Anlamlı Kelime Yok
198 görüntüleme
A
Ayşe Ş.
27 Mart 2026 04:07
13 aylık kızım, bol bol babıldıyor, sürekli birşeyler anlatır gibi sesler çıkarıyor ama hala anlamlı kelime yok. Göz teması, isme tepki, alkış, byby vs var. İşaret parmağını bir kaç gündür kullanmaya başladı sürekli biryerleri gösteriyor. Parmağını uzatıp bize dokunuyor. Sosyal bir çocuk aslında ama neden kelime yok hala? Endişelenmeli miyim?
S
Sosyal A.
28 Mart 2026 01:38
Merhaba benim de oğlum 13 aylık o da aynı, inanın bir ara çok canım sıkıldı bu duruma insta anneleri yüzünden. Ama artık takmamaya karar verdim. Doktor 15. aya kadar olabilir dedi. Ekran vermiyorum, sırf kendim ilgileyim diye ücretsiz izne ayrıldım. Kitap okuyoruz, oyuncaklarıyla oynuyoruz ‘beraber’ dışarıyı izliyoruz vs. ve tabi ki bunları hep onunla konuşarak yapıyorum. Yok şunu yaptım konuştu filan hikaye bence çünkü ben de yapıyorum hatta fazlasıyla. Kendimi sorguluyorum ama yok bence çocuğa göre değişen bir şey buna kanaat getirdim. Alıcı dili gayet iyi inşallah ifade edici dili de açılacak öyle umut ediyorum. Yalnız değilsin sevgili anne🤍
S
Seçil .. K.
29 Mart 2026 01:39
Aynı şeyleri hissettiğim dönemim benimde oldu ama büyüdükçe öyle olmadıgını anladıgımda rahatladım oğlum 24 aylık sadece kelimeler var oda çok fazla değil büyük ihtimalle konuşma geriliği oda yanlız büyüdüğü için doğu görevindeyiz yaşıtı kimse yok malesef eğer aynı durumdaysanız yaşıtlarıyla aynı ortama sokmaya çalışın düşündüğünüz gibi olmadıgını görünce rahatlıcaksınız
A
Ayşe Ş.
29 Mart 2026 11:08
Aynı şeyleri hissettiğim dönemim benimde oldu ama büyüdükçe öyle olmadıgını anladıgımda rahatladım oğlum 24 aylık sadece kelimeler var oda çok fazla değil büyük ihtimalle konuşma geriliği oda yanlız büyüdüğü için doğu görevindeyiz yaşıtı kimse yok malesef eğer aynı durumdaysanız yaşıtlarıyla aynı ortama sokmaya çalışın düşündüğünüz gibi olmadıgını görünce rahatlıcaksınız