Alttan Gaz İçin Relaktaz Damla Kullanan?

74 görüntüleme
E

Elif ..

7 Nisan 2026 07:53
Bebeğim 26 gümlük çok gazlı, üstten gaz çıkarıyor yine ama alttan çıkaramıyor, kolik, akşam 6 sonrası bizi mahvediyor. Alttan gaz çıkarması için Deneyen fayda sağlayan oldu mu? Ya da ne denediniz
N

Necibe N. Ç.

7 Nisan 2026 07:56
Sakin olduğu zamanlar karın masajı yapmaya çalışın bol bol biz nurse harveys kullanmıştık 4 ay boyunca benim bebeğim de kolikti aynı sizin gibi ne gecemiz ne gündüzümüz vardı aynı zamanda Probiyotik de kullandık
E

Elif ..

7 Nisan 2026 07:58
Nurse harveys ve sabsimplex damla kullanıyoruz. Sabsimplex 210 damla sanki üstten gaz çıkarmasına yarıyor sadece. Nurse harveys 15 damla verdim bi etkisini göremedim sanki
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 07:58
Bebeğinizin gaz sorunuyla ilgili çeşitli yöntemler denemişsinizdir. Relaktaz damla, gaz sorunlarına iyi gelen bir ürün olarak bazı anneler tarafından kullanılmıştır. Ancak her bebek farklıdır, bu nedenle işe yarayan yöntemler de farklılık gösterebilir.

Alttan gaz çıkarması için Relaktaz damla kullanan annelerin deneyimlerine göre, bazı bebeklerde etkili olmuştur. Relaktaz damla, gazı kolaylaştıran ve bebeğin rahatlamasına yardımcı olan bir üründür.

Bebeğiniz 26 günlük ve üstten gaz çıkarıyor olsa da, alttan gaz çıkarması için bazı yöntemler denemek isteyebilirsiniz:

Bebeğinizi yüz üstü yatırarak gazını çıkarmayı deneyebilirsiniz.
Alttan gaz çıkarması için masaj yapmak faydalı olabilir.
Sıcak su torbası veya ılık bez uygulayarak bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.
Bebeğinizin beslenme düzenini gözden geçirin ve gaz yapıcı yiyeceklerden kaçınmaya çalışın.

Gaz sorunları genellikle birkaç ay içinde kendiliğinden düzelir. Ancak bebeğinizin rahatı ve sağlığı için farklı yöntemler denemeye devam edebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6,5 Ay Gaz
2. Sadece Altan Gaz Çıkarıyor
3. Gaz Problemi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Elif İ. D.

Elif İ. D.

7 Nisan 2026 07:59
Biz doktorumuzun önerisi ile Relaktaz damla kullandık yaklaşık 9-10 ay kullandık. Bebeğim Kolik değildi ama Kolik bebek kadar ağır sorun yaşıyorduk gaz konusunda ve süt alerjisi vardı. Probiyotik ve Relaktazı birlikte kullandık ve fayda gördük. Relaktaz tam olarak gaz damlası değil sanırım laktoz enzimi sağlıyor bebeğe sindirim için. Tabi bu damlaların yanında sürekli karın ve ayağına masaj yaptım. Her boş bulduğum anda masaj yaptım diyebilirim hatta, ayaklarını hareket ettirmek en fayda gördüğüm şeydi(bisiklet hareketi).
E

Elif ..

7 Nisan 2026 08:00
Sabah akşam 10 damla sabsimplex, nurse harveys öğlen 5 damla veriyorum
E

Elif ..

7 Nisan 2026 08:02
Bizim bir süt alerjisi durumumuz yok ama denemek de istedim belki fayda sağlar diue kararsız kaldım. Masaja izln vermiyor masajı ne zamanlar yapıyorsunuz
Deniz T.

Deniz T.

7 Nisan 2026 08:06
Merhabalar relaktaz damla bildigim kadariyla sut interonsı oldugunda veriliyor laktazim emzimi icin doktorunuz mu verdi bu damlayı yanlıs yonlendirmek istemem cunku sizi
G

Gülçin S. Y.

7 Nisan 2026 08:09
Merhaba benim bebeğimde ilk zamanlar gazlıydı biz de relaktaz ve probiyotik kullandık tamamen olmasa da kısmen fayda gördük zaten 3 aydan sonra bebeğin bağırsak hareketli gelişince toparladı.
E

Elif ..

7 Nisan 2026 11:54

Necibe Nur Çay

Sakin olduğu zamanlar karın masajı yapmaya çalışın bol bol biz nurse harveys kullanmıştık 4 ay boyunca benim bebeğim de kolikti aynı sizin gibi ne gecemiz ne gündüzümüz vardı aynı zamanda Probiyotik de kullandık

Karın masajı ve damlalar yapıyorum ama sanki hiçbiir çare değil. Zamanı gelince kolik geçince öğrenince bitecek zamanını da kendi belirleyecek gibi hissediuorım. Masajlar ilaçlarla nafile çabalıyoruz sanki
E

Elif ..

7 Nisan 2026 11:55

Deniz Tunç

Merhabalar relaktaz damla bildigim kadariyla sut interonsı oldugunda veriliyor laktazim emzimi icin doktorunuz mu verdi bu damlayı yanlıs yonlendirmek istemem cunku sizi

Süt intoleransını nasıl anladınız ne belirtiler vardı
Deniz T.

Deniz T.

7 Nisan 2026 12:01
Bizde gurultulu kaka huysuzluk mukuslu dıskalama, fışkırır tarza kusma (Bazen reflu belirtisi de olabiliyor) vardi bir once ki bebegim de de alerji olunca doktorumuza bu sikayetleri ilettim oncesin de sut ve sut urunlerini kesmistim(2 gun olmustu keseli o zaman) kaka tahlili verdik ve yanliş hatirlamiyorsam adini laktaz +3 pozitif gelmisti ve biz o surecte baslamistik kullanmaya ama bizde pek etkili olmamisti damla damla ve meme seklinde ilerleyince bebegim kustugu icin fayda alamadik diyetle devam ediyorduk.
E

Elif ..

7 Nisan 2026 12:05

Elif İpek Demi̇r

Biz doktorumuzun önerisi ile Relaktaz damla kullandık yaklaşık 9-10 ay kullandık. Bebeğim Kolik değildi ama Kolik bebek kadar ağır sorun yaşıyorduk gaz konusunda ve süt alerjisi vardı. Probiyotik ve Relaktazı birlikte kullandık ve fayda gördük. Relaktaz tam olarak gaz damlası değil sanırım laktoz enzimi sağlıyor bebeğe sindirim için. Tabi bu damlaların yanında sürekli karın ve ayağına masaj yaptım. Her boş bulduğum anda masaj yaptım diyebilirim hatta, ayaklarını hareket ettirmek en fayda gördüğüm şeydi(bisiklet hareketi).

Kalça usg sonrası deniyim ben de masajları çekiniyorum şimdi biraz çok teşekkürler
N

Necibe N. Ç.

7 Nisan 2026 12:12

Elif

Karın masajı ve damlalar yapıyorum ama sanki hiçbiir çare değil. Zamanı gelince kolik geçince öğrenince bitecek zamanını da kendi belirleyecek gibi hissediuorım. Masajlar ilaçlarla nafile çabalıyoruz sanki

Evet değil ama en azından hafifletiyor çıkarmasında az da olsa yardımcı oluyor zamanı gelmeyince geçmiyor evet sabır gerekiyor benim bebeğim 6 aylık oldu hala bazen devam ediyor gaz sancısı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir