Ani Yogun Kusma
220 görüntüleme
E
Ebru U.
10 Haziran 2026 00:14
Kizim 5 aylik bazen iki dis cikartti yeni , bazen bi anda su gibi birden kusma oluyor agizdan burundan bunu yasayan var mi bu normal mi ? Dis cikartirken olabilecegi soylendi. Sadece anne sutu aliyor.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye11 Haziran 2026 00:25
Bebeğinizin ani ve yoğun kusmaları endişe verici olabilir. Kusma nedenleri çeşitlidir ve bu durumda diş çıkarma, reflü, sindirim problemleri veya alerji gibi faktörler rol oynayabilir.
Diğer ebeveynlerin deneyimleri:
- Bazı bebeklerde diş çıkarma döneminde artan tükürük ve sindirim sistemi hassasiyeti nedeniyle kusma görülür.
- Reflü, mide sıvısının yemek borusuna geri kaçması sonucu ani kusmalarla kendini gösterebilir.
- Sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için bazı bebeklerde sık sık kusma olabilir.
Öneriler:
1. Doktor kontrolü: Bebeğinizin kilosunu ve genel sağlık durumunu değerlendirmek için pediatristinizi ziyaret edin.
2. Kusma durumunu takip edin: Kusmaların ne zaman ve nasıl olduğunu detaylıca not alın.
3. Beslenme düzeni: Sadece anne sütü alıyorsa, annenin beslenmesinde dikkat etmesi gereken noktalar olabilir.
Bebeğinizin sağlığı konusunda emin olmak için bir uzmandan profesyonel destek almanız en doğrusu olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
2. Kusma
3. Kusma
Diğer ebeveynlerin deneyimleri:
- Bazı bebeklerde diş çıkarma döneminde artan tükürük ve sindirim sistemi hassasiyeti nedeniyle kusma görülür.
- Reflü, mide sıvısının yemek borusuna geri kaçması sonucu ani kusmalarla kendini gösterebilir.
- Sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için bazı bebeklerde sık sık kusma olabilir.
Öneriler:
1. Doktor kontrolü: Bebeğinizin kilosunu ve genel sağlık durumunu değerlendirmek için pediatristinizi ziyaret edin.
2. Kusma durumunu takip edin: Kusmaların ne zaman ve nasıl olduğunu detaylıca not alın.
3. Beslenme düzeni: Sadece anne sütü alıyorsa, annenin beslenmesinde dikkat etmesi gereken noktalar olabilir.
Bebeğinizin sağlığı konusunda emin olmak için bir uzmandan profesyonel destek almanız en doğrusu olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
2. Kusma
3. Kusma
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Melike M.
11 Haziran 2026 01:02
10 tane diş çıkardık hiç bu dediğinizi yaşamadık biz.İlk defa duyuyorum bu şekilde kusmanın olabileceğini.Reflüsü olabilir mi acaba bebeğinizin.Her zaman oluyorsa mide ile ilgili bi sorunu vardır belki bebişin
E
Ebru U.
11 Haziran 2026 05:45
10 tane diş çıkardık hiç bu dediğinizi yaşamadık biz.İlk defa duyuyorum bu şekilde kusmanın olabileceğini.Reflüsü olabilir mi acaba bebeğinizin.Her zaman oluyorsa mide ile ilgili bi sorunu vardır belki bebişin
M
Melike M.
11 Haziran 2026 10:08
Hıı o zaman siz çok emziriyor olabilirsiniz.Benim oğlumda böyleydi doktor tıka pasa doyurma demişti bana.Ve biz bunu 1 yaşına kadar yaşadık
Yükleniyor...