Anne Hasta Olunca
84 görüntüleme
E
Esra Ç. Ö.
14 Nisan 2026 01:18
Merhabalar bebeğim 3 aylık olmak üzere. Ben de maalesef cok evhamlı bir anneyim. Şimdiye kadar her gelen giden misafirden sonra ne dualar ettim bebeğim hasta olmasın çok küçük diye. Şimdilerde ise sanırım birinden ben şifayı kaptım. Arkadaşım bebeğimi görmeye gelmişti hafif öksürüyordu. Sordum rahatsızlığım geçti hasta değilim öksürüğüm kaldı gıcık gibi dedi. Ama bana bunu demeden önce bebeğimi kucağına aldı öpmedi ama sevdi. Neyse onlardan snr kimseyle görüşmedik. Onlar gittikten 2 gün sonra gece ben hafif şekilde geniz akıntım olduğunu farkettim ama cok önemsemedim çünkü alerjik rinitim var ve bu çok sık oluyor. Bebeğimle de teması kesmedim öpüp koklamadım ama maske vs de takmadım cünkü hasta olduğumu düşünmedim. Bir de arkadaşımdan hastalık kapsak benden önce bebeğimde belirti olur diye düşündüm. Bugün ise akşam üzeri öksürüğüm sıklaştı baş ve eklem ağrılarım oldu. Ateşim çok değil ama 37.7 oldu. Şimdi kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum bebeğime ben bulaştırdıysam diye üzülüyorum ama işin sonunda illa ki bir gün hastalık olacak biliyorum. Ama işte ne kadar geç hasta olursa o kadar iyi diye düşünmüştüm Şimdiye kadar. Ve korkuyorum cok küçük ya sıkıntı olursa ya cok acı çekerse diye. Onun ateşi yok gün boyu keyifliydi. Şu anda da uyuyor. Ben yan odada yatıyorum babasına emanet ettim ama bi kulağım hep orda. Azcık ses çıkarsa hemen gidip bakıyorum. Biraz önce uyandı maskeyle emzirdim. Bu evhamımı kontrol etmeyi nasıl öğreneceğim? En büyük korkum bebeğim hasta olduğunda ona destek olmam gereken zamanda kendimi salıvermemdi. Ama bu endişeyle de yaşanmıyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
14 Nisan 2026 01:18
Anksiyete ve Hastalık Endişesiyle Başa Çıkma
Anneyken hasta olmak ve bebeğe bulaştırmaktan endişe duymak oldukça yaygın bir durumdur. Bu endişeler, bebeğinizi korumak için doğal bir içgüdüdür, ancak aşırıya kaçtığında yaşam kalitenizi etkileyebilir.
Kontrol Edilebilir Adımlar:
1. Profesyonel Destek Alın: Endişeleriniz sizi çok fazla etkiliyorsa, bir uzmandan profesyonel destek almayı düşünün. Ruh sağlığı uzmanları, bu tür endişelerle başa çıkmak için etkili stratejiler sunabilir.
2. Bebeğinizin Sağlığını İzleyin: Bebeğinizin genel durumunu izleyin, ancak aşırı endişe duymayın. Bebeğinizin ateşi, uyku düzeni, beslenme alışkanlıkları gibi faktörleri takip edin.
3. Hasta Olduğunuzda Önlemler Alın:
Bebeğinizle temas etmeden önce ellerinizi sık sık yıkayın.
Maske takarak emzirebilirsiniz veya bebeğinizle temasınızı sınırlayabilirsiniz.
Bol sıvı alın ve dinlenmeye çalışın.
4. Doktora Danışın: Eğer hasta olursanız, doktorunuzla bebeğiniz hakkında konuşun. Doktorunuz, size ve bebeğinize uygun olan en iyi önlemleri söyleyebilir.
5. Endişelerinizle Başa Çıkın:
Endişelerinizin farkında olun ve onları kontrol etmeye çalışın.
* Meditasyon, derin nefes alma egzersizleri gibi rahatlama tekniklerini deneyin.
Unutmayın, anneyken endişe duymak normaldir, ancak bu endişeleri yönetmek önemlidir. Bebeğinizin sağlığı ve iyiliği için gereken önlemleri alın, ancak kendinizi de ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Anne Olduktan Sonra Anksiyete?
2. 1.5 Ay Bebeğin Annesi Hasta
3. Aciikll Arkadaşlar 4 Aylık Bebeğim Hasta mı Oldu Acaba
Anneyken hasta olmak ve bebeğe bulaştırmaktan endişe duymak oldukça yaygın bir durumdur. Bu endişeler, bebeğinizi korumak için doğal bir içgüdüdür, ancak aşırıya kaçtığında yaşam kalitenizi etkileyebilir.
Kontrol Edilebilir Adımlar:
1. Profesyonel Destek Alın: Endişeleriniz sizi çok fazla etkiliyorsa, bir uzmandan profesyonel destek almayı düşünün. Ruh sağlığı uzmanları, bu tür endişelerle başa çıkmak için etkili stratejiler sunabilir.
2. Bebeğinizin Sağlığını İzleyin: Bebeğinizin genel durumunu izleyin, ancak aşırı endişe duymayın. Bebeğinizin ateşi, uyku düzeni, beslenme alışkanlıkları gibi faktörleri takip edin.
3. Hasta Olduğunuzda Önlemler Alın:
Bebeğinizle temas etmeden önce ellerinizi sık sık yıkayın.
