Alerjik Astım

165 görüntüleme
F

Fatma Ç.

7 Mart 2026 06:22
Kızımın 4 gündür burnu akıyordu sürekli temizliyordum ondan dolayi da ilerlemez sanıyordum ama öyle olmadı bu sefer balgamlı öksürükte başladı doktora götürdük alerjik astım bronşit dedi korktum bu hastalık geçici mj napmaliyim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Mart 2026 06:51
Merhaba,

Kızınızın burnu akıyor ve öksürüğü var. Doktora götürdünüz ve alerjik astım bronşit teşhisi konuldu. Bu hastalık geçici mi ve ne yapmalısınız?

Alerjik astım bronşit, bir tür solunum yolu hastalığıdır. Alerjik reaksiyonlar nedeniyle bronşlarda iltihaplanma ve daralma meydana gelir. Bu durum, öksürük, balgamlı öksürük, burun akıntısı gibi belirtilere yol açar.

Bu hastalığın geçici olup olmadığı doktorunuzun değerlendirmesine bağlıdır. Ancak genellikle alerjik astım bronşit, uzun süreli bir tedavi gerektirir.

Doktorunuzun önerdiği tedaviyi takip etmeniz önemlidir. Ayrıca, kızınızın belirtilerini hafifletmek için aşağıdaki adımları alabilirsiniz:

1. Doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli olarak kullan: Doktorunuz, kızınızın belirtilerini kontrol altına almak için ilaçlar önerecektir. Bu ilaçları düzenli olarak kullanmanız önemlidir.
2. Alerjenlerden kaçın: Kızınızın alerjik reaksiyonlarına neden olan faktörlerden kaçınmanız önemlidir. Bu faktörler, toz, polen, küf gibi şeyler olabilir.
3. Nemli hava: Kızınızın solunum yollarını nemli tutmak, belirtileri hafifletmeye yardımcı olabilir. Bunun için, evinizde nemli hava sağlamak için humidifier kullanabilirsiniz.
4. Bol sıvı tüketimi: Kızınızın bol sıvı tüketmesi, balgamının incelmesine ve öksürüğün hafiflemesine yardımcı olabilir.

Doktorunuzun tavsiyelerine uymak ve yukarıdaki adımları almak, kızınızın belirtilerini kontrol altına almanıza yardımcı olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Akıntısı
2. 4 Aylık Burun Akıntısı
3. Alerji Diyeti+uykusuzluk+4.ay Gerilemesi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir