Alt Çenedeki Beyazlık Diş mi?

226 görüntüleme
Duygu B. B.

Duygu B. B.

17 Haziran 2026 22:29
image

Merhabalar bebeğim 11 haftalık ve alt çenede beyaz bir çizgi şeklinde yapı fark ettim. hafif dokunmak istediğimde sertti çok da dokunmadım zarar vermemek için. Acaba bunlar diş mi?

Emerken ısırmaları var. Sebepsiz ağlamaları var. Tükürük ve salyalar da arttı. Ama 11 haftalık olduğu için tam atak dönemi. Emin değilim, deneyimli anneler yardımcı olursa sevinirim. Eğer dişse bu aşağı yukarı ne kadar sürede çıkar?

Bir de süt alerjisi var. Ben de süt diyeti yapıyorum. Doktor kalsiyum eksikliği olabileceği için kalsiyum tablet verdi, suda eritilen. Acaba kalsiyum mu neden oldu buna?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
17 Haziran 2026 23:26
Merhaba, 11 haftalık bebeğinde alt çenede gördüğün beyazlık diş çıkarma süreciyle ilgili olabilir. Epstein incileri denen ve diş çıkarma sürecinde görülen bu tür beyazlıklar, genellikle zararsızdır ve kendiliğinden geçer.

Bebeğinin yaşadığı;
Emerken ısırmalar,
Sebepsiz ağlamalar,
* Tükürük ve salya artışı,

diş çıkarma belirtileri olabilir.

Diş çıkarma süreci her bebekte farklıdır. Genellikle 6. aydan itibaren başlar, ancak 3 ila 12 ay arasında da başlayabilir. Alt çenedeki dişler genellikle önce çıkar.

Süt alerjisi ve kalsiyum eksikliği konusundaki endişelerin de geçerli. Ancak Epstein incileri genellikle diş çıkarma süreciyle ilişkilendirilir.

Doktor kalsiyum tablet önerdiyse, belirtilen şekilde kullanmaya devam et. Bebeğinin diş çıkarma sürecini rahatlatmak için;
1. Soğuk oyuncaklar verilebilir.
2. Diş çıkarma jelleri kullanılabilir.
3. Masaj yapabilirsin.

Eğer endişelerin devam ediyorsa, doktorla görüşerek daha detaylı bilgi alabilirsin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş Etinde Beyaz Bir Çıkıntı
2. Diş mi Uyku Gerilemesi mi
3. Çene Etrafında Kızarıklık
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Esma

Esma

Premium Üye
17 Haziran 2026 23:42
benim bebeğimde daha büyük iriceydi ai bana da epstein incileri dedi ama doktor diş gibi duruyor şimdilik dokunmayalım bekleyelim dedi. her çocuğun diş çıkarma süreci farklı gelişiyor. bizde de çok fazla salya tükürük artışı var eli ağzında kaşıyor resmen. siz muayenenizde doktora gösterirsiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir