Anne Olduktan Sonra Anksiyete?
202 görüntüleme
A
Asli B.
19 Haziran 2025 18:04
6 aylık bir bebeğim var. Ben anne olmayı çok sevdim ama tüm mutluluklarımın arkasında kaygı da var artık. Bebeğim ne güzel gülüyor kahkahalar atıyor ama ben ona gülümserken arka planda hep "Ya bilmediğimiz bi rahatsızlığı varsa?, "Ya bana veya sevdiklerime bir şey olursa?", "Ya savaş çıkarsa?" gibi endişeler yüzünden güzel anların tadını çıkaramıyorum. Sürekli bebeğimi gözlemliyorum, sanki sorun arıyor gibi. Bunlar normal mi, annelik böyle bir şey mi, siz de böyle misiniz?
Ö
Özge T.
19 Haziran 2025 18:17
Merhablar bebeğim 11 aylık bende sizin gibiyim ilk doğduğu anda yoğun bakıma alındı ondan sonra her şey için çok endişeleniyorum sürekli ateş ölçüyorum hafta da 1 doktora götürüyorum istemsiz 🥹
A
Ayşe Y. ..
6 Temmuz 2025 15:05
Ben tıpkı böyleydim, iki ay önce doktor ilaç başladı doğum sonrası depresyon ve kaygı bozukluğu teşhisi aldım. Lütfen ihmal etmeyin, profesyonel destek alın. I düşünceler insana dünyayı dar ediyor, uyutmuyor, o güzel anları sırf doktora geç gitmekle kaçırdığım için üzülüyorum. Eşiniz ya da yakınlarınız size " yok canım sende bir şey yok, annelik bu" vb. derse de dinlemeyin, destek alın lütfen. Bir şeyiniz yoksa bile, umarım yoktur, içinizi dökersiniz rahatlarsınız
H
Hazal S.
7 Temmuz 2025 05:17
Aynısı bende de var sürekli geri planda korkunç senaryolar korkular.

Zeynep Ş. R. S. U.
22 Temmuz 2025 20:40
Merhaba,
Yazdıklarınızı okurken, anne olmanın getirdiği o eşsiz mutlulukla beraber yaşanan kaygıların ne kadar derin ve gerçek olduğunu hissettim. “Ya bilmediğimiz bir rahatsızlık varsa?”, “Ya bana ya da sevdiklerime bir şey olursa?” gibi düşünceler, bebeğe duyulan koruma içgüdüsünün doğal bir parçası. Ancak bu düşünceler sürekli hale geldiğinde, güzel anların tadını kaçırmak ve kendinizi yorgun, endişeli hissetmek çok zor olabilir.
Ben de bir bebek annesiyim ve aynı zamanda ruh sağlığı uzmanı olarak, annelik sürecinde yaşanan bu kaygıların ne kadar yaygın olduğunu ve ne kadar zorlayıcı olabileceğini çok iyi anlıyorum. Anne olmak, hem sevgi hem de kaygı ile bir arada yürüyen karmaşık bir yolculuk. Bu süreçte yalnız olmadığınızı bilmenizi isterim.
Ayrıca bu konulara dair annelerin desteklenmesi gerektiğini farkederek İnstagram hesabımda destekleyici ve bilgilendirici yazılar yazmaktayım @uzman.zeynepsanli hesabımdan yazılarımı takip edebilir bana ulaşabilirsiniz
Sevgilerimle 🌸
Yazdıklarınızı okurken, anne olmanın getirdiği o eşsiz mutlulukla beraber yaşanan kaygıların ne kadar derin ve gerçek olduğunu hissettim. “Ya bilmediğimiz bir rahatsızlık varsa?”, “Ya bana ya da sevdiklerime bir şey olursa?” gibi düşünceler, bebeğe duyulan koruma içgüdüsünün doğal bir parçası. Ancak bu düşünceler sürekli hale geldiğinde, güzel anların tadını kaçırmak ve kendinizi yorgun, endişeli hissetmek çok zor olabilir.
Ben de bir bebek annesiyim ve aynı zamanda ruh sağlığı uzmanı olarak, annelik sürecinde yaşanan bu kaygıların ne kadar yaygın olduğunu ve ne kadar zorlayıcı olabileceğini çok iyi anlıyorum. Anne olmak, hem sevgi hem de kaygı ile bir arada yürüyen karmaşık bir yolculuk. Bu süreçte yalnız olmadığınızı bilmenizi isterim.
Ayrıca bu konulara dair annelerin desteklenmesi gerektiğini farkederek İnstagram hesabımda destekleyici ve bilgilendirici yazılar yazmaktayım @uzman.zeynepsanli hesabımdan yazılarımı takip edebilir bana ulaşabilirsiniz
Sevgilerimle 🌸