Maske takarak emzirebilirsiniz veya bebeğinizle temasınızı sınırlayabilirsiniz.
Bol sıvı alın ve dinlenmeye çalışın.
4. Doktora Danışın: Eğer hasta olursanız, doktorunuzla bebeğiniz hakkında konuşun. Doktorunuz, size ve bebeğinize uygun olan en iyi önlemleri söyleyebilir.
5. Endişelerinizle Başa Çıkın:
Endişelerinizin farkında olun ve onları kontrol etmeye çalışın.
* Meditasyon, derin nefes alma egzersizleri gibi rahatlama tekniklerini deneyin.
Unutmayın, anneyken endişe duymak normaldir, ancak bu endişeleri yönetmek önemlidir. Bebeğinizin sağlığı ve iyiliği için gereken önlemleri alın, ancak kendinizi de ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Anne Olduktan Sonra Anksiyete?
2. 1.5 Ay Bebeğin Annesi Hasta
3. Aciikll Arkadaşlar 4 Aylık Bebeğim Hasta mı Oldu Acaba
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
T
Tuğba B. ..
14 Nisan 2026 01:24
Lütfen sakin olun böyle yaparak kendinize zarar veriyorsunuz. Hayatı kendinize böyle yaparak zehir edersiniz. Birşey olmaz merak etmeyin hastalık hissediyorsanız lendinizde bebeğe çok yaklaşmayın oldu [bitti.Tabiki](bitti.Tabiki) bakımını yaomak için yaklaşacaksınız öpüp koklamayın demek istedim
S
Sema
14 Nisan 2026 01:42
Bebeğinizin hasta olması demek bağışıklığı güçlenmesi demek. Sizinde aynı şekilde kendiniz bu kadar çok yönetmeye çalışırsanız daha da kötü olursunuz. Biraz relax. Bebeğiniz hasta olabilir bu çok normal. Öncelik olarak huzursuzluk hissederseniz bebeğinizinin keyfi yerinde olmazsa ateşlenirse ateş düşürücü verilir. Ama sıvı alımına dikkat etmeniz gerek emmesi vs mamasına. Sonrasında burnu tıkanabilir burnunu açarsınız hastalandıkça sizde tecrübe edersiniz korkmayın. Bir şey olursa yazın elimden geldiğince yardımcı olurum. Geçmiş olsun. Ihlamur limon nane için. Sarımsak yutun iyi gelir size de
E
Esra Ç. Ö.
14 Nisan 2026 01:42
Gerçekten hayatı kendime cok zorlaştırıyorum her konuda cok ince detayları düşünüyorum ve bu durum bundan önce bu kadar önemli değildi belki ama artık bebeğim benim davranışlarımı görüp büyüyecek ondan da canım sıkılıyor
E
Esra Ç. Ö.
14 Nisan 2026 01:44
Bebeğinizin hasta olması demek bağışıklığı güçlenmesi demek. Sizinde aynı şekilde kendiniz bu kadar çok yönetmeye çalışırsanız daha da kötü olursunuz. Biraz relax. Bebeğiniz hasta olabilir bu çok normal. Öncelik olarak huzursuzluk hissederseniz bebeğinizinin keyfi yerinde olmazsa ateşlenirse ateş düşürücü verilir. Ama sıvı alımına dikkat etmeniz gerek emmesi vs mamasına. Sonrasında burnu tıkanabilir burnunu açarsınız hastalandıkça sizde tecrübe edersiniz korkmayın. Bir şey olursa yazın elimden geldiğince yardımcı olurum. Geçmiş olsun. Ihlamur limon nane için. Sarımsak yutun iyi gelir size de
S
Sema
14 Nisan 2026 02:01
Cok teşekkür ederim. Çevremdeki insanlar da benden cok yorulmuş durumdalar kimse bana teselli edici bir şey söylemiyor abartma diyip geciştiriyorlar. İlaç gibi geldiniz 癩

Sibel Y.
14 Nisan 2026 02:03
Annesiniz hastalık illaki olacak emen bebekler süreci daha hızlı atlatıyor ne kadar sakin olursanız o kadar hızlı toplarsınız evi sık sık havalandırın maske takmanız kafi bende grip gibi bir durm yaşadım maske ile bebeğe hiç bulaştırmadan atlattım geçmiş olsun size de yaşanılabilir bir durum gelen gidenin daha dikkatli olması lazım sizin yapacağınız bir şey yok☹️
E
Esra Ç. Ö.
14 Nisan 2026 02:08
Annesiniz hastalık illaki olacak emen bebekler süreci daha hızlı atlatıyor ne kadar sakin olursanız o kadar hızlı toplarsınız evi sık sık havalandırın maske takmanız kafi bende grip gibi bir durm yaşadım maske ile bebeğe hiç bulaştırmadan atlattım geçmiş olsun size de yaşanılabilir bir durum gelen gidenin daha dikkatli olması lazım sizin yapacağınız bir şey yok☹️

Sibel Y.
14 Nisan 2026 02:12
Süreç benim için biraz da şu yüzden zor sanırım. Tüp bebek tedavisi ile gebe kalabildim. Her gebelik cok kıymetli asla farklı düşünmüyorum ama sanırım bu durumun da bilinçaltımda bi etkisi oluyor. Umarım bebişlerimiz sağlıklı güzelce büyürler