Ani Yogun Kusma

220 görüntüleme
E

Ebru U.

10 Haziran 2026 00:14
Kizim 5 aylik bazen iki dis cikartti yeni , bazen bi anda su gibi birden kusma oluyor agizdan burundan bunu yasayan var mi bu normal mi ? Dis cikartirken olabilecegi soylendi. Sadece anne sutu aliyor.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Haziran 2026 00:25
Bebeğinizin ani ve yoğun kusmaları endişe verici olabilir. Kusma nedenleri çeşitlidir ve bu durumda diş çıkarma, reflü, sindirim problemleri veya alerji gibi faktörler rol oynayabilir.

Diğer ebeveynlerin deneyimleri:
- Bazı bebeklerde diş çıkarma döneminde artan tükürük ve sindirim sistemi hassasiyeti nedeniyle kusma görülür.
- Reflü, mide sıvısının yemek borusuna geri kaçması sonucu ani kusmalarla kendini gösterebilir.
- Sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için bazı bebeklerde sık sık kusma olabilir.

Öneriler:
1. Doktor kontrolü: Bebeğinizin kilosunu ve genel sağlık durumunu değerlendirmek için pediatristinizi ziyaret edin.
2. Kusma durumunu takip edin: Kusmaların ne zaman ve nasıl olduğunu detaylıca not alın.
3. Beslenme düzeni: Sadece anne sütü alıyorsa, annenin beslenmesinde dikkat etmesi gereken noktalar olabilir.

Bebeğinizin sağlığı konusunda emin olmak için bir uzmandan profesyonel destek almanız en doğrusu olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
2. Kusma
3. Kusma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Melike M.

11 Haziran 2026 01:02
10 tane diş çıkardık hiç bu dediğinizi yaşamadık biz.İlk defa duyuyorum bu şekilde kusmanın olabileceğini.Reflüsü olabilir mi acaba bebeğinizin.Her zaman oluyorsa mide ile ilgili bi sorunu vardır belki bebişin
E

Ebru U.

11 Haziran 2026 05:45
Melike Molla
10 tane diş çıkardık hiç bu dediğinizi yaşamadık biz.İlk defa duyuyorum bu şekilde kusmanın olabileceğini.Reflüsü olabilir mi acaba bebeğinizin.Her zaman oluyorsa mide ile ilgili bi sorunu vardır belki bebişin
Valla her zaman olmuyor , nadir oluyor mesela emzirdikten sonra galiba cok mu fazla emiyor bilmiyorum bebek arabasina koyuyorum parka gitmek icin tam gidecekken kusmustu degisik bir anda nadir oluyor yemekten sonra genelde ama nadir her zaman degil
M

Melike M.

11 Haziran 2026 10:08
Hıı o zaman siz çok emziriyor olabilirsiniz.Benim oğlumda böyleydi doktor tıka pasa doyurma demişti bana.Ve biz bunu 1 yaşına kadar yaşadık
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir