına göre arayıp aşıya çağırmıyorlar. Sağlık bakanlığının belirlediği aşı programı doğrultusunda aranıyoruz.
M

Merve ..

Premium Üye
16 Nisan 2026 20:18
Aşı olması gerekiyor dediler bende yaptırmadım araştırmadan çünkü aşıyı 1 yaşında olucak diye biliyordum şuan da küçük bir yerde yaşıyorum gerek var mı sizce
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir