4. Ay Kilo Sorunu
188 görüntüleme
Z
Zeynep Y. S.
26 Temmuz 2025 20:23
Bebeğim 39+5 de dünyaya geldi 3060 gram doğdu. Bugün 4. Ayını tamamladı ve 6100 gram. Doktorumuz gelişmediği için mama başlayacağız dedi ama mama vermek istemiyorum. Sütüm var çocuğum da mutlu bir çocuk aç kalmıyor huysuzluğu yok. Ama doktorumuz ısrarla mama diyor. Lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
K
Kübranur ..
26 Temmuz 2025 20:30
Merhaba ben de bebeğimi 39+5te doğurdum 3080 gram doğdu 4. Ayda tarttırmadım ama 3. Ayda 5600dü doktoru önden gidiyor çok besleme demişti. 3. Aydan sonra aylık 500 gram alması bekleniyor yani o şekilde baktığımızda sizin bebeğin kilosu normal görünüyor bence ki bebek huzursuz değil diyorsunuz günlük bez sayısı 5 ise ben olsam mama başlamazdım
Z
Zeynep Y. S.
26 Temmuz 2025 20:36
3. Ayını tamamlamasına 10 gün kala 5400 gramdı ve o zamandan mama vermeye başlamanız gerekicek diyerek süt artırıcı vs bir şeyler verdi ama ilaçla çoğaltmak yerine bol bol salata vs süt artırıcı şeyler yedim ama sütümün olduğunu çocuğumdan anlayabiliyorum. Günlük çok rahat 5 bez zaten alıyoruz en son doktorumuz size 10 gün müddet yoksa mama başlayacağız vs dedi ve ben kendimi o günden beri berbat hissediyorum. Sizinki de tam tersini söylemiş. 😔
S
Sena K. E.
26 Temmuz 2025 20:59
Bebeğim 2 ayını doldurduğunda doktorumuz bizede kilo alımı az anne sütü ve mama destekli gideceğiz dedi o kadar üzülmüştüm ki şimdi 5. Aya giriyoruz şimdi farkediyorum ki o kadar büyütecek bişey yokmuş verilmesi gerekiyorsa veriyorum yani bazen iyide oluyor çünkü artık midesi büyüdükçe daha çok emme ihtiyacı oluyor mama biraz beni dinlendiriyor kendinizi asla yetersiz hissetmeyin şimdi olmasa bile bir gün mama başlamak gerekirse de dünyanın sonu değil en azından emziriyorsunuz ne kadar emerse o kadar kar onun için böyle düşünün. birde bebeğiniz kız mı erkek mi kilo konusu farklılık gösterebiliyor
Z
Zeynep Y. S.
26 Temmuz 2025 21:02
Erkek bebek bizimkisi
Z
Zeynep E. B.
26 Temmuz 2025 22:04
Aylık 760 gram almış ortalama. Anlam veremedım doktorun mama dıye tutturmasına cunku benim doktorum aylık 600 gram alsa yeter demişti. Acaba şöyle bir durummu var bu şekılde hesapladıgımızda aylık aldıgı gram 760 cıkıyor ama bir ay fazla bir ay az sonrasındafa az grammı aldı bu durumda ıaylık aldıgı gramlar önemli
Z
Zeynep Y. S.
26 Temmuz 2025 22:08
İlk aylarda hiperlaktasyon vardı ve 1 ay 1 haftalıkken 2 ayda alması gereken kiloyu almıştı. Doktorumuz o zaman da beslemeye uzun aralar verin demişti. Hiperlaktasyon geçsin diye bir sürü şey yaptım ve geçti de. Bu sefer bebeğin kilo alımı yavaşladı ama ilk zamanlara göre yavaşladı totale baktığında normal kaldı. Ne yapacağımı şaşırdım…

Esra D.
26 Temmuz 2025 23:05
Merhaba sütüm vardı bebeğimin kilo alımı 2. Aydan sınra hep yavaş gitti doktorlarda beni ısrarla mamaya yönlendirdiler her ne kdr istemesemde, bende kendimi kötü hissederek mecbur kaldım başladm mamaya ztn işe dönecektim 5. Aydan sonra er yada geç bi yerde emdiği gibi olmayacaktı sütüm sağımla. Ama gel gör ki neticede bebeğim mamadan sonrada kilo almadı beni öyle bir psikolojiye soktu ki gittiğim her doktor kilosuna taktı mama mama niye kilo almıyor vs. En son 6. Ayda şuan hala gittiğimz doktorumuzu tutturduk çocuk minyon anne baba olarak ztn sizlerde zayıfsınız boşa yormuşsunuz kendinzi demişti. Yani bazen ne yaparsanız yapın kilo almıyorsa almıyor çocuk. Şuan 21 aylığız 2 gün önce kontrole gittik 10 kiloydu :) bi başka doktordan görüş alın derim içiniz rahat etmiyorda mamaya başlamak istemiyorsanız.
M
Merve Ç. G.
28 Temmuz 2025 11:58
Zeynep hanım tazyik de var mıydı sizde, nasıl düzelttiniz hiperlaktasyonu
Z
Zeynep Y. S.
28 Temmuz 2025 12:01
Tazyik de vardı maalesef. Elle sağım yaptım pompa hiç kullanmadım. Ön süt gitsin bir de tazyik biraz azalsın diye bebeğin emeceği duruma gelene kadar elle sağdım yavaş yavaş düzeldi ama çok ama çok çok zor bir süreç. Yatarak emziriyordum ve uykuluyken emzirmek çok daha iyi oluyor çok kuvvetli çekemediği için başedebiliyor tazyikle. Biraz yavaş ilerliyor ama sonunda azalıyor 🥹
Ş
Şyd
28 Temmuz 2025 12:03
2990 gr doğan bebeğim 4. Ayında 5600 gram ölçüldü ve doktorumuz emzirdikten sonra sağıp 30 cc daha teklif et şeklinde yönlendirdi. Evet persentili düşük oluyor ama öyle kriz yapılacak bir durum değil içiniz rahat olsun.5. Ayın sonunda kilosunun iki katına çıkmışsa sorun görülmediğini de paylaştı doktorumuz ki siz 4. Ayda doğum kilosunun iki katına gelmişsiniz.
Z
Zeynep Y. S.
28 Temmuz 2025 12:07
Doktorumuz sanki hiç bir şey yolunda gitmiyor gibi bizi yönlendirince ben açıkçası kaç gün uykumda bile bunu gördüm. Ama görüyorum ki aslında sizin doktorlarınız benzer durumlara karşı daha yapıcı davranmış. Doğru olan da buymuş aslında yorumlarda bir hanımefendinin de belirttiği gibi başka bir doktordan tavsiyeler almak çok daha iyi olacak. Çok çok teşekkür ederim deneyimlerinizi paylaştığınız için