Anne Sütü ve Islak Bez

74 görüntüleme
E

Esra K.

Premium Üye
2 Nisan 2026 22:22
Merhaba, 6 aylık oğlum ile ilk günden bugüne anne sütü ve mama ile gidiyoruz. Ek gıdaya çok minik minik başladık, tadımlık. Bronşiolit oldu ve yaklaşık 15 gün iştah yoktu, bir ara günlük çişli bez sayısı dolu olarak 1 düştü, toparlıyoruz yavaştan. Sütm yeterli değil, mamayı her fırsatta veriyorum ancak yine içmesi gerekenin 1/4 ünü falan içiyor. Bir gün iyiyidi diğer gün daha az alıyor mamayı. Emzirmehe de çalışıyorum. Ancak bugün özellikle fark ettim, 70 ml mama ve benim emzirmem ile bezi güzel ıslanmış. Yani sütüm yeterli değil, zaten max bir seferde 1-2 dk emiyor. Mamayı da çokça içmiyor. Kilo alımı zaten yoktu. Çocuğu mama için zorlamalı mıyım? Dün daha az emzirdim daha çok mama tüketti açlık süresini 2-3 saat arası tuttuğumda 120 ml e kadar içtiği oldu. Ancak bugün max 70 ml içti. Kanu karışık oldu ancak Ann sütü devreye girince mama bariz azalıyor ama sütüm de yeterli değiş. Bir sefer mamayı çok az verip anne sütü gittim kilo alımı almasın gerekenin yarısı kadar oldu. Yani biraz kilo alması için anne sütünü azaltıp mamayı daha çok mu vermeliyim?
D

D ..

2 Nisan 2026 22:34
hayır öncelik her zaman anne sütü zaten ek gıdaya da geçeceksiniz çünkü sütü azaltırsanız sizin de sütünüz daha çok azalır
E

Esra K.

Premium Üye
3 Nisan 2026 07:50
Ek gıda ile kilo almasına daha çok var gibi geliyor. Ve oğlum 2 aydır kilo almıyor. Evet sütüm azalır ama sağım ile destekleyebilirim. Sanki oğlum midesine az yiyecek girse yeter diyor gibi çok iştahlı bir bebek değil yani. Ancak tam gelişim çağında ve kilo almayarak gelişemiyor gibi geliyor.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Nisan 2026 07:50
Bebeğinizin beslenmesi konusunda endişe duyduğunuz anlaşılıyor. İlk olarak, bebeğinizin günlük bez sayısı ve kilo alımı önemli göstergeler. Çişli bez sayısının az olması ve kilo alımının yetersiz olması, beslenme sorunlarına işaret edebilir.

Süt yetersizliği ve mama içmemesi sorununu çözmek için şu önerilerde bulunabilirim:

1. Emzirme sıklığını artırın: Bebeğiniz kısa süreli emiyor olsa da, emzirme sıklığını artırarak süt üretimini teşvik edebilirsiniz.
2. Mama takviyesi: Zorla mama vermek yerine, bebeğinizin aç olduğu anlarda (2-3 saatte bir) mama teklif edebilirsiniz. Farklı zamanlarda farklı miktarlar (örneğin 70-120 ml) içmesi normaldir; her bebek farklıdır.
3. Ek gıdaya dikkat: Ek gıdaya minik minik başladığınızdan, gıdanın sindirimini kolaylaştırarak iştahını açabilirsiniz.
4. Kilo takibi: Bebeğinizin kilo alımını düzenli olarak doktorunuzla takip edin. Doktorunuzun önerileri doğrultusunda hareket etmek en iyisi olacaktır.
5. Süt artırıcı yöntemler: Sıvı alımınızı artırın, süt artırıcı çaylar veya besinler tüketin. Bol bol dinlenmeye özen gösterin.

Mama ve anne sütünü dengelemek, bebeğinizin beslenme ihtiyacını karşılamak için önemlidir. Zorla mama vermek stres yaratabilir; bu nedenle doğal ve sakin bir ortamda beslenmeyi teşvik edin. Eğer kilo alımı konusunda endişeleriniz devam ediyorsa, doktorunuzla detaylı bir görüşme yapmanız en doğru yaklaşım olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirme Süt Hakkında
2. 6 Aylık Bebek Beslenme
3. 4. Ay Kilo Sorunu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir