Antibiyotik Sonrası İshal

21 görüntüleme
K

Kübra H.

13 Nisan 2026 21:33
Merhaba bronşit nedeni ile hava ve antibiyotik kullandık. 5aylık. Sulu kaka yaptı 2gündür. Dün 1kere bugün 2kere üst üste. Arada probiyotik verdim. Anti hava ilaçları biteli 2gün oldu ama 2gündür veriyorum probitotiğini. 2gündür bende troid ilacına başladım. Bu çocuk neden sulu kala yapıyor sizce
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 21:55
Antibiyotik Sonrası İshal Sorunu

Bebeğinizin antibiyotik kullanımı sonrası ishale yakalanması oldukça yaygındır. Antibiyotikler, iyi bakterilerin yanı sıra kötü bakterileri de öldürür, bu da bağırsak florasında dengesizliğe yol açabilir.

Olası Nedenler:

Antibiyotiğin yan etkileri: Antibiyotik kullanımı sonrası ishale yakalanma olasılığı yüksektir.
Bağırsak florasının dengesizliği: Antibiyotikler, bağırsaklardaki yararlı bakterileri öldürerek ishale neden olabilir.
* Probiyotik kullanımı: Probiyotikler, bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olur, ancak bazı durumlarda ishale neden olabilir.

Yapabilecekleriniz:

1. Probiyotik kullanımını sürdürün: Probiyotikler, bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olur ve ishali azaltabilir.
2. Bebeğinizin sıvı alımını artırın: İshal sırasında bebeğinizin sıvı kaybını önlemek için bol sıvı vermeye özen gösterin.
3. Bebeğinizin diyetini gözden geçirin: Eğer bebeğiniz anne sütü veya mama alıyor ise, herhangi bir değişiklik yapmadan önce doktorunuzla konuşun.
4. Doktorunuzla konuşun: Eğer bebeğinizin ishali devam ediyorsa veya kötüleşiyorsa, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek uygun tedaviyi önerecektir.

Troid İlacı ve İshal İlişkisi:

Troid ilacı ve ishal arasında doğrudan bir ilişki yoktur. Ancak, bazı durumlarda troid ilaçları ishale neden olabilir.

Bebeğinizin Sağlığı İçin Endişe Etmeyin:

Bebeğinizin ishali genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak, eğer bebeğinizin durumu kötüleşiyorsa veya endişe verici semptomlar gösteriyorsa, doktorunuzla konuşun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İshal
2. Şiddetli İshal
3. Günde 3 Defa Kaka
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir