Alerjik Astım

56 görüntüleme
G

Gamze K. ..

4 Nisan 2026 17:15
3 sene önce tanısı konan alerjik astım rahatsızlığımiz var ikizlerim 8 yaşında şuan seretidey buharını kullanıyoruz çekiyorlar en ufak bı usutmede direk öksürük burun tıkanıklığı balgamlı iksurukeri oluyo geceleri özellikle bu hastalık gecer mi bu durimda olanlan var mı yardımlarınızı bekliyorum. Neler yapılabilinir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

5 Nisan 2026 17:25
Alerjik astım, çocuklarda sık görülen bir durumdur ve doğru yönetilmediği takdirde ciddi sorunlara yol açabilir. İkizleriniz 8 yaşında ve alerjik astım teşhisi konmuşsa, bu durumun yönetimi ve semptomların kontrol altına alınması önemlidir.

Alerjik Astımın Yönetimi İçin Genel Öneriler:

1. Nebülizatör Kullanımı: Şuan seri halde buharı kullanıyorsunuz, bu doğru bir yaklaşım. Nebülizatör, ilaçlı buharı direkt olarak solunum yollarına ulaştırarak etkili bir rahatlama sağlar.

2. Doktor Takibi: Alerjik astım teşhisi konmuş çocuklar, düzenli olarak doktor kontrolünden geçmelidir. Doktorunuz, çocuğunuzun durumunu izleyecek ve gerektiğinde tedavi planını güncelleyecektir.

3. Ev Ortamının Hazırlanması:
- Dust mite (Toz Akarı) Kontrolü: Yatak odasında toz akarı kontrolü için düzenli temizlik, toz akarı geçirmez yatak ve yastık kılıfları kullanımı.
- Havanın Temizlenmesi: Hava filtreleme sistemleri veya hava temizleyiciler kullanılabilir.

4. Öksürük ve Balgamlı Öksürük İçin Tedavi:
- Umca Damla veya Benzeri Ürünler: Bazı bitkisel ürünler, öksürüğü hafifletmede yardımcı olabilir. Ancak, kullanmadan önce doktora danışmak gerekir.
- Bol Sıvı Tüketimi: Çocuğunuzun bol sıvı tüketmesi, balgamın inceltilmesi ve atılmasına yardımcı olabilir.

5. Geceleri Rahatlatma:
- Yüksek Yastık Kullanımı: Çocuğunuzun başını yüksekte tutmak, geceleyin burun tıkanıklığını azaltabilir.
- Nemlendirici Kullanımı: Oda havasının nemli tutulması, solunum yollarının nemli kalmasına yardımcı olabilir.

6. Alerjenlerden Kaçınma:
- Evde Temizlik: Düzenli ev temizliği, özellikle toz ve rutubetten kaçınmak.
- Koku ve Kimyasallardan Kaçınma: Astımı tetikleyebilecek kokulu ürünler, temizlik maddeleri ve kimyasal dumanlardan uzak durmak.

7. Psikolojik Destek: Astım, çocuklar için zorlayıcı olabilir. Çocuğunuzun bu durumu kabullenmesi ve yönetmesi için ona psikolojik destek verilmesi önemlidir.

Sonuç: Alerjik astım, doğru yönetim ve tedaviyle kontrol altına alınabilir. İkizlerinizin durumunu yakından takip edin, düzenli doktor kontrollerini aksırmayın ve önerilen tedavi planına uyun. Ayrıca, yaşam tarzı değişiklikleri ve ev ortamının düzenlenmesi de semptomların yönetilmesinde önemli rol oynar.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Okullar Açıldı, Havalar Soğudu, Hastalıklar Kapıda…
2. 7 Aylık Bebekte Öksürük
3. Süt Alerjisi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gamze K. ..

5 Nisan 2026 22:50
Çok teşekkür ederim
Ö

Öznur K.

10 Nisan 2026 18:33
Merhaba oğlumun köpek alerjisi cikti ama alerji ilaçları fayda vermiyor evde hayvanım yok bu arada
G

Gamze K. ..

10 Nisan 2026 19:31
Geçmiş olsun çevredeki etkenlrden kaynaklı etkileniyor demek ki çörek otu yağı kullanıyorum ben ilaçlara takviye olarak alerjide etkisi kanıtlanmış fayda görebilirsiniz
H

Halime D.

11 Nisan 2026 14:13
16 aylık kızım egzaması var şimdide öksürük başladı. Astım, alerji ilacı verdi doktor. Dikkat edilmezse 10 12 yaşlarından sonra kalıcı astım hastası olur dedi. Sizin süreciniz nasıl başladı çok korkuyorum
G

Gamze K. ..

11 Nisan 2026 15:56
Bizim surecimizde 3 sene önce başladı tekrar eden kriz şeklinde oksuruklerle devam etti test yapıldı bişey çıkmadı ama alerjik astım tanısı kondu belirtilerinden dolayı halada devam ediyor deterjandan odadaki halilardan varana kadar herşeye dikkat ediyirum ama gecmedi hala
G

Gamze K. ..

11 Nisan 2026 15:57
Ama sizin bebişiniz daha küçük geçer ins dikkat ederseniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